New Mom
|
Ja sam ih precenila. Očekivala sam, ne znam ni ja šta. Boli, to je činjenica, ali sve je izdržljivo. A to govorim kao ona koja pije dva brufena pred depilaciju. Prvo je krenulo da me boli donji stomak, kao da ću svakog trena dobiti, pa posle nekoliko trenutaka/sekundi počni leđa u slabinskom delu da bole, kao kad se prehladiš, a onda na sve to osetiš kako se od dole i sa strane ka pupku steže stomak. Ali baš steže, ništa onoma kako je bilo tokom 9.meseca. Sve tako ukupno u početku nekih 30-40 sekundi, pa suprotnim redom pusti. Pa pauza (u početku mi je odmah bila 10 minuta). Pa opet jovo nanovo. Pomagalo mi je naučeno disanje, za desetku. Intenzitet polako raste, i to sam nekako više osećala kroz veći bol na leđima. Možda zato što sam ležala. Dok sam bila kući i šetala, bilo je lakše. Meni je više bila frka kad je krenula faza mešanja, ti bi da odmoriš onih 10,20 sekundi, a ono napon koji treba da predišeš. I da. Smejala sam se u neverici kad su mi pričali da se spava između kontrakcija, ali to se i meni desilo. Ideš po automatizmu: kontrakcija, toneš u neki poludremež, počinje ponovo, ti dišeš... Poenta: definitivno sam znala da je krenulo baš ono pravo kad je krenulo. Drugačije je. Sve što se zapitkuješ poslednjih mesec dana trudnoće tada je izlišno.