Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 9.3.2012 19:51:56
|
|
|
|
bebać
|
mama kukunka hvala na savjetima, pokušat ću češće da je vodim, pa stime možda i navikne samo van da radi nuždu A Iva, ne znam šta bi ti rekla...Sergej je veći od tvog dječaka, on ju je od prve zavolio i nekako su se 'našli' bez ikakvih problema Na početku ju je ganjao nekim 'motkama' po kući(od dragosti, još se nije znao igrati) ali to je posle 5 dana prestalo, sve ostalo ok ako stvarno želiš kucu, i čvrsto si oslučila mislim da ti nije rešenje da je nosiš mami šta znam...ili možda da bude kod mame neko vrijeme ali da redovno odlaziš sa malenim kod nje da se upozna sa cukom i da se pomalo zbliže, a onda tako jednom 'usput' je ponesete kući vama u stan, i to je to nema vraćke dalje
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 3:14:30
|
|
|
|
Cunce
|
imamo domaca obicna dzukela Bubica clan porodice, ne ljubimac kad budemo kupili kucicu, kucence ide sa nama i moci ce da udje u kucu kad god hoce i tu da spava i sve posto ovde to ne moze i zimi ce biti unutra obavezno! i kupace ga mamica redovno i takooooo
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 8:18:15
|
|
|
|
nenja22
|
IZVORNA PORUKA: Cunce clan porodice, ne ljubimac baš tako
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 22:36:52
|
|
|
|
Sanchy
|
ja moram opet da pitam,posto se niko ne vraca na prethodnu stranu kad predjemo na novu...koliko vakcina treba da primi stene u toku godine i koliko kostaju odprilike?Verovatno neko ima rasno kuce pa zna ....
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 22:47:12
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam davno imala stene , dalmatinerka , uginula je na zalost pre dve godine ali koliko se secam vakcinisu se tri puta ( 7 , 10 i 14 nedelja , mislim ) posle pola godine se daje vakcina protiv besnila a ciscenje od glista se radi mnogo cesce , vec odgajicac dva puta dehelmetizuje pa posle svako malo , to se ne secam i jednom godisnje se posle daje neka vakcina , nesto imunitet i naravno protiv besnila e sad , sta se daje mislim proiv stenecaka , parvovirusa , leptospiroze i ne znam vise cega i da vakc protiv besnila je oko 800 a ove su oko 1500 ali ni to nisam sigurna i da obavezno treba dodavati kojekakve suplemente zbog rahitisa ali to je najbolje pitati odgajivaca od koga se uzme stene a on ce verovatno preporuciti i dobrog veteinara
< Poruku je uredio Olga RR -- 10.3.2012 22:49:12 >
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 23:30:16
|
|
|
|
nenja22
|
tako kako je olga napisala i jeste otpilike...svejedno je l' rasno štene ili ne...jedino ti moždarazlika, što ako uzimaš rasno, ona su valjda za te prve vakcine podmirena kod odgajivača, tebi posle sledi besnilo i jednom godišnje revakcine...znam da se za besnilo i štenićnak daju svake godine, mislim još nešto, ali nisam sigurna, morala bih u kartončić da joj pogledam...i na neka dva meseca (to sam ja pisla na prošloj strani ) protiv glista tabletice, i isto tako neka zaštita protiv buva... a za cene ne znam tu, mada verujem da je slično, besnilo je bilo 6eura prošle godine, ovo drugo mislim oko 15...tu negde 20-25 zajedno...
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 23:35:57
|
|
|
|
Sanchy
|
Ok,hvala,nije strasno...
