viking -> RE: online kupovina bebi opreme (19.7.2010 11:46:19)
|
Ja sam davno obećala da ću napisati postupak naručivanja preko Mother Care sajta, međutim, pošto sam ja kao pravda - spora ali dostižna - evo informacija dva meseca kasnije: Prvo je, naravno potrebno registrovati se na sajtu. Kad ste to uradile, krenete da birate stvari. Znajte da za Srbiju (a možda i za sve van UK, nisam sigurna) ne može da se naruči ništa osim tekstila (odeće, posteljine, peškira i sl). Zbog nekog neobjašnjivog problema na sajtu Srbija se vodi kao zemlja van Evrope, pa obračunavaju mnogo veći shipping i delivery po kilogramu (isto kao i za Svazilend otprilike) Međutim, rešenje postoji. Sve što treba da uradite jeste da nakon porudžbine pišete mejl customer servisu da je Srbija u Evropi itd, ali ipak morate da imate na kartici oko 50 € više nego što je račun, da bi oni mogli da ti skinu pare i da porudžbina prođe, pa ti posle vrate (čeka se dan dva, ali sigurno vraćaju na račun). Shipping je na kraju oko 25₤ (bez obzira na količinu poručene robe) + 2₤ po kilogramu, ali na fakturi koju ti šalju uz robu piše ona veća cena pre povraćaja novca (35₤ + 4₤ po kilogramu) što je problem samo zbog toga što ti u Srbiji na taj iznos sa fakture obračunavaju carinu i PDV. Carina je 10%, a PDV 18% od ukupnog iznosa fakture i to se plaća u dinarima kada stigne paket + još neka sitna kinta za PTT Srbiju, tipa 350 din (nisam uspela do kraja da shvatim za šta je to, valjda kazna što ti je uopšte palo na pamet da ne kupuješ domaće) Našim drugarima koji su poručivali ovih dana je stigao paket za 7 dana (uključujući i vikend), došao im je čovek iz Post Expresa na vrata u 8 ujutru i tražio keš iz tačke 4, a pošto nismo imali toliko da mu damo vratio je paket u poštu. Jedino bi trebalo to da se podigne iz pošte tog dana, jer ti u suprotnom naplate i ležarinu po danu (to ne znam koliko je). I pored svih ovih taksi, na kraju je ipak oko 40-50% jeftinije nego kod Miškovića, a i više ako kupujete ono što je na sajtu tog meseca na popustu. Može da se prođe i još jeftinije, ako imate nekoga u nekoj evropskoj zemlji gde se ne plaća PDV na bebeće stvari, na čiju adresu možete da poručite pa da vam posle pošalju paket busom ili po nekome ko dolazi u Srbiju. Eto, toliko...
|
|
|
|