mirkam -> RE: UZ mozga (6.4.2014 12:26:45)
|
Cao svima.Dugo me nije bilo na forumu, od porodjaja, a od tada evo prodjose puna tri mjeseca. Imam problem i molila bih vas za slicna iskustva , nebili mi bilo malo lakse. Pokusacu ukratko da vam objanim. Rodila sam djecaka 03.01. koji je dobio ocjene na rodjenju 9/10. Tezak 3660gr, dug 56cm, obim glave 37cm. Na prvoj kontroli kod izabranog pedijatra sve je bilo ok beba fino naprdovala i td. Na drugoj slicna situacija, ali mu ona izmjeri obim glave i kaze da je 43cm sto odgovara uzrastu od 6 mjeseci i da zbog sumnje na "razne bolesti"uradimo uz mozga. Mozete misliti kakao mi je bilo! Uradimo mi taj prvi uz i neonatolog kaze da je ok, komore su normalne velicine i kontrola za 15 dana. Na drugoj kontroli ona kaze da postoje mala povecanja sto moze znaciti da dijete (a samim tim i mozak) rastu, ali eto da bi bili mirni da uradimo magnetnu rezonancu! E to nisam mogla podnijeti! Inace moja beba fino napreduje, vesela je, smije se, spava, mase rucicama, trpa ih u usta, ma sve normalno. Ja ga na magnetnu nisam vodila i necu dog god on meni izlega kako treba. Ima li neko slicna iskustva?
|
|
|
|