RE: Problemi u Srbiji (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

anuksunamun -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 17:53:53)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

anuk: mislim da coveku treba da ode na zapad, za kjoi misli da je toliko bolji pa da shvati neke stvari.  Kad imas materijalno sve sto ti treba, skontas da to nije sustina zivota.  Otud, i povratak mnogih ljudi nazad (eto mene a vidim i tebe).  I tako u krug....
bas to..u pocetku mi se cinilo wooooooow,nas dvoje zivimo u kucerini od 250 kvadrata...pa kola pa idem u shopping cisto da ubijem vreme(imam sve sto mi treba-to se u Srbiji nikada nije desilo),ia tako redom...pa onda kao odlepim od svega toga ...hocu da zivim u satoru sa malom africkom decom...ili u Srbiji sa svojima<3....ili u pm na kraju...nigde nema pravde ..osim u mom srcu...osim pravde Bozje ...e kada mi se to skocka...opalim sebi samarcinu i shvatim ...da moja sreca zavisi od mojih,i samo i iskljucivo,od mojih misli,i nacina na koji se ophodim prema sebi i svom zivotu.

anuksunamun -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 17:56:00)

IZVORNA PORUKA: nencydrew

Anuk, ne zaštićeni-zasićeni krizom, u smislu, naglo smo poleteli, zadužili se, a u međuvremenu stigla inflacija, pa još globalna kriza, itd.

kontam [sm=smiley1.gif]u pravu si da...[sm=smiley1.gif]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (18.4.2011 17:56:09)

[Sadržaj poruke je obrisan]

nencydrew -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 17:57:20)

Anuk, da li zbog nostalgije?

Meni je to bila glavna prepreka da odem preko.
Ponekad se kajem, ali ipak ne bih mogla jer su mi najmiliji ovde

anuksunamun -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:01:20)

IZVORNA PORUKA: gagi

Ne kazem ja daje bilo bajno ,ja sam to najbolje osjetila na svojoj kozi.Ono sto hocu da ti kazem nema veze sa nacionalizmom i ljudima koji su morali da bjeze iz Banjaluke.Htjela sam da kazem sto se tice pdv,hrane,struje i tih stvari.Kada je ovde deset_ maraka 1996 godine bilo ko danas 1oo a plate ostale iste kao i prije 15 godina razumes sta hocu da ti kazem.Sa 600 maraka se tada mogla ekstra super zivjeti a sada nije to dosta ni za hranu 15 dana[sm=smiley1.gif]
1996-je rat zavrsen bio[sm=smiley1.gif]koliko se ja secam ...da to je bio polet i dinar markai deda avram...nije bilo lose-ali zato sto smo smo dugo bili u sranju pre toga,taj nam je ekonomski potez izgledao kao wow,manipulacije nad ljudima su ogromne...ne kazem da smo sada srecniji ili da imamo vise,ali verujem da se manipulise drustvenim osecanjima(ako se mogu tako nazvati),isto onako kako se i krejira javno mnjenje,pa nam kazu-e sada je kiza padajte u nesvest,sada je pdv-padajte u nesvest...i tako ...ovde kanadjani npr-totalno su obezglavljeni ,bas kao i mi po tom pitanju,mozda i vise...jako je tesko istrgnuti se iz te masine koja melje ljudske sudbine slanjem raznih stimulacijskih poruka...

bubulence -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:02:05)

anuk: mislim da coveku treba da ode na zapad, za kjoi misli da je toliko bolji pa da shvati neke stvari.  Kad imas materijalno sve sto ti treba, skontas da to nije sustina zivota.  Otud, i povratak mnogih ljudi nazad (eto mene a vidim i tebe).  I tako u krug....

izvini sto se mesam ali ne slazem se u potpunosti. ja sam jedna od tih sto se vratila ali se kajem, tada sam bila u drugoj situaciji... moj rodjeni brat zivi u inostranstvu i u srbiju voli  tj obozava da dodje na odmor ali kaze da nikada vise ne bi ziveo ovde, kao i moja kuma, tetka i sestre, drugarica koja je otisla na skolovanje... niko od njih se nije vratio da zivi u ovakvoj drzavi i verovatno nece a ako Bog da za 2-3 godine odoh i ja ponovo odavde ako se nista ne promeni...

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (18.4.2011 18:03:54)

anuksunamun -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:03:59)

Anuk, da li zbog nostalgije?

