slavena -> RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka (10.2.2013 18:56:43)
|
Evo da i ja podijelim iskustva sa Paprikovca! Ja sam otisla na indukovan porodjaj koji je bio uzasno bolan i trajao je 8 sati! Mada sam razmisljala o epiduralu odgovorio me je suprug i moja doktorica! Djevojci koja je lezala sa mnom njen prijatelj koji je anesteziolog na Parikovcu je predlozio da ne uzima epidural! Uglavnom, vjerujem da je epi super, jer je porodjaj ovako meni bio bas jedva izdrzljiv! Ali sve se izdrzi kao sto vidite, i nije svakome tako, da ne preplasim buduce mame! Epi uzimam za sljedece ako Bog da, nadam se da ce se do tada svi ispraksati gore, a vidim da i sada ipak ima dosta pozitivih iskustava. Ono sto sam htjela reci buducim mama jeste da je meni Paprikovac ostao u sjajnom sjecanju! Od porodjajne sale, gdje je doktorica stalno bila pored mene kao i babica, i gdje su mi davale i injekcije protiv bolova i za smirenje, pa do sivanja koje je radjeno uz anesteziju i uopste nije bilo bolno! Imale su razumijevanje za moje jaukanje! :)) Naponi nisu bili bolni i babica mi je odmah naskocila na stomak, i mnogo mi je pomogla, tako da je bebac izasao iz dva napona! Moje su pustili u hodnik odmah i dovezli im i mene i bebicu! Ja sam bila na 4tom i svi su bili super, osim jedne muskarace sto pokazuje dojenje, ali ona nije cesto ni dolazila! Ostale sestre, pogotovu dvije starije Dragica i Bilja su bile super! Cak su nam donijele kafu u 6 ujutru prije nego bebe dodju, da malo dodjemo sebi! Moja beba je dojila od prvog dana, pokazale su nam zaista fino kako se doje bebe! Cimerici su cak sterilizovale one vjestacke bradavice! Uglavnom, nakon procitanih svakakvih prica u trudnoci o nasem porodilistu, ja sam bila i vise nego prijatno iznenadjena! Nije hotel, ali je zaista prijatno, pogotovu kada iz tako divnog razloga zarvrsis gore!
|
|
|
|