prase -> RE: UZ mozga (26.3.2010 14:06:35)
|
IZVORNA PORUKA: liliana Mojoj bebi su odmah po rođenju radili UZ mozga, a zatim i na dan otpusta. Napominjem, rođena je na Carski rez, a ja sam imala strašno komplikovanu trudnoču-u 19. nedelji su mi morali izvaditi jednu bebu (nosila sam blizance) i jedva su uspeli spasiti ovu drugu. Sada kažu da joj je UZ glave neophodan jer je preživela traumu u trudnoči, a i bila sam u trudnoči 2 puta pod totalnom anestezijom, od toga jednom čak 3,5 sata. Sada joj UZ glave rade na svaka 2 meseca. Ja nisam baš za to i ne odobravam u potpunosti, jer mislim da to nije baš tako zdravo za dete od 4 meseca. Mislim da nema razloga za brigu, UZ je za bebu invazivan u stomaku koliko i posle rodjenja. Pa ipak vecina nas ide bar jednom mesecno na UZ u toku trudnoce. Oni sada cesto rade te kontrole, zato sto dok postoji fontanela mogu bukvalno da prate razvoj mozga, a posle toga nece moci - e onda to jeste invazivno, to jeste mozda i zracenje, nisam sigurna kako rade ti CT skeneri ali nisu bas zabavni. Bolje da je sada prate nego da se posle iznenadjuju, neke stvari mogu da se srede i preduprede kada se vide na vreme. Usput, nisam medicinski obrazovana, ovo je moje misljenje tj. kako bih ja razmisljala da sam na tvom mestu.
|
|
|
|