Sanchy -> RE: Srbija među prvima u Evropi po broju abortusa (13.9.2014 18:54:56)
|
IZVORNA PORUKA: branki RR meni ovo nije zacudjujuce uopste..nemam neki stav po pitanju abortusa,odnosno mislim da svako neka odlucuje za sebe i o svom zivotu i neka donosi odluke koje mu se cine najispravnijim.. a,zdravstvena svest inace kod nas je na jako niskom nivou,ne samo sa ginekoloske i kontracepcijske strane,nego uopste za sve.retko ko ide kod dr dok ne zagusti ili dok ne zaboli.tako da gomila mladih pojma nema o polno prenosivim bolestima,o trudnoci,o kondomima,cak je i tabu maltene kod nas kupovati kondome,a da ne pricam o kontracepciji,to je apstraktni pojam kod veceg dela . Preduhitrila si me,ovo je sustina,nema prevencije,ne postoji svest o kontracepciji,iz godine u godinu broj sexualno prenosivih bolesti je sve veci i veci,tu treba traziti uzrok tolikog broja abortusa i tu i treba nesto uraditi jer strasno nam nedostaje edukacija u ovoj oblasti,ja se najezim kad cujem moju mamu,tetku,ujinu koje sve koriste termin kad dete ozivi misleci na period trudnoce kad majka krene da oseca bebine udarce,pa to je strasno i eto ako se zene same ne edukuju ovakvo razmisljanje im se prenosi pa samim tim i svest da abortirajuci u prvom,drugom mesecu ne rade nista lose jer beba jos nije ozivela..strasno razmisljanje
|
|
|
|