isidora88
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Pretpostavljam da vec postoji tema o ovom sto me interesuje, ali, mooolim vas, ne saljite me na pretragu, jer se ionako ubih od citanja :-) U 34. sedmici sam trudnoce... Polako se oslobadjam straha, mada mi to, "zahvaljujuci" nekim komentarima, tesko pada. Zbog mog straha od same bolnice, onih mirisa, grrr... voljela bih da, kada krenu kontrakcije, sto duze budem kuci, naravno ukoliko me vodenjak ne preduhitri. E, ono sto me zbunjuje jesu lazne i prave kontrakcije (samo mi nemojte reci da cu osjetiti kad krenu prave ). Kako da ih razlikujem? Kako da racunam prave kontrakcije - koliko prve obicno traju i na koliko se javljaju? Da li i u tome pomaze njegovo velicanstvo DISANJE (koje tek treba da naucim)? Da li mogu pomoci neke vjezbice, npr. ljuljkanje ili sl, tusiranje...? Smijem li, ako me uhvati kakav cudan strah, pomiti nesto za smirenje na svoju ruku? I naravno, kada da krenem u bolnicu - dr kaze da je najbolje kada su kontrakcije na 10-15 min. Ali, meni je to, citajuci tudja iskustva, mozda ipak rano. I jos jedno, glupavo pitanje (ne zamjerite), mogu li kontrakcije koje se javljaju npr na 15 min, odjednom da krecu na 2-3 min? Potpuno razumijem ako pomislite - uh, evo je jos jedna. Ali sta cu kad sam plasljivac po prirodi. Pozdravljam vas!!!!!!!!!!!!!
< Poruku je uredio isidora88 -- 23.6.2011 18:06:50 >