RE: Siofor (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Anoniman -> RE: Siofor (30.6.2013 22:26:34)

ako ga nije dugo koristio mozes da ga odneses na bazdarenje, cisto da proveris da li je ispravan. da se ne tripujes ako ti pokaze neke cudne vrednosti..

Suncepravde -> RE: Siofor (4.7.2013 12:56:58)

Drage moje, ja pijem siofor 500 mg vec mesec dana. Juce sam bila na kontroli kod endokrinologa i povecala  mi je dozu na 2 puta dnevno po 500 mg uz dijetu. Ono sto mene buni su pocetne vrednosti glukoze i insulina koje sam radila u laboratoriji nakon mesec dana terapije (glukoza je u granicama ali je bazni insulin nizak):
-glukoza 5.5 (3.33-6.10 mmol/l)
-insulin 3.5 (6.0 - 27.0 uIU/ml)
C-peptid 1.84 (0.9-7.1 ng/ml)

Inace juce je utvrdjeno da imam PCOS

plačljiva -> RE: Siofor (4.7.2013 15:48:13)

Drage moje ima li neka dijetu za Insulinsku rezistenciju ?[sm=zmeden.gif]

baby_blue -> RE: Siofor (4.7.2013 16:14:33)

Ja nemam dijetu, ali mogu reci da mi je stanje mnogo bolje samo zahvaljujuci tome sto sam potpuno izbacila slatkise, jedem mnogo vise povrca i voca nego ranije i imam vise manjih obroka u toku dana. Cak ni beli hleb nisam izbacila (osim za rucak, nikad ga uz rucak nisam ni jela). Jedem normalna kuvana jela, mesa, ribu, pa ponekad i nesto iz pekare, ali redje i stanje mi je sasvim ok, uz lek koji pijem jednom dnevno, uz veceru.[sm=smiley1.gif]

World -> RE: Siofor (4.7.2013 18:17:02)

IZVORNA PORUKA: plačljiva

Drage moje ima li neka dijetu za Insulinsku rezistenciju ?[sm=zmeden.gif]

(

ja sam se drzala LCHF ishrane, ima tema pa pogledaj, ako ti odgovara..

baby_blue -> RE: Siofor (29.7.2013 9:03:49)

Ko zna da mi protumaci ovaj nalaz? Ovo su vrednosti uz uzimanje Siofora od 1000 mg, jednom dnevno uz veceru, kako mi je doktorka prepisala zbog blage ins. rezistencije.

Dakle : glukoza pre opterecenja je 4,64, a ref. vrednosti su od 3,33 do 6,10 (za sva merenja pisu iste ref. vrednosti)
glukoza posle 60 min je 7,16,
glukoza posle 120 min. je 3,86.

insulin pre opterecenja je 2,8, a ref. vrednosti su od 6,0 do 27,0 (i ovde su sve ref. vr. iste, sto mi nije bas jasno, jer kako mogu da budu iste ref. vrednosti i pre i posle opterecenja)
insulin posle 60 min je 74,9
insulin posle 120 min je 26,6

A pre uzimanja Siofora, ne secam se tacnih vrednosti za sve, ali znam da mi je doktorka rekla da posle 60. minuta ne sme da predje 100 (a po ovoj tabeli ne sme da predje 27!), a meni je tad insulin posle 60. minuta bio 126, dakle malo je iskakao, zbog cega mi je i prepisan lek. E sad...nije mi jasno kako je ovde ta granica 27 (bar po ref. vrednostima ove laboratorije), a meni dr rekla tad, dok jos nisam uzimala lek, dakle kad e bio 126, da ne sme da bude veci od 100[sm=zmeden.gif] Inace, posle se normalno spusta, tako je i sada i pre uzimanja leka.

little_one -> RE: Siofor (29.7.2013 9:17:38)

Referentna vrijednost se odnosi na pocetni i cesto i na krajnji rezultat inzulina...tj nakon 120 minuta kada bi inzulin trebao da se vrati na pocetnu vrijednost, tj na vrijednost sa pocetnog vadjenja sto je idealno a ove izmedju vrijednosti se gledaju da se vidi kako se inzulin ponasa u toku ta 2 sata nakon jela....ovo nije los nalaz, ne znam kakav je bio ranije ali ovo je ok, nije idealan nalaz al jos uvijek ok jer se nalazi u ref. vrijednostima. Najbolje je da razgovaras sa svojom dr jer mislim da te ona dobro vodi!

baby_blue -> RE: Siofor (29.7.2013 9:30:48)

