dunja RR
|
Moj S naučio da čita ćirilicu, sam, pa smo iznenađeni. Pisala sam već, ja sam jako rano naučila da čitam, sa 3 i nešto sam tečno čitala, isto samouka, pa sam nekako sigurna da je na mene taj gen. Sećam se scena, pošto je moja mama bila vaspitačica, ostavi mene malu da čitam starijoj grupi, a mama i ekipa vspitačica na kafu i puš pauzu. Ja čitam a veliki me slušaju, u grupi, u istom vrtiću gde S sada ide On sad ne čita baš tečno, prvo je krenuo kratke reči, sada već i duge, pročita prvo slogove, pa spoji celu reč. Meni to sad deluje puno rano, jer sam ja učila mog mlađeg brata (mlađi do mene 13,5 godina) da čita, i to nikako nije išlo, on je sa 6 godina čitao na flaši K NJ A Z M I L O Š, sriče, ja ga pitam, iii šta piše, a on kao iz topa sav ponosan - Kisela voda Vaspitačica Savu zove naučnik, uvek ispred njega gomila knjiga, smešno joj, kaže da joj traži čak i neke njene knjige (da li reče o avionima, nisam sigurna, žena nešto čita) da čita, ili čitaju zajedno. Šou. Iznenađeni smo ovim momentima.