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 23:47:05
|
|
|
|
Anoniman
|
koliko se secam, moji su dobili 5 vakcina u prvoj godini zivota, s tim da je 5-ta besnilo. ciscenje od glista ide na svaka 3 meseca, ali to mozes sama, imaju tablete da se kupe u pet-shopovima, prodavci ce ti reci koliko i koje prema kilazi i uzrastu. dodaj na to i advantix/frontline/klitix za krpelje i buve na svaka 3 meseca ... vakcine su oko 1000 x4, besnilo oko 500, advantix 1300, tablete za gliste 300, vitamini 1000 (sve cen e +-300). tako je bar u ns, cujem da bg ima druge cene a kragujevac trece. skup sport. ali se isplati
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 10.3.2012 23:56:18
|
|
|
|
Anoniman
|
sanchy, koker je pas za stan ili kucu, nije za dvoriste. i pas je velika obaveza, kao i dete. ako ga do sada nisi imala, savetujem ti da sacekas par godina da ti dete odraste. recimo do trece detetove godine, pa onda zamisli isto takvog samo ne ume da govori. treba ga brisati, kupati, cesljati, cistiti, setati svakodnevno iako ima dvoriste, maziti, pricati, vaspitavati i hraniti. i vaspitavati. i vaspitavati. i to svakodnevno-kod njih vaspitanje ne prestaje kad jednom nesto nauce. imam pse mnooogo duze no sto imam dete i meni je sad tesko oko njih (dvoje ih je), a kamoli tebi, mladoj mami, i oprosti ako cu te uvrediti - kako sam shvatila iz tvojih postova prilicno krutoj u prilagodjavanju.
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 0:17:52
|
|
|
|
Sanchy
|
Imala sam ja rotvajlera pre deset_,petnaest godina ,ali ga je tata vodio na te vakcine pa nemam pojma kako to ide...inace taj pas je jako agresivan i nisam bila zadovoljna uopste,osim toga imao je svoj veliki boks u dvoristu kiji se strasno osecao i ako se boks redovno cistio i polivao vodom....e sad imam problem koker je druzeljubiv pas i vrlo dobro se slaze sa decom sto mi se bas dopada,pitala sam na nekim forumima vezanim za pse sme li da bude napolju,napisali su mi da sme pod uslovom da mu napravim adekvatnu kucicu sa izolacijom sto nije problem i objkasnili kako sto nista nije problem...a razlog sto moram da nabavim kuce jeste sto su se u nasem kraju macke toliko namnozile da je to strasno,non stop su mi u dvoristu i nije to problem i sama imam macku nego sto muzjaci zapisavaju gde stignu i to toliko smrdi da ne mogu napolje da izadjem a ponekad kad otvorim prozor pa to cela kuca smrdi najstrasnije...moja macka ih ne privlaci posto je sterilisana tako da jednostavno ih je previse ...kako cu kad beba dodje da drzim zatvorene prozorre svuda?Ili da ne mogu ni u dvoriste da izadjem?Nemam drugu opciju...Kruta u prilagodjavanju? Hvala na komlimentu ,jesam i smatram da takav covek i treba da bude cvrst i odlucan,tolerancija je izmisljena glupost,i uglavnom ljudi to postuji i za neverovati sa svima se slazem i ako sam takva ..
< Poruku je uredio Sanchy -- 11.3.2012 0:20:58 >
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 0:38:30
|
|
|
|
Mariya
|
Mi smo našeg vakcinisali 2 puta, protiv štenećka, sad ćemo protiv besnila i to je to, tako nam reče veterinar. Plus advantix protiv buva i tablete protiv glista. A moje mišljenje je da je za decu izmišljen labrador. Pravi porodični pas, bitno je samo naučiti ga redu dok je mali. Evo ga moj lepotan
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 0:57:39
|
|
|
|
Anoniman
|
