RE: Siofor (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Jole84 -> RE: Siofor (20.12.2012 0:21:32)

Ne znam to stvarno,ali naravski gledaj da izbegavaš slatkiše.

milenatea -> RE: Siofor (20.12.2012 13:58:46)

ne jedem slatkise i nikada ih nisam jela ponekad samo. videcemo kako ce biti sa kozom, kada sam pila diane 35 i koza i kosa su mi prelepi. da dodje beba pa se vracam pilulama, nezamenjive su[sm=bravo.gif]

Minja23 -> RE: Siofor (18.6.2013 15:42:32)

drage moje,nekima je vec poznato da sam dobila terapiju siofor(gluformin,glukofaz) 2x500mg ujutru i uvece za odrzavanje redovnih ciklusa i ovulacije.
E sad me zanima sledece:
Da li je nekoj od vas bilo lose u toku celog dana sto se mucnine tice pri ovoj dozi.Inace sada pijem gluformin(to sam nasla),a prosle godine sam pila siofor i cini mi se da se nisu jabljale mucnine u ovoj meri.
Ujutru doruckujem,popijem lek i onda ceo dan muka ,ogladnim,pojedem nesto(ali sam postala jako izbirljiva od kako sam pocela piti gluformin) pa opet muka :((([sm=smiley13.gif] osecaj je [sm=smiley26.gif]
Da li se ova tri leka razlikuju po bilo cemu?Jel imala neka iskustva sa gluforminom?
Inace stolice su mi postale cvrsce i redje idem u wc na duzu pauzu [sm=zmeden.gif]

Minja23 -> RE: Siofor (18.6.2013 16:09:48)

i ono sto nisam napomenula,a sto je dobro-cigare su mi se ogadile [sm=bravo.gif] ,ali jako cudno...pocecu ja sa dve tablletice(2x500mg) samo pred spavanje da me ne muci preko celog dana [sm=smiley2.gif]

isidora88 -> RE: Siofor (18.6.2013 16:45:17)

minja meni je bilo strasno muka,sad je srecom proslo, nisam pusila par dana, bilo mi je muka uzas, sva sam bila slomljena
da li je neko imao problem sa nesanicom, ja vec 10-ak dana ako ne i vise ne mogu da soavam ,lezem oko 2 i to na silu, ustajem u 7 najkasnije i skroz sam odmorna[sm=zmeden.gif]
inace imam hipotireozu i stalno mi se spavalo do pre koji dan

Minja23 -> RE: Siofor (19.6.2013 9:13:48)

isidora88,koliko je ta mucnina otprilike trajala [sm=smiley13.gif]?
sto se nesanice tice,nemam taj problem ,a mozda je to samo od ovih oscilacija u temperaturi,jer i meni nekad naidje period da malo spavam,ali to nema veze sa lekom...

milenatea -> RE: Siofor (19.6.2013 9:52:58)

meni nije bilo muka, samo sam par dana imala dijareju i sada kad pojedem nesto bas slatko,PONEKAD [sm=smiley9.gif] opet dijareja. nikakve druge simptome nemam apetit mi je isti cak sam se i popravila dva kg. ali nisam debela niti buckasta [sm=smiley36.gif]
nisam opet proveravala insulin pijem 1x500mg ujutru

Jole84 -> RE: Siofor (19.6.2013 11:37:00)

Minja dešava se da nekim curama odgovara siofor a ne odgovara gluformin i obrnuto.
Ako si tek počela s terapijom onda je u redu,ali ako to traje duže onda se konsultuj sa dr da ti da siofor ili glukofaž,sva tri leka sadrže metformin,nema razlike ali ako ti više odgovara siofor,što da se mučiš.
Ja sam već duži period na gluforminu,povraćala sam čini mi se mesec dana,iako piše da je 10ak dana ok,sad ga ne osetim ali obavezno ga popijem na pola ručka i uz dosta hleba,tako mi odgovara,a ako sam u žurbi pa ne ispoštujem to,dešava se da me boli želudac i da mi je muka.

jess021 -> RE: Siofor (19.6.2013 12:51:07)

IZVORNA PORUKA: Minja23

drage moje,nekima je vec poznato da sam dobila terapiju siofor(gluformin,glukofaz) 2x500mg ujutru i uvece za odrzavanje redovnih ciklusa i ovulacije.
E sad me zanima sledece:
Da li je nekoj od vas bilo lose u toku celog dana sto se mucnine tice pri ovoj dozi.Inace sada pijem gluformin(to sam nasla),a prosle godine sam pila siofor i cini mi se da se nisu jabljale mucnine u ovoj meri.
Ujutru doruckujem,popijem lek i onda ceo dan muka ,ogladnim,pojedem nesto(ali sam postala jako izbirljiva od kako sam pocela piti gluformin) pa opet muka :((([sm=smiley13.gif] osecaj je [sm=smiley26.gif]
Da li se ova tri leka razlikuju po bilo cemu?Jel imala neka iskustva sa gluforminom?
Inace stolice su mi postale cvrsce i redje idem u wc na duzu pauzu [sm=zmeden.gif]

minja, u pricipu su ta tri leka paralele, ali koliko znam da strani lekovi (siofor, glucophage) imaju kvalitetenije pomocne supstance, pa i to moze uticati na to kako se koji lek podnosi.