E hvala, tako sam i mislila. [sm=smiley1.gif] Ma i pre uzimanja leka je bio ok, i glukoza i insulin, osim sto je inulin posle tog 60. minuta bio malo povisen, a inace se vracao u normalu posle 120 minuta. Zato mi je i prepisan lek, pijem ga jedno 5,6 meseci vec, zbog planiranja trudnoce.

little_one -> RE: Siofor (29.7.2013 10:01:12)

Ne znam da li imas i dijagnozu pcos pored te provjere inzulina....vidim da cesto dr daju siofor i kad nije inzulin pretjerano povisen da bi se osigurala kvaliteta jajne celije...izbaci proste ugljikohidrate i malo pazi na ishranu i vidim da se savjetuje i provjera vitamina d kad se planira trudnoca a postoji pcos pa mozes i to spomenuti svojoj dr...sretno i nadam se da ces brzo zatrudniti! Ja imam bebu od 10 mjeseci koja je dosla zahvaljujuci sioforu! [sm=bravo.gif]

baby_blue -> RE: Siofor (29.7.2013 10:12:36)

Pa nemam bas pcos, hormoni su mi u redu, ali imam ciste...jer mi povremeno folikuli ne pucaju i nemam ovulacije. E sad da li je to tako svakog meseca ili ne, radim na tome da to utvrdimo. Iza mene je vec jedna vto, koja je bila uspela iz prve, ali se zavrsila pobacajem, a zato mi je kao i preporucena, jer mi ne pucaju folikuli. Inace, imam 28 god, a muz 32 i pre toga smo radili na bebi samo 4 meseca.

vesna84 -> RE: Siofor (8.9.2013 15:03:25)

Drage moje, ja sam prvi put ovde... pa ne zamerite ako nesto pogresim ili ako sam na pogresnom mestu. [sm=smiley13.gif]
Prvi put se susrecem sa lekom SIOFOR. Doktorka mi ga je prepisala 1x850mg. Sprema me za inseminaciju.
Muci me to sto su meni rezultati svi ok,radila sam i HbA1C on mi je 4.6,sto je u granicama normale. Hormoni isto.
Vidim da je on za secer tj.insulin,regulaciju....
Evo iskreno da vam kazem --- nemam pojma zasto mi je dala njega da pijem! [sm=smiley13.gif]
Plasim se da nenapravim neki lom u organizmu....
Molim vas da mi makar malo pomognete...sa svojim iskustvima ili neko ko ga je vec pio a bio u istoj situaciji kao ja.
HVALA [sm=smiley1.gif]

reve84 -> RE: Siofor (8.9.2013 15:09:56)

Vesna ja pijem glukofage to ti je isto samo proizvodjac drugi.
Ja ga jesam dobila da ga pijem zbog insulinske rezistencije ali je ta jako blaga IR dovodila da nemam ovulacije u ciklusima. U prvom mesecu koriscenja leka ja sam ostala u drugom stanju i to posle 3 godine pokusavanja, prirodno.
Ja ga pijem i sada u trudnoci tako da mislim da stvarno ne moze da ti skodi da pokusas u pokusajim za bebom.
Javice ti se vec jos koja devojka sa vise iskustva svakako!

PS Dobro nam dosla!

Pozz!

vesna84 -> RE: Siofor (8.9.2013 16:47:45)

Onda me nista ne kosta da probam... [sm=smiley1.gif]
mozda i nama upali...pa nas rode poset_e nakon dve godine [sm=nosecka.gif]
hvala na odgovoru.
volela bih i ostala iskustva da cujem i podelim svoja

[sm=smiley27.gif]

little_one -> RE: Siofor (8.9.2013 20:21:51)

Vesna dobrodosla na forum! Imas temu policisticni jajnici, ogtt i inzulin, kao i temu inzulinska rezistencija i tu imas dosta nas sa istim problemom koje smo lako rijesile problem. Ne brini nista, poslusaj svoju dr i vjerujem da ce uskoro beba i kod vas. Srecno!