ja ne pricam o toleranciji. ima stara izreka o muskarcu i zeni. muskarac je hrast a zena vrba - u oluji hrast stoji gord i prav i puca, dok se vrba povija i prezivi. mozes i pudlu drzati u dvoristu, samo nece dugo trajati, jednostavno ti psi nisu napravljeni za to. najverovatniji scenario je da ce ti pas biti stalno bolestan i nesretan, a to povlaci jos gomilu drugih problema. ionako mislim da je nabavka psa da bi ti ocistio dvoriste od macaka u samom vrhu top 5 liste razloga da ne uzmes istog. pas nije zaposlenik nego prijatelj, clan porodice i ogledalo coveka. problem sa mackama mozda ti nece resiti ni pas (komsijin uopste ne obraca paznju na macke), moji laju na njih dok ne prodje ptica, a onda ode da vijaju senku. do sada mi se kao najpouzdaniji isterivac macaka pokazao - macak. njegovo dvoriste, on je gazda, nijedna druga macka nije smela da pridje. mariya, psic je precakan, garant je njupao snega pre nego sto si ga slikala moja dusa je znao da skoci u smet i ceka me da prodjem da me "glabne"
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 0:58:55
|
|
|
|
MicinaMama
|
Meni su mace drage ali se linjaju mnogo,sto se tice pasa mnogo su mi slatki kada su mali a tako su mi lepi kada odrastu,ali imam problem a to je strah od njih,rado bih ga uzela maziti i igrati se sa njim ali samo kada bih znala da nece da me ugrize... dva puta se na mene zaleteo pas,ali stane do mene samo me onjisi i ode,a ja se skamenim i samo sto me infarkt ne pukne...od tada imam strah. I mnogo mi je lose ovde sto neki ljudi puste svoje pse da setkaju naokolo bez povodca,misle on je dobar i nece...nikada ti neznas,pas nije covek nego zivotinja,nikada nesmes biti siguran da nece...ima ljudi koji se plase pasa a oni to odmah osete i spremni su da napadnu,ali ne znaci da covek koji se boji psa da ih i ne voli...Meni se stvarno svidjaju svi i bas bih rado da se igram sa njima bio on maleni ili veliki ali se bojim. ja sam obicno imala papagaja,malenu Tigricu,obozavala sam ga i moj brat ga je ubio jer je bio premalen i nije znao sa njim...vise je bio vani nego u kavezu i svi smo ga voleli,jednom ga je moj brat dohvatio i mucio ga tako da je on jadnicak umro od tuge,a ja nisam bila kuci...Nikada ga necu zaboraviti i kako je ta ptica samo mene volela i nikada mi sa ramena nije silazila,cak je i plesala samnom .Zvao se Svrcko..Posle njega nikada ni jedna ptica vise nije mogla opstati kod nas,svaka je uginula nakon par dana...neznam sto je tako bilo ali svaka je isto zavrsavala
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 1:09:51
|
|
|
|
indy_25
|
Micinamama ovo sto si napisala kao da sam ja pisala. Uzasno se bojim psa iako su mi tako lijepi i slatki. Ali kad bi mi prisao cini mi se da bimi srce riknulo. U mojoj zgradi to svi znaju jer ja neulazim u lift dok oni ne odu sa svojim psima. Prije su mi govorili nece nista ma ne znam ja hoce li ili nece me ujesti ja se jednostavno bojim. Mozda cu kupiti psa i dok sara malo odraste ali bebu psa pa da se navikavam pomalo. Mozda tada prodje taj enormni strah od pasa.
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 1:16:12
|
|
|
|
MicinaMama
|
pa verovatno hoce jer ga zavolis i naviknes na njega a i on na tebe ipak zna se pas je covekovnaj bolji prijatelj...ali i ti ga ipak drzi na povodcu .meni svejedno muz ne dozvoljava bilo kakvu zivotinju u kuci hehe;;;htela sam Milici da kupim onog malenog zeku koji ne raste,mnogo su lepi a MM ni da cuje...Ali zafrkacu ja njega
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 1:26:50
|
|
|
|
Sanchy
|
BlackBetty svekrva ima macka to je druga kuca ali isto dvoriste i em sto i on zapisava ,em sto uglavnom uhvati maglu kad se pojavi neki drugi macak...ako imas jos neki predlog ja cu ga rado prihvatiti jer sam u bezizlaznoj situaciji....predlozi neku drugu rasu ali veliki kucici ne dolaze u obzir kao sto rekoh imala sam rota i to smrdi boks ko djavo leti,a ja upravo smrada pokusavam da se resim...
