choopa choops -> RE: Dečija garderoba (30.5.2016 0:20:15)
|
ASN ona voli da ima sve što i sestra sigurno. Prije nekoliko gledamo slike kad smo bile male, i na slikama sestra i ja stalno u istoj garderobi, haljinama, šorcevima, obući...Ja kažem mami: E baš si seljanka što si nas ovako uvijek isto oblačila! Kaže ona: Ti misliš da sam mogla da kupim jednoj nešto, a drugoj ne? Uvijek ste tražile ono što ima jedna da ima i druga! [sm=smiley36.gif] A moji (L najčešće, M jako rijetko) se isto "kolju" ko šta ima i ima li neko više i šta je dobio. To me opasno živcira, odmah im ukinem sve benefite kad počnu da se bune. I što je najgore, ona je kao prvo dijete dobilaa toliko da oni da još jednom požive ne bi mogli da je stignu [sm=smiley36.gif] Ja se trudim da kad im kupujem, kupujem u isto vrijeme. Recimo desilo se prekjuče da smo bili u šopingu i kupila sam (naletila na jeftine) njemu 3 pakovanja sa po dvije majice, kupaće, sandale i još jednu majicu, a njoj nisam uzela ništa. I naravno čim smo kući došli kreću pitanja: A zašto ne meni kupaći? I td. Dok joj objasnih da sam njoj prošli put kupila, a njemu tada nisam našla, šiznula sam. Ako me išta nervira, onda je to ta njena škrtost! [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|