Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:04:44
|
|
|
|
marija32
|
Zanima me , jel mogu ja odmah po izlasku iz porodilista bebi da oblacim bodice, ili je obavezno da krenem sa benkicama, onim bezveze na pertlanje pa te kada bebea malo poodraste da mu oblacim bodice? hvala
< Poruku je uredio marija32 -- 1.3.2010 14:05:45 >
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:12:16
|
|
|
|
Mimče
|
LiliT ne brini naćiće se neko vec da ti pokaže a i snaćićeš se sama po logici i instinktu. Ja sam prvi put sa 16 god ostala sa sekinom bebom od tri meseca ceo dan pa sam se snašla i oko pelene i širokog povoja i kupanja...... sve ti to nekako dodje usput. A još ide i leto pelenu(naravno pampers i dve obične presavijene između nogica- širok povoj, pa preko švedsku da sve drži i bodić i ajd . Joj drage ja jedva čekam al mi ćemo da dođemo tek u avgustu.
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:16:30
|
|
|
|
LillyT
|
Znas kako sam se zabunila kada sam sve to videla, pa ne znam sta je sta i sta ide prvo na dete a sta preko Zbunjena sam totalno, mene ovih dana jako drma trudnicko glupilo
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:17:32
|
|
|
|
*Alexx*
|
Joj, drage moje Kao prvo, NIŠTA nije obavezno za oblačenje. Ja sam benkice (one na pertlanje) obukla jednom ili dva puta, kad nisam imala šta drugo da mu obučem. Inače bodić i dole one pantalonice sa stopicama (ili obične pantalone i čarape) - tako mi je po ceo dan. Kad idemo napolje, dodam još duks i hulahopke ispod (i skafander ili jakna, naravno). A za leto - ma samo bodić kratkih rukava i eventualno pantalone i čarapice. Ma videćete, sve je to logično - obučeš jednom, dvaput i vidiš šta ti odgovara ili ne. A bebe sve opraštaju
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:19:19
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Znas kako sam se zabunila kada sam sve to videla, pa ne znam sta je sta i sta ide prvo na dete a sta preko Zbunjena sam totalno, mene ovih dana jako drma trudnicko glupilo Mene trudničko glupilo drma evo šesti mesec posle porođaja A nekad sam bila bistra i pametna.
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:23:08
|
|
|
|
LillyT
|
Alexx Sestra mog momka se vodila logikom kako oblaci sebe, tako i dete. Samo mi napominje da je ne utopljavam, a ovaj moj kakav je ima da nam dete izadje u ski skafanderu i termo carapicama sa kapicom duplo postavljenom (ako toga nema, on ce poneti sve duplo)
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:31:58
|
|
|
|
liliana
|
Meni je lakše da joj oblačim benkice (one sa pertlicama, ali kad je malo počela sama da drži blavicu počela sam joj oblačiti i bodiće. Dole joj obučem pantalonice one sa stopicama, a ako nemaju stopice onda i čarapice. Ako je malo hladnije.-obučem joj još nešto preko,
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 14:37:55
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ma opušteno, bolje i da mu obučete dva duksa, bebici posle lako skinete jedan
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 15:35:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Sve sam ja lepo procitala ali mi i dalje nije jasno kojim se redosledom sve ovo navlaci na dete Koliko sam razumela oblaci se ili bodi ili benkica i onda ide nesto preko toga i sta to, a ja stavrno vise ne znam sta je sta. Ici ce mi dete kao siroce jer glupa mama nista ne konta Draga, zimi ti je bodi(ć) ili benkica = potkošulja. Pelena = gaće. Da li ćeš hulahopke da staviš ispod bodića ili iznad - zavisi od toga kakve su tvoje navike (kod mene uvek hulahopke idu ispod potkošulje ili bodija, jer mrzim kada sednem pa sevaju čarape , tako sam i Luku oblačila). Preko bodića ili benkice oblačiš: dux, džemper, a preko hulahopki oblačiš pantalone. Ili, ako ne oblačiš dvodelno (dux, pantalone), onda oblačiš neko jednodelno odelce. A leti, kao što Mimče reče: pelena, bodić, ili pelena, benkica... pa proceniš dal su potrebne čarapice. LillyT, ta priča sa nemoj utopljavati... procenićeš. Jasno da ćeš skinuti dete ako vidiš da mu znoji glavica i da plače (a već si ga i nahranila, i prepovila, i nije pospano).
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 21:54:28
|
|
|
|
izabella7
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Još jedan savjet,nemojte uzimati najmanji broj odjeće tj.56 jer je to za jako sitne bebe a ako se i rodi majušna beba nije problem dokupiti. Aj! Ja sve kupila 50-56,pa zar to nije za novorodjence br,onaj prvi?Imam samo 2 pidzamice 62.A jos mi je bebac procjenjen malo krupniji .A bas sam sve fino izabrala.....