Meni je to bila glavna prepreka da odem preko.
Ponekad se kajem, ali ipak ne bih mogla jer su mi najmiliji ovde
nostalgija i konacno mentalno zrevanje...omnia mea mecum porto(sve svoje sa sobom nosim)pa mi sreca dodje ono sto ja hocu ,a ne ono sto je potrosackom korpom i drustvenim standardima propisano[sm=smiley1.gif]

Verus -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:06:12)

mm i ja se isto osecamo, iako ljudi ne razumeju (normalno) zasto bi neko zeleo da se vrati u Srbiju...mada, strah me je i jednog i drugog...

eni26 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:08:59)

Mm hoce da se vrati da zivimo opet u Srb a meni se ne ide [sm=zmeden.gif] Ne znam sta cu kad dodje vreme kad opet pokrene tu temu . Ne zelim da se svadjam s njim,al' on je stvarno istrajan u toj zelji i nece popustiti .. Ne znam sta da radim,nikako ne zelim da se zauvek opet vratim dole , a kako cu mu reci "Neka , idi ti ,ja ostajem..."? Ufff...

Olga75 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:09:26)

Verus , pitanje je samo kada se vratis da li je to ista Srbija iz koje si otisla

Verus -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:09:26)

bubulence, ne osecamo svi isto...ja pricam o ljudima kojima nije sve dobar auto, odeca, kuca....da se razumemo puno stvari koji nasi  ljudi nemaju i koje im trebaju, ALI kad to sve imas (godinama) skontas da mozes biti jos vise srecan u  malom stanu, sa malim autom, i da kupis majicu jednom u 6 meseci, a ne da ih kupujes iz dosade....
IZVORNA PORUKA: bubulence

izvini sto se mesam ali ne slazem se u potpunosti. ja sam jedna od tih sto se vratila ali se kajem, tada sam bila u drugoj situaciji... moj rodjeni brat zivi u inostranstvu i u srbiju voli  tj obozava da dodje na odmor ali kaze da nikada vise ne bi ziveo ovde, kao i moja kuma, tetka i sestre, drugarica koja je otisla na skolovanje... niko od njih se nije vratio da zivi u ovakvoj drzavi i verovatno nece a ako Bog da za 2-3 godine odoh i ja ponovo odavde ako se nista ne promeni...

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (18.4.2011 18:10:01)

Verus -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:11:21)

Znam da nije Olga...i nisam nikad u njoj zivela kao odrastao covek....svesna sam kakva je to zemlja (a da se razumemo, mene ce vise nervirati neke primitivne stvari, razmisljanja nekih ljudi i sl, nego manje para)....I da eni, mm je VEOMA istrajan u tome, dok ja i dalje, imam svoje sumnje (zbog stvari koje sam navela i zbog buducnosti mog deteta).  Al, nije ni ovo obecana zemlja.  Daleko od toga.
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Verus , pitanje je samo kada se vratis da li je to ista Srbija iz koje si otisla

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (18.4.2011 18:12:17)

eni26 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:12:23)

Eni gdje si ti? [sm=smiley1.gif]

U Fr [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:14:45)

I dosli smo do zakljucka da nigdje ne cvijetaju ruze[sm=smiley36.gif]

Ruza nema, al' gibanice ima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kad se vrnete iz inozemstvo, pravim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

eni26 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:17:10)

To mm uvek kaze ,zato tako i razmislja, jeste da su ovde bolje plate ,al'' sto kaze on da sam i dole ovako vredno i marljivo radio ,imali bi duplo vise ..Nego kod nas se znalo svaki dan kafa,pice,vecere ,izlasci ,bas nismo cuvali pare [sm=smiley13.gif] I on je strasno nostalgican , ja kazem sto nisi ranije razmisljao tako ,nego sad kad vidis kako je zaraditi i imati i za vise tih kafa i vecera , a sad mu zao da trosi za ta zadovoljstva. On razmislja kad se vrati da ce biti " bolji " , u smislu Rasipanja i stednje [sm=smiley36.gif]

Da se ispravim , i dole je vredan i radan bio ,al'' nije cuvao ,kao ni ja [sm=zmeden.gif]

nencydrew -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:19:49)

IZVORNA PORUKA: eni26

To mm uvek kaze ,zato tako i razmislja, jeste da su ovde bolje plate ,al'' sto kaze on da sam i dole ovako vredno i marljivo radio ,imali bi duplo vise ..Nego kod nas se znalo svaki dan kafa,pice,vecere ,izlasci ,bas nismo cuvali pare [sm=smiley13.gif] I on je strasno nostalgican , ja kazem sto nisi ranije razmisljao tako ,nego sad kad vidis kako je zaraditi i imati i za vise tih kafa i vecera , a sad mu zao da trosi za ta zadovoljstva. On razmislja kad se vrati da ce biti " bolji " , u smislu Rasipanja i stednje [sm=smiley36.gif]

Da se ispravim , i dole je vredan i radan bio ,al'' nije cuvao ,kao ni ja [sm=zmeden.gif]

Ne, ovde može samo da poklekne[sm=jezicek.gif]