Minja23 -> RE: Siofor (19.6.2013 13:14:32)

Hvala vam puno na iskustvima,savetima...Kako sam ga pocela piti 15.06.,sacekacu bar do kraja meseca pa da vidim da li ce se nesto promeniti...ako se ne promeni prelazim na siofor [sm=smiley2.gif][sm=smiley31.gif]

isidora88 -> RE: Siofor (19.6.2013 14:59:40)

posle 15-ak dana su me prosle mucnine, mada i sada mu bude malcice muka, ali je podnosljivo, prvih dana sam umirala[sm=smiley11.gif]

Minja23 -> RE: Siofor (22.6.2013 12:27:50)

drage moje,zanima me kakvo je iskustvo sa cigaretama?da li su se nekim devojkama ogadila u toku uzimanja siofora?meni se to desilo,ali je jako cudno,jer sam ga pila i prosle godine,ali nije bilo tih promena [sm=smiley13.gif]?
sto se mene tice ,mnogo je bolje,ali su bas pocele da mi se gade [sm=smiley12.gif][sm=bravo.gif].i da pocela sam da jedem supu,koju inace ne jedem(volim samo corbe),a pre neko vece skuvam supu i samo veceram supu,krenem na posao-jede mi se supa ujutru u 8 [sm=smiley36.gif],show - ne verujem sta mi se desava sa mozgom [sm=jezicek.gif]

Minja23 -> RE: Siofor (22.6.2013 12:31:25)

[/quote]
minja, u pricipu su ta tri leka paralele, ali koliko znam da strani lekovi (siofor, glucophage) imaju kvalitetenije pomocne supstance, pa i to moze uticati na to kako se koji lek podnosi.
[/quote]

jess021 ,hvala puno draga na odgovoru,pocelo je biti malo bolje,mozda cu i promeniti,nego sam uzela 3 kutije gluformina i uzela sam jednu kutiju siofora od 850(mislila sam da posle nekog vremena malkice pojacam) ,pun mi je frizider [sm=smiley9.gif]

baby_blue -> RE: Siofor (26.6.2013 11:33:04)

Da li postoji neko kome je Siofor, uz naravno regulisanu ishranu, pozitivno uticao i na ovulaciju? [sm=smiley1.gif]

World -> RE: Siofor (29.6.2013 16:27:06)

IZVORNA PORUKA: baby_blue

Da li postoji neko kome je Siofor, uz naravno regulisanu ishranu, pozitivno uticao i na ovulaciju? [sm=smiley1.gif]

Postoji, ja znam najmanje 3 zene.

isidora88 -> RE: Siofor (29.6.2013 17:43:21)

mesec dana pijem glukofaz, nisam smrsala a ishranu sam regulisala maksimalno, ne jedem hle, slatkise, grickalice, sokove, nista samo povrce i meso i i dalje sam ista, nikad necu smrsati[sm=smiley19.gif]
secer mi je stalno povisen preko dana, oko 6-6,5 , posle mora cu da proveravam opet ogtt, izludecu taman sam mislila da kad sam otkrila problem sa secerom da ce mi ovi lekovi pomoci da smrsam kad ono nista, jedino jos da probam da ne jedem nista, pa ako prezivim mozda i smrsam[sm=hudicek1.gif]

dunja RR -> RE: Siofor (29.6.2013 17:54:06)

Ja sam smršala, ali od kombinacije siofor + trešnje = ne ustajem sa WC šolje [sm=jezicek.gif]

little_one -> RE: Siofor (29.6.2013 21:58:43)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja sam smršala, ali od kombinacije siofor + trešnje = ne ustajem sa WC šolje [sm=jezicek.gif]

hahhah poznat mi osjecaj....jos pokusaj kifla+jogurt+siofor [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Siofor (29.6.2013 22:03:38)

Ma veselo, kako god [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Siofor (29.6.2013 22:40:07)

isidora, da li ti je toliki secer pre jela ili posle jela? jutarnji i pre jela bi trebalo da je do 6,1, a 2h posle jela do 7,8. ako ga proveras aparatices tako ga proveravaj - pre obroka ili tacno 2 sata nakon sto zavrsis sa jelom. nije fora da secer meri bilo kada u toku dana, jer je normalno da skace kada jedemo..

isidora88 -> RE: Siofor (29.6.2013 23:04:33)

posle neka 3-4 sata od jela mi bude preko 6, ovo izmedju se uklapa u neke normalne vrednosti, moram nabaviti aparat pa da par dana merim da vidim bas kako ce mi onda ici secer

Anoniman -> RE: Siofor (29.6.2013 23:32:14)

uradi dnevni profil tako sto ces meriti: ujutru nastinu pre dorucka, pa 2h posle dorucka, pa pre rucka, pa 2h posle rucka i tako.. mogla bi to da poneses svojoj dr kada budes isla. ja koliko znam granica je 7,8 za 2 sata posle jela. nemoj cekati da prodje 3,4, izmeri posle 2 da vidis koliko je.

isidora88 -> RE: Siofor (30.6.2013 8:54:49)

bas cu uraditi tako da vidim,koliko kosta aparat?

Anoniman -> RE: Siofor (30.6.2013 20:24:07)

mislim da u prizmi kosta oko 3000, tracice su oko 1200 bile cini mi se kada sam ja uzimala, ali nisam odavno, a lancete oko 300 din.
ako mozes pozajmi od nekoga aparat, da ne kupujes..

kako si do sada proveravala?

ja sam prestala da koristim aparatic, jer se desavalo da se jako psihicki preopteretim sto treba da merim, pa mi se cini da mi od stresa jos vise skoci secer. kada sam bila kod endokrinologa pitala sam je da li da proveravam, rekla je da ne treba, jer mi je ok ogtt, a on je kao najbolji pokazatelj i ja sam onda to batalila..
sad treba ponovo da ga radim i bas mi je frka, jer nista nisam pazila sta jedem, bas sam brljala i verovatno mi ovog puta nece valjati.. [sm=smiley13.gif]

isidora88 -> RE: Siofor (30.6.2013 21:20:04)

kod komsije sam proveravala, ali mi glupo da idem sto puta, tako da videcu od dede mozda da uzmem par dana, on ga ima, valjda mu radi i dalje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>