Yula -> RE: Pohvalimo se našom decom :) (29.3.2014 1:08:42)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: Peace* Ne preteruj Anči. [sm=smiley36.gif] Moje dete je naučilo da vozi triciklu sa 23 meseca, jurio po dvorištu a onda i po ulici. MM hoće da mu kupimo onu biciklu bez pedala, to nam je savetovala i Snežana iz CentraSM, kaže da je to odlično za decu koja su imala tortikolis. A inače, kad sam ja bila dete, nisam imala malu biciklu pa me je sin ljudi kod kojih smo stanovali učio da vozim onu veliku mušku biciklu, koja ima prečku po sredini, pa se ja provučem ispod nje i vozim, i verovali ili ne, imala sam 2,5 godine kada sam naučila da je vozim [sm=smiley1.gif] bila sam jako visoka pa je valjda zbog toga išlo lako. Posle su mi moji kupili poniku (kod koje si stalno morao da vrtiš pedale jer su se uvek okretale [sm=smiley36.gif]). Tricikl sa pedalama ili da guraju nozicama? Koliko znam, deca uglavnom pre pune tri godine, a mnoga i mnogo kasnije, ne znaju da sinhronizuju pokrete nogu i ruku dok voze bicikl. Mi imamo bicikl sa pomocnim tockicima, ali nam stoji u podrumu i mislili smo bas uskoro da ga iznesemo, jer nas prvenac ima 2god.9mes. i uskoro bi mogao da ga vozi. Kada ga je dobio za 2. rodjendan, nije znao da okrece pedale, ali je imao veliki motor koga i sada svuda vozi, pa mu bicikla i nije bila preterano interesantna.
|
|
|
|