eugenija -> RE: Pušenje u trudnoći (25.3.2009 14:45:15)
|
Teško mogu sama da se izborim.. Evo i zašto: Pre trudnoće: Kada sam bila pod stresom, svako veče sam išla 10 km u brzo hodanje, ispraznim se na taj način, i zaspem kao lane.. Kada ni to nije pomagalo, uvede mi doktor lexilium od 1,5 miligram Kada ni to nije pomagalo, uzmem da pijem sa društvom... itd itd... Nečim sam se morala smirivati.. Uz to sam celo vreme najnormalnije pušila... Sada kada sam trudna, alkohol zabranjen, tablete zabranjene, brzo hodanje zabranjeno.. Ostalo mi samo pušenje... Doktorica kaže : Ni jednu! -Zabranjeno i to. 10 dana živih muka, nema šta nisam radila, bila sam pod užasnim stresom, sve mi je bilo ukinuto, nisam mogla da se smirim, i postala sam mala hodajuća bomba, koja je od stresa mogla svaki put pobaciti... Rečeno mi je.. Puši, jbg, bolje nego da si pod stresom i ne daj Bože da na taj način naškodiš i sebi i detetu... (Od dva zla, manje) Sama se ne mogu izboriti, a kod nas ne postoji klinika za odvikavanje, a flasteri, tablete i ostala svetska čuda za odvikavanje nisu takođe dozvoljena u trudnoći... Ne opravdavam nikoga ko puši, niti bilo koga ko se drogira, pije, ili bilo šta, a sebe naročito kritikujem i mislim da gore stvari i kazne od osećanja lične krivice i savesti - nema. Da nemam savesti, i da nisam svesna ili bar emancipovana da ne znam šta to znači, pa nesvesno trujem bebu... Ja SVESNO trujem bebu, i ja sam za vešala na Trgu pionira međice, eto tu me razapnite... Ukoliko samu sebe pre ne razapnem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|