pepino -> RE: Pregrada u materici (uterus subseptus) (17.2.2010 15:20:50)
|
Ne znam sta da ti kazem,i ja sam citala o svim vrstama anomalija materice i nekad mislim ni doktori nisu sigurni sta je u pitanju jer ima tih nekih oblika koji nisu isti,al su slicni.Kod tebe vjerovatno nije isto sto i kod mene. Meni nikad niko nije rekao ni da je srcolika,ni sedlasta,jednoroga,....Samo da je zavaljena i jedan doktor (ovaj zadnji) da imam septum,odma je vidio(u trudnoci) da je velik,ali tek kad su radili operaciju rekao mi je isto to i da je poprilicno debel,da bi da ga nisam operisala vjerovatno uvijek imala problema i pitanje je bi li ikada to izgurala do kraja.Ma sve je to individualno,nek je to kod tebe Bebuska sad sve ok,uzivaj kad mozes!A to sto kazes za dvije bebe da stanu,i ja sam tako razmisljala,ali mi je onda objasnjeno da je to velika razlika,jer se normalna materica resteze na sve strane pa ima vise mjesta,a materica koja je pregradjena septumom ne moze tako da se rasteze jer septum je malo ili ni malo rastezljiv,tako da beba ima duplo manje mjesta i jos uz to moze da rasteze samo jednu stranu.Meni je moj komsija,koji je sad na specijalizaciji za ginekologa kada sam ga pitala hoce li meni onda biti kriv stomak rekao ,,pa tako nekako,, al da se ne brinem da ce ona naci sebi mjesta!Procitala sam da ima slucajeva kada beba izgura taj septum itd...
|
|
|
|