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:07:42
|
|
|
|
Lu
|
Izabela sigurna sam da ćeš obući nekoliko puta bar prvi mjesec, iako bebe prvih mjeseci rastu kao iz vode-zato sam to rekla da se ne pretjeruje Meni je dosta toga ostalo za lijepu uspomenu iako je bio maleni moj sinčić
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:13:29
|
|
|
|
izabella7
|
Uh dobro je,ma nek mu pase bar prvih 7 dana nece mi biti zao...
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:29:56
|
|
|
|
liliana
|
Moja se beba rodila sa 44cm i sve je visilo nanjoj koliko joj je bilo veliko pa još uvek može nositi iste stvari koje smo joj kupili kad se rodila
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:41:56
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: Lu RR Još jedan savjet,nemojte uzimati najmanji broj odjeće tj.56 jer je to za jako sitne bebe a ako se i rodi majušna beba nije problem dokupiti. Aj! Ja sve kupila 50-56,pa zar to nije za novorodjence br,onaj prvi?Imam samo 2 pidzamice 62.A jos mi je bebac procjenjen malo krupniji .A bas sam sve fino izabrala..... ja nisam kupila nijednu pidzamicu...nisam znala ni videla da postoji bas pidzamica za novorodjencad...moram da vidim sutra...a je l bebe stavljamo da spavaju u tome od prvog dana ? posto mojoj sestri bebica spava u benkici i zeki kao sto je i preko dana...
< Poruku je uredio OTI -- 1.3.2010 22:42:39 >
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:51:34
|
|
|
|
gagana83
|
Ja sam nakupovala citavu gomilu benkica(onih sto se pertlaju na ledjima),u pocetku su mi bile zgodne ali cim je Una malo ojacala i postala zivahnija odustala sam od njih jer su se stalno penjale.Presla sam na bodice.Nasla sam neke prlo prakticne koji se kopcaju drikerima sa strane.Evo slicice,ne znam koliko mozete da vidite. Ima i takvih benkica.Ako se ipak odlucite za klasicne benkice koje se pertlaju pozadi savet je da uzmete one sa sto tanjim tracicama da bebu to ne bi zuljalo kad lezi. Dole bih joj obukla pantalonice sa stopalima jer su joj carapice uvek spadale. Za spavanje joj uglavnom oblacim jednodelna odelca,kod nas ih zovu stramplice Imamo i par ovakvih pantalonica i vrlo su prakticne E sad smo vec veliki pa se malo i modiramo
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:54:41
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: Lu RR Još jedan savjet,nemojte uzimati najmanji broj odjeće tj.56 jer je to za jako sitne bebe a ako se i rodi majušna beba nije problem dokupiti. Aj! Ja sve kupila 50-56,pa zar to nije za novorodjence br,onaj prvi?Imam samo 2 pidzamice 62.A jos mi je bebac procjenjen malo krupniji .A bas sam sve fino izabrala..... ja nisam kupila nijednu pidzamicu...nisam znala ni videla da postoji bas pidzamica za novorodjencad...moram da vidim sutra...a je l bebe stavljamo da spavaju u tome od prvog dana ? posto mojoj sestri bebica spava u benkici i zeki kao sto je i preko dana... Mi smo dobili pidzamice,klasicne iz dva dela ali nam nisu odgovarale jer bi se ujutru Una probudila bez donjeg dela Najprakticnije su mi stramplice sa stopalima iz jednog dela,vidi sliku gore.
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:56:10
|
|
|
|
Anoniman
|
gagana ja sam kupila 4 te benkice na vezivanje ( i imaju tanke tracice) oko 5 tih bodica sa kratkim rukavima i 5 sa dugim (ali su razlicitih velicina....56,62) jednodelnih odelaca imam oko 3,4 ne znam,...posluzice valjda za prvo vreme... svasta sam nesto kupila...nemam ni pojma vise... razne neke ...ne znam ni kako se zovu vise..
