big mum -> RE: Srbija među prvima u Evropi po broju abortusa (14.9.2014 12:16:55)
|
IZVORNA PORUKA: branki RR ima i abortusa zbog tih maloletnih trudnoca,ali dosta ima i udatih zena koje vec imaju po 1 ili dvoje dece i ne zele vise.kao kontracepciju koriste metodu prekinutog snosaja ili muzevi uopste ne paze na to i desi se.znam par takvih zena,druzimo se.a,koliko ih tek ima....mada,verovatno da ni od starta nisu upucene u problematiku i osvescene,tako da zato se i sad u 30 ili 40 ponasaju tako.mislim,idu na to-pazim,koja je verovatnoca da mi se desi..ali,desi se. One ne znaju a muževe nije briga i onda kad se desi neželjena trudnoća-Ajoj šta ćemo sad[sm=zz_eek.png] Žena ode na abortus i nesjeti se da pita doktora šta da radi da joj se to više ne dešava i onda se to dešava i po nekoliko puta.E na takve likove se ježim[sm=smiley21.gif] IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR sve mi se cini da bi najbolje resenje bilo da su pilule besplatne ili bar jeftinije,eto imam prijateljicu koja je alergicna na prezervative,dobro postoje i oni drugi ali njen muz je protiv toga ,smetaju mu,pilule su joj skupe,stvarno tesko zive i za nju je mnogo da odvoji 1000 din da njih,spirala takodje kosta,svakog meseca se stresira sta ce biti,zele jos dece ali ne sad vec kad im se finansijska situacija sredi,ona ne radi on radi za 18 000,strasno,muka mi je od ove zemlje [sm=hudicek1.gif] Njemu smetaju prezervativi,skupe su im pilule a za spiralu nemogu da skupe pa se stresavaju.Ja se nebi stresavala već bi svaki mjesec odvajala po malo pa bi za 6 mj skupila za tu spiralu i mirna Bosna. A ako zatrudni nabrzinu će skupiti 3x više i platiti abortus jer trenutno ne mogu da sebi priušte djete. Ovakvih primjera sam se nagledala iz moje bliže porodice.Nemaju,nemaju a ona 2 x na abortus i 3x htjela ali je zakasnila pa htjela da ga radi u 13 ned-dok nisu htjeli i onda je rodila 3.djete.I na kraju je stavila spiralu.Onda se može jel[sm=smiley13.gif To su odrasli ljudi nisu djeca. Slažem se da bi cijena trebala biti malo niža i da je država zakazala,ali netrebaju ljudi. Izvinite što sam ovako rigorozna po ovom pitanju ali stvarno ne mogu da opravdavam ove postupke jer postoji opcija da do nje ni ne dođe.
|
|
|
|