Evo ja sam trudna po drugi put uz pomoc siofora tako da ne gubi nadu!

lesica -> RE: Siofor (8.9.2013 20:26:51)

Vesna84, molim Vas obratite pažnju i ne menjajte naziv teme.

glukica -> RE: Siofor (10.11.2013 11:25:56)

Imam pitanje za vas,koliko je vremena potrebno da se pije metformin da bi se ciklusi regulisali? posto ja bez terapije nemam nikako cikluse... sad sam na terpiji vec 3 nedelje...

dunja RR -> RE: Siofor (10.11.2013 11:30:10)

Nisam sigurna glukice za cikluse, ali znam da je dejstvo leka na ovulacije najbolje posle 3 meseca uzimanja leka. Ali to ne znači da do trudnoće ne može da dođe ranije, znam da je ovde na Ringeraji bilo slučajeva i posle mesec dana uzimanja leka.

glukica -> RE: Siofor (10.11.2013 12:04:19)

Ja imam i sindrom policisticnih jajnika i izrazenu insulinsku rezistenciju.Od 22 god sam uzimala siofor jedno 5 god.imala sam cikluse redovne od njega..(mada tada nisam razmisljala ni o ovulaciji ni bebi) pa sam prekinula sa njim kad sam se preselila u Nemacku,pre 2 godine,ovde mi je ginekolog dao anti bebi pilule,god dana.Nakon toga od februara ove godine sam pokusavala sa akupunkturom i cajevima da regulisem ciklus,ali bezuspesno .. :( i sad sad kod jedne dr endokrinologa,dobila sam metformin 3X500 dnevno i uzimam jos za stitnu jednu tabletu ujutru.. znaci u februarau sam imala ciklus,pa nakon toga izazvan ciklus duphastonom 4.oktobra..i sad evo 3 nedelje na metforminu i u vreme kada sam trebala da dobijem uzasno me stomak boleo i mislila sam dobicu ali evo sad me sve manje boli i nista se ne desava... Izvinite na dugom postu,ali mozda se jave zene da mi malo pojasne jer vec paranosiem..nemam ciklus bez lekova, a ni sa lekovima ,bas ludim ... [sm=smiley13.gif]

hanka -> RE: Siofor (11.11.2013 18:22:39)

Uh pa to je bas velika pauza izmedju ciklusa,mislim da tu nesto drugo nije u redu.Jesi li isla na uz da vidis kakvo je stanje

glukica -> RE: Siofor (11.11.2013 18:30:26)

sve je u redu isla sam pre mesec dana mozda,cak ni ciste vise nemam na jajnicima.. na koju pauzu mislis ? jer ajde sto ne dobijam bez metformina,ali sad sam u panici zasto i sa njim ne dobijam? i to mi je najogre to bolovi u stomaku kao da cu da dobijem i trajalo je par dana i evo sad nista,sve me proslo,a menstruacije nigde... zato pitam jel se to jos nekom desavalo sa sioforom? mislim mozda jos vremena treba da prodje? nemam ppjma vise sta da mislim... :(

hanka -> RE: Siofor (11.11.2013 18:40:49)

Ako sam te ja dobro razumela ti si imala ciklus februara pa oktobra ili si imala i izmedju tog perioda?Meni je recimo u odnosu na zadnja tri siofor pomerio ciklus za 8 dana

glukica -> RE: Siofor (11.11.2013 19:30:57)

A kako ti se pomerio ciklus? Da ja sam imala u februaru(tad prvi put posle kontraceptiva) onda sam bila bez terapije do sada,tj. do pre 3 nedelje od kad uzimam metformin.. a taj ciklus u oktobru mi je bio izazvan duphastonom ,dr mi je prepisala da bi mogla da radim hormosnke analize i da bi mi izazvao ciklus... i sad trebalo je oko 4.nov da dobijem,kazem imala sam simtopme tih dana bas izrazene bolove u stomaku i sad nista...ni simtopma ni ciklusa.. :( ne znam ,da li mozda treba vise vremena da prodje da bi poceo da deluje? ili ne deluje na mene vise taj lek? [sm=zmeden.gif]

glukica -> RE: Siofor (4.12.2013 11:08:21)

Zasto nema nikoga na ovoj temi?[sm=zmeden.gif] osecam se kao da sama sebi pisem [sm=smiley36.gif] mesec i po dana kako sam na metforminu,i nema ciklusa .. osim svih simptoma u vreme ocekivanog ciklusa,i nista.. volela bih da cujem kako je kod drugih zena delovao metformin? kada vam se ciklus vratio u normalu? sve vas puno [sm=smiley31.gif]

little_one -> RE: Siofor (4.12.2013 11:25:15)

Glukice meni se ciklus na sioforu vratio nakon mjesec dana tacno od uzimanja prve tablete, to je bilo prvi put, a sad nakon dojenja nakon 15 dana od prve tablete...e sad, jako je bitno pored siofora regulisati i ishranu, inace nema najcesce ucinka....znaci izbaciti hljeb i sve proste ugljikohidrate, secere...

Jole84 -> RE: Siofor (4.12.2013 11:29:55)

LO sve zaboravim da te pitam kad ti izbacili siofor? Meni u 16 nedelji.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>