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 9:26:39
|
|
|
|
nenja22
|
pa onda ti koker, posebno mužijak nikako nije opcija, oni su baš poznati po jakom mirisi, koliko ja znam...a i slažem se da ako je zbog rasterivanja mačaka, razlog i nije neki...drugi predlog za rasterivanje? u stvari, pitanje, je l' tako cele godine? možda su trenutno navalili, februar, parenje, tako to, kod mene u dvorištu su se isto znali množiti na nalete (dve mačke, isto sterilisane, svejedno) pa posle nekog vremena nestanu... a što se tiče tolerancije, to je druga priča, mislim da je ovde bitno prilagođavanje jer ne možeš od životinje očekivati taj razum da te prihvati, kako kažeš da imaš situaciju sa ljudima...već se do nekle sigurno moraš prilagoditi životu sa psom...
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 10:54:43
|
|
|
|
IVA 11
|
I nama je u opciji bio koker i to muzjak, i upravo su nam rekli da ima jak miris mokrace pogotovo kad je u stanu to se osjeca, i odustali smo. Moje misljenje je da on nije pas za ispred kuce, ima mnogo drugih vrsta koje su lakse za odrzavanje. Kratkodlaki psi se lako odrzavaju. Sad mi imamo mjesanca labradora, zenkicu stene,(trenutno je kod mojih) dok se ja organuizujem zbog djeteta. Psa sam tako zavoljela, nisam ni slutila da mogu ovako da se vezem za psa jer sam cijeli zivot imala macke, a kucu sad evo prvi put.
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 12:24:10
|
|
|
|
Anoniman
|
neki psi imaju prirodno jak miris. drugi tako mirisu zbog ishrane. izguglaj malo problematiku, sigurna sam da su svemoguci amerikanci osmislili neko resenje za tvoj problem, posto pas to nije. dolazile su macke i kod mene, iz nekog razloga obelezavale su moja vrata - sirce i voda rese problem. rasa pasa ima mnogo, malih, srednjih, smrdljivih ili ne, koker nije jedini na svetu, ali oko svih se treba brinuti.
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 12:28:45
|
|
|
|
malapufika
|
imamo...evo je
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 13:39:31
|
|
|
|
Sanchy
|
Au bre,brinem se oko dve macke i ogromnog akvarijuma sa ribicama svakodnevno jos jedna zivotinja mi nece tesko pasti,ali ne volim kada se osecaju drasticno kao rot koga sam imala ili avlijaner koga sam zatekla kad sam se udala...to je tek bilo strasno...,da nije veliki pas kao sto je rot,da moze da zivi u dvoristu preko cele godine i to je to...macke mi dolaze preko cele godine,nije mi to toliko ranije smetalo ali sad kad treba i beba da dodje kako da izadjem sa njom u dvoriste ,to je strasan smrad ,tuje su mi upropastili zapisavanjem sve donje grane su osusene ,non stop ih teram i dzabe ...ja drugo resenje osim psa ne vidim...bila sam na nekim sajtovima,preporucuju bigla ,ja ne znam tacno ni kako taj pas izgleda ,sad cu ukucati pa da vidim..
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 15:23:07
|
|
|
|
Olga75
|
Bea je imala box u dvoristu u i kucicu , box je bio betoniran a ona je smrdela kao puma , mislim da je to bilo zbog betona a cim je nasla djubre ( mislim na izmet ) momentalno bi se " parfimisala " tim svi psi imaju taj vonj , kad naviknes ne smeta ti ( bar meni )
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 11.3.2012 16:04:13
|
|
|
|
Sanchy
|
O o uvek mi je smetalo,nikad nisam mogla da se naviknem a volim zivotinje...eto i sad imam macku i pun akvarijum raznih ribica,,,,uopste mi smetaju jaki mirisi ,imam veliki nos pa valjda zato ha ha
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 12.3.2012 14:54:04
|
|
|
|
IVA 11
|
Nase stene je sa nama, i zove se Tara. Divno medeno kuce
|
|
|
|
RE: Imate li kućnog ljubimca? 12.3.2012 19:44:24
|
|
|
|
nenja22
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?