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:58:17
|
|
|
|
izabella7
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: Lu RR Još jedan savjet,nemojte uzimati najmanji broj odjeće tj.56 jer je to za jako sitne bebe a ako se i rodi majušna beba nije problem dokupiti. Aj! Ja sve kupila 50-56,pa zar to nije za novorodjence br,onaj prvi?Imam samo 2 pidzamice 62.A jos mi je bebac procjenjen malo krupniji .A bas sam sve fino izabrala..... ja nisam kupila nijednu pidzamicu...nisam znala ni videla da postoji bas pidzamica za novorodjencad...moram da vidim sutra...a je l bebe stavljamo da spavaju u tome od prvog dana ? posto mojoj sestri bebica spava u benkici i zeki kao sto je i preko dana... Oti to sam ti ja lupila pidzamica,jer mi kao lici na pidzamicu zbog zvjezdica i pise "little dreamer" a bebe driminguju non-stop Mislim da je to taj zeko,sto ti kazes,ono sa rukavicima i nogavicama
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 22:59:51
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: OTI gagana ja sam kupila 4 te benkice na vezivanje ( i imaju tanke tracice) oko 5 tih bodica sa kratkim rukavima i 5 sa dugim (ali su razlicitih velicina....56,62) jednodelnih odelaca imam oko 3,4 ne znam,...posluzice valjda za prvo vreme... svasta sam nesto kupila...nemam ni pojma vise... razne neke ...ne znam ni kako se zovu vise.. Ajde sto ti ne znas kako se zovu,nego ne znam ni ja Ne brini se Oti,uvek mozes da dokupis sta ti bude falilo,a dobices verovatno i nesto na poklon.
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 23:00:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: Lu RR Još jedan savjet,nemojte uzimati najmanji broj odjeće tj.56 jer je to za jako sitne bebe a ako se i rodi majušna beba nije problem dokupiti. Aj! Ja sve kupila 50-56,pa zar to nije za novorodjence br,onaj prvi?Imam samo 2 pidzamice 62.A jos mi je bebac procjenjen malo krupniji .A bas sam sve fino izabrala..... ja nisam kupila nijednu pidzamicu...nisam znala ni videla da postoji bas pidzamica za novorodjencad...moram da vidim sutra...a je l bebe stavljamo da spavaju u tome od prvog dana ? posto mojoj sestri bebica spava u benkici i zeki kao sto je i preko dana... Oti to sam ti ja lupila pidzamica,jer mi kao lici na pidzamicu zbog zvjezdica i pise "little dreamer" a bebe driminguju non-stop Mislim da je to taj zeko,sto ti kazes,ono sa rukavicima i nogavicama aaaaaaaaa...da , da zeka.... ok onda... taman sam mislila da krenem da trazim sutra negde...
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 23:03:43
|
|
|
|
marince1
|
Gago i mi imamo isti bodic kao vas plavi sto se kopca i ultra je zgodan! A imamo i 3 para pidzama,pa menjamo,pa nece valjda gospodin da spava u dnevnoj garderobi A jednodelnih kompleta smo imali gomilu,sad su nam svi mali
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 23:05:23
|
|
|
|
izabella7
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Za spavanje joj uglavnom oblacim jednodelna odelca,kod nas ih zovu stramplice E to! Slika br 2. To mi je kao pidzamica.. A te na vezanje pojma nemam sta su?Nigdje ovde to nisam vidjela,sve se kopca
|
|
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 23:06:02
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: Lu RR Još jedan savjet,nemojte uzimati najmanji broj odjeće tj.56 jer je to za jako sitne bebe a ako se i rodi majušna beba nije problem dokupiti. Aj! Ja sve kupila 50-56,pa zar to nije za novorodjence br,onaj prvi?Imam samo 2 pidzamice 62.A jos mi je bebac procjenjen malo krupniji .A bas sam sve fino izabrala..... ja nisam kupila nijednu pidzamicu...nisam znala ni videla da postoji bas pidzamica za novorodjencad...moram da vidim sutra...a je l bebe stavljamo da spavaju u tome od prvog dana ? posto mojoj sestri bebica spava u benkici i zeki kao sto je i preko dana... Kod nas nema sigurno,skoro sve novorodjene bebe ''plivaju'' u tim prvim,najmanjim odelcima.
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 23:07:36
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: marince Gago i mi imamo isti bodic kao vas plavi sto se kopca i ultra je zgodan! A imamo i 3 para pidzama,pa menjamo,pa nece valjda gospodin da spava u dnevnoj garderobi A jednodelnih kompleta smo imali gomilu,sad su nam svi mali Stvarno su zgodni. Verovala ili ne,mi jos uvek mozemo da obucemo neka prava odelca Mrvica moja
|
|
RE: Bodići, benkice, gegice, odelca 1.3.2010 23:10:18
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: izabella7 IZVORNA PORUKA: gagana83 Za spavanje joj uglavnom oblacim jednodelna odelca,kod nas ih zovu stramplice E to! Slika br 2. To mi je kao pidzamica.. A te na vezanje pojma nemam sta su?Nigdje ovde to nisam vidjela,sve se kopca Evo slicice,ovaj deo ide pozadi
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.