Olga75 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:20:15)

ok, jeste lova veliki problem ali ako se ne zaposlis neces zaraditi , ako se i zaposlis negde ko zna kad ce ti poslodavac dati platu i da li ti je uplacivao socijalno i penziono
onda , sudovi , policija , zdravstvo sve je to postalo poluprivatno i kad pogledas
dan nam zavisi od toga na koju nogu su prdonje ustale [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

bubulence -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:24:25)

verus naravno da nije sve u dobrom autu, kuci, putovanjima ali u mirnom snu jeste... a ja to hocu... evo, kada sam rekla da se udajem ostala sam bez posla, mm fakultetski obrazovan radio posao koji je mogao i bez skole ali je prosli ponedelak bez najave ostao bez posla i bez prava na primanje sa biroa jer je 'sporazumno' raskinuo ugovor, zivimo kao podstanari, beba dolazi za dva ipo meseca... naravno da necemo biti ni gladni ni zedni, on sada ide da kreci..ali je preterano posten, pravedan, za sve ima razumevanja osim za sebe a takav nece naci posao u srbiji jer sta ce nekom posten radnik... to mu je cak rekao jedan poslodavac! -'ti si decko previse dobar za posao, danas se tako ne radi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]'... sva sreca sto smo nesto smislili sami da radimo pa ce to krenuti od juna ali  ce to biti za prezivljavanje a ne za zivot...u inostranstvu nam se tako nesto ne bi desilo... ja bih imala primanja od drzave i to je dovoljno za zivot a ne jos ako i mm radi... e tamo bi ja mirno spavala bez brige da li ce moe dete imati ujutro za mleko

eni26 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:25:32)

Ne, ovde može samo da poklekne[sm=jezicek.gif]

Da, rasirice mu se gu*ica jos vise [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:26:31)

mm je proveo u Nigeriji 9 meseci. Nigerijac mesecno moze da prezivi sa 3 dolara i ako ta tri dolara zaradi 2 u mesecu, on nece raditi do sledeceg meseca. I vecinom su takvi i zive u prasini iako leze na nafti. Ali izgleda da su takvi ljudi kojima je ocigledno lako manipulisati i koji se zadovoljavaju malim jer ne zele da se zaloze za vise. Sa druge starane ne razumem ni ljude koji se zaduzuju kreditima za kucerine od 6 spavacih soba i 4 kupatila. I ja bih volela da je moj stan tri puta veci ali ne i da sam duzna za njega. Ne znam, izgleda da je umerenost u svemu recept jos uvek mnogima nedostizan.

Ja bih vise volela da zivim u uredjenom drustvu a skromnije, nego sto sad imam i sto se osecam uglavnom odvratno i kao vanzemaljac i kad izadjem i kad upalim tv i sto me je sramota da kazem odakle sam. Iskreno, najlepse se osecam kad odem odavde i biramo mesta gde je najmanje moguce sresti Srbe. Znam da zvuci grozno, ali sve je manji broj onih cije mi prisustvo odgovara i sa kojima o necemu mozes da razgovaras. Sata mi vredi sto imam kad ne zelim da izadjem iz kuce

eni26 -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:30:25)

ok, jeste lova veliki problem ali ako se ne zaposlis neces zaraditi , ako se i zaposlis negde ko zna kad ce ti poslodavac dati platu i da li ti je uplacivao socijalno i penziono
onda , sudovi , policija , zdravstvo sve je to postalo poluprivatno i kad pogledas
dan nam zavisi od toga na koju nogu su prdonje ustale [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Oboje smo radili ,samo sto je on bio sam svoj gazda ,a ja radila kod privatnika fukare ,koji mi je ostao duzan 3 plate [sm=hudicek1.gif] I kako da verujes tako nekome,kad pocnes zaradjivati da te nece posteno zaje*ati [sm=smiley7.gif] Znaci imas volju da radis ,a kakve vajde od toga ,kad su gazde neki "s koca i konopca " . E to je problem

vukosava -> RE: Problemi u Srbiji (18.4.2011 18:33:20)

IZVORNA PORUKA: eni26

Oboje smo radili ,samo sto je on bio sam svoj gazda ,a ja radila kod privatnika fukare ,koji mi je ostao duzan 3 plate [sm=hudicek1.gif] I kako da verujes tako nekome,kad pocnes zaradjivati da te nece posteno zaje*ati [sm=smiley7.gif] Znaci imas volju da radis ,a kakve vajde od toga ,kad su gazde neki "s koca i konopca " . E to je problem

moj muz je radio 3 i po godine bez zdravstvenog i penzionog od jutra do sutra, cesto i subotom i nedeljom... a znalo se - neces - ih ima ih znas koliko koji samo cekaju na tvoje radno mesto... a gazda vozi dzip mecku, deca isto neke limuzine... jedan od razloga sto sam pobegla odatle

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>