lenaa -> RE: Problemi u Srbiji (21.4.2011 0:22:38)
|
naravno, ovde su ta tri jezika zakonom usvojena a svajcarci imaju samo svoj dijalekt, na svim (nisam bas sigurna) namirnicama ima napisano na sva tri jezika, i niko ne isteruje francuza ako zivi u nemackom kantonu ali mora da zna nemacki, bas sam ja imala u skoli francuze koji su ucili jezik, ali shvatite jednu stvar ovde su ta tri jezika ZAKONOM propisana, u sr je zakonsi propisan samo jedan jezik. al zamisli samo kad ce svajcarci da dozvole da se u njihovim skolama uci turski- nikad pa nitad, i znas kad ce oni moci da izgrade ovde svoje minarete - nikad . pa meni prvoj bi smetalo da me svako jutro budi na razglasu tamo neki ciko sa svojim molitvama, ako ces se moliti moli se u svom kutku necu ja da te slusam, i neces ti da mi nameces da te slusam, razumes o cemu ja pisem. i da turke spominjem cesto jer imam komsinicu turkinju, odvratna je - ne volim je, ne mrzim (da bih mrzela prvo moram da volim [sm=smiley36.gif]) . oni tresu tepihe na balkonu, bacaju smece, svadjaju se uzasno u bilo koje doba, oni ne vole sve ljude koji nisu pokriveni . i ne nikako nisu srecne te njihove pokrivene debele zene, to se bar vidi u ocima coveka. aha bice obavezne feredze ali za nase ljudi koje spuste glavu i prihvataju, za mene i moju cerku nece [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|