Anoniman
|
Suki, ja sam za svaki podoj davala obe. Ne sećam se više minutaže podoja na jednu dojku, pa ću lupiti primera radi: 5min na jednu, vadim, prebacujem na drugu. Između dve dojke sam ga dizala da podrigne. Isto sam nosila list kupusa na grudima, pa preko kesu, pa grudnjak (znaš da bradavica ne sme biti prekrivana time, moraš da imaš rupu za bradavicu, da se ne upari jer će ti beba napraviti ragade). Izmlazala sam se posle svakog podoja, do večeri sam imala po dve pune flašice (pune do vrha, ne do poslednje linije), one srednje AVENTove. Tada nisam znala da moje mleko može da se zamrzava, pa sam bacala, jer nisam imala šta više sa njim... Luka je izbacio noćni podoj, a ja ustajala svaka tri sata da se izmlazam, inače bi mi grudi do jutra bile kamen i on ne bi mogao da uzme bradavicu u usta. Takođe crvenilo, vrele grudi, ali nikada zaista mastitis, nije bilo temperature. Ne bih da te plašim, ali ću te uputiti da pročitaš jedan post, ne zato što mislim da će se to tebi desiti, već da budeš u toku, i da ne budeš neuka kao što sam ja bila tada... KLIKNI Na tvom mestu, ja bih izmlazala uz svaki podoj, ne do kraja, ali da grudi budu mekane, i ustajala bih i noću i izmlazala. Makar neko vreme, pa onda možeš pokušati preko noći da svakim izmlazanjem izmlazaš sve manje (nemoj praviti drastične promene u količini izvučenog mleka, to mora polako), pa možda onda grudi naviknu da noću proizvode manje mleka... ne znam sad... zvuči glupo, jer šta sisa zna dal je noć ili dan, ali možda može da se uhvati neki ritam.
|