maslacak -> RE: Pregrada u materici (uterus subseptus) (27.11.2008 13:06:32)
|
Drage volje,dakle.. Nakon što je izražena sumnja na postojanje septuma (pregrade) maternice nakon UZV pregleda , ja sam tražila drugo pa i treće mišljenje, na UZV preglede sam išla različite dane ciklusa, ovi drugi dr. nisu vidjeli septum na UZV-u, ali moj droktor kojemu sam se obratila u vezi neplodnosti je želio ipak da to provjeri, s tim da laparoskopijom se mogu odmah otkloniti razne priraslice, ciste i sl.Moja laparoskopija je bila zamišljena kao dijagnostička, ali eto trebalo je ipak malo intervenirati..njome se isto tako provjerava prohodnost jajovoda.Histeroskopski mi je otklonjen septum. Pretrage koje sam morala napraviti prije laparoskopije su bile iste one koje se rade prilikom svake operacije za koju je potrebna opća anestezija. RTG srca i pluća, EKG, urin, krvna grupa i RH faktor, veliki kaulogram (test zgrušavanj krv,mislim da je to to), uglavnom doktor kaže sve pretrage koje se trebaju napraviti i s tim se ide anesteziologu. Sama lapsc/hyst ne traje dugo, ali sve zavisi što je sve potrebno raditi. Ovo je već za drugu temu, pa ako bude potrebno odgovarati na istu, stojim na raspolaganju PHD= patohistološki nalaz (uzorak poslan na testiranje) MPO= medicinski potpomognuta oplodnja
|
|
|
|