purplish -> RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka (1.6.2012 0:04:49)
|
Dijana, zapamtila sam da je neko pisao lose iskustvo sa dr Topic ali nisam znala da si to ti. Iskreno mi je zao sto ti se to desilo i nista sto kazem nece pomoci tvojoj situaciji. Koliko sam shvatila, tvoj djecak je danas ziv i zdrav, i to je najvaznije [sm=smiley1.gif]. Hvala Bogu, imala sam srecu u 1. trudnoci i sve je teklo normalno. Slazem se da je trebala pokazati brigu za bebicu i zvati te ili se bar raspitati jeste li zivi i zdravi. Nazalost, vecina doktora se tako ponasa sto se tice "brige". U 1. trudnoci sam kao sto sam rekla isla kod Curicke i kada sam dosla na prvu kontrolu kod nje poslije porodjaja i rekla joj da sam imala hitan carski posto se prirodni porodjaj zakomplikovao zbog pupcane vrpce samo je slegla ramenima i rekla: eto desava se... pa je zatim izbacila neku statistiku, mislim kakva je to reakcija kada ti neko kaze da je imao katastrofalan porodjaj [sm=zmeden.gif]. Ja se i dan danas pitam kako to da niko nije vidjeo pupcanu vrpcu obmotanu oko citavog tijela djeteta (2 puta oko stomaka i jednom oko nogice), koja je pri tom bila izrazito dugacka. A bila sam na UZ zadnji put na dan kada je krenuo porodjaj. I tako, i u ovoj [sm=nosecka.gif] moja fobija je pupcana vrpca i stalno pitam dr da mi pokaze gdje se nalazi i je li sve u redu sa njom. Sto se tice Jordanke, kod nje idem vec godinu dana. Krenula sam po preporuci nerodjene sestre, koja je kod nje vodila trudnocu i bila jako zadovoljna. Krajem prosle godine, uspjesno mi je izlijecila upalu koju sam imala i odmah poslije toga sam ostala u drugom stanju [sm=smiley1.gif]. Zatim me je kada sam trebala ici na put u 1.tromjesecju pregledala i prije puta i poslije puta da provjeri da je sve ok i da je cerviks odrzan. I sto je najvaznije, kada sam u 14. sedmici dosla zbog nekih neprijatnih bolova u predjelu stomaka odmah me je primila i detaljno pregledala i na kraju smo i otkrili sta je. Iz ovih razloga sam rekla da je meni ok, i stvarno se ne odusevljavam sa njom, kao ni sa jednim doktorom...nazalost moram ih cesto posjecivati posto imam i Hashimoto, a i pomalo sam hipohondar tako da me nijedan doktor nikada nije uvjerio da je sa mnom sve u redu [sm=smiley36.gif]. Nazalost, sto se vise susrecem sa doktorima, samo mi vise zvuci istinita ona stara medicinska poslovica da svaki dr. ima jedno groblje iza sebe. Od iskustva sa BL ginekolozima, jedino koje bih izdvojila kao jako jako negativno je bilo sa dr. Milicem (radi u Jeleni). Slucajno sam otisla kod njega u 1 trudnoci. i izasla iz ordinacije u suzama. Uzas, to sto je on meni rekao na tom pregledu to nijedan doktor nikada ne bi trebao reci nijednoj trudnici. Preplakala sam citav dan poslije njega, seljacina jedna. Izvinjavam se sto mi je malo podugacak post.
|
|
|
|