Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: LillyT Kada smo samo preziveli tu prvu noc. Sutradan stigla patronazna, pa nam je podigla moral, sada smo dobri, budi se na 3-4 sata, nocu nekada na 5. Meni je problem bio taj los polozaj, pa ona nije zelela da sisa. Nego, kako je ti dojis, sedeci, lezeci?!? Ja samo lezeci, vidim dobro njoj, a dobro i meni, mada ne znam ni kako se postavlja beba na sisu kada ja sedim lillyt ja od prvog dana sedeci...evo danas i juce sam lezala i to po prvi put..i nije lose... a kad sedim..shvatila sam da je mnogo bitno da namestim da MENI bude udobno...stavim jastuke iza ledja i lepo se namestim,..onda bebu namestam...na levu mi lakse da je stavim..na desnoj to izgleda nekako smotano... postavim ruku ispod i lepo....nekad stavim jastuk u krilo pa svoju ruku i bebu na njoj na jastuk da mi bude vise (da ne drzim sama)..ako razumes sta sam ovde mislila/... jos u bolnici kad su je donosili na podoj meni kazu sestre: LEZI kad dojis!!! A ja nisam htela..lakse mi da sedim.. Dodala bih, ne zamerite. Ja sam u početku sasvim nepravilno držala Luku dok sam dojila sedeći, a samo tako sam znala, jer je moja sisa bila veća od njegove glave, i dojenje ležeći nikako nije išlo. U početku sam bebu stavljala na jastuk, pa faktički držala jastuk a ne bebu, i krajnje smotano, ako dojim na desnu dojku, držim dojku desnom rukom. To je kao kada biste desno uho češale levom rukom (totalno nelogično)! Onda smo jednom otišli kod prijatelja, oni imaju ćerku, tada je imala oko 3god, i zadesi me da tamo dojim. "Daj mi jastuk, ne takav, daj mi deblji, daj mi čvršći!", ženi padne roletna i kaže "Aj dojiš bez jastuka, pokazaću ti!", šta ću, kad je muka... "Hajde!", i ona mi tada namesti Luku: Na desnu ruku mi ga je namestila tako da mu glavica bude skroz kod mog lakta, ali ga je nagla prema meni tako da njegova leva rukica (i leva nogica čini mi se) budu ispod moje ruke, kao da je ustvari stomakom naslonjen na mene (ne baš bukvalno ali skoro). A desnu dojku sam pridržavala levom rukom. Tada je on prvi put povukao kako valja jer je meni mleko tada prvi put krenulo i iz druge dojke. Tasha bas ovako kako si opisala ja dojim... jastuk vise ne koristim...sem za iza ledja... bas ovako kako si opisala...
|