RE: Problemi u Srbiji (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

minavb -> RE: Problemi u Srbiji (11.4.2011 11:53:25)

Vozi me jutros taksista u Tirsovu i samo nesto .enja-vidi ova seta tri kuceta, vidi ovaj koja kola vozi a ne zna da vozi, vidi ovo, vidi ono, kakva nam je zemlja, bla bla bla...ja mu kazem, kad bi svako gledao svoja posla i kad bi svako pocistio u svom dvoristu, ziveli bi mnogo bolje. Ljutnu se covek, kaze videcemo 16. aprila na mitingu. Samo sam rekla, da, 16. aprila ce se svi nasi problemi resiti.

gagana83 -> RE: Problemi u Srbiji (11.4.2011 15:12:20)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Stampedom podrska Japanu

Strasno!

Uzas!

Olga75 -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 19:49:12)

i tako ce jos jedna persona biti kaznjena [sm=hudicek1.gif]
nema veze sto je smotala para i para , utajila porez , drzala oruzje i ko zna sta jos ona je majka nacije i prema njoj treba biti blag
sudstvo nam ferceraaaa

Verus -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 19:53:03)

Tog skota od coveka treba staviti u zatvor na dozivotnu..mada i tada bi kostala drzavu!

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 19:58:37)

Olga, ja ne smem ni da procitam vest, zabranio mi mm da se uzbudjujem, ali dovoljno vidim po tvom komentaru. Jbg, sami smo krivi, kad stoka ne bi nahrlila sledeci put na Usce ili gde god peva, bila bi kaznjena. Ali ocigledno da srbadija prva ne smatra da je treba kazniti pa ce i dalje radosno pevusiti. Kad se povampirim jedan dan, ima sve u lagume beogradske da ih nabijem, dok se zivi ne oglodju.

Ja uvek izbehavam da kazem odakle sam jer me je sramota. I ako jos neko spomene zlatnu viljusku, nabicu mu je u oko

Verus -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:00:42)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nina... -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:11:42)

Sto se tice pomenute pevaljke odozgo-sve najgore..
Mene nesto drugo muci.. a pogotovo od kad sam pogledala film ''Srbi-narod koji nestaje''.... a primer je sledeci: 70% sela u Srbiji je mrtvo, to je zvanican podatak, nezvanicno mogu misliti... E sad, ovde u Grckoj, Grci svaku svoju vukoj[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] cene,postuju i ponose se njome kao da je ne znam sta, a mi? Od zaseoka sa 4-5 kuca, ljudi naprave turisticku atrakciju, a MI? Zasto mi ne cenimo i ne postujemo svoje?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Ovo je samo detalj onoga o cemu inace razmisljam, ali morah vam napisati i preporuciti obavezno da pogledate film... A da ne pominjem natalitet u Srbiji, i koliko smo prosecno stari kao nacija... strasno.

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:25:31)

To je zato sto niko nece da radi. Motika nije fensi. Kod mene je u firmi trenutno otvoren konkurs za radno mesto, a vec sam vodila jedan i ranije. Vi ne mozete da zamislite tu plejadu neznanja i prostakluka, nepismenosti i prodavanja magle. A da ne pricam da sam pozvala ozbilju devojku na razgovor a ona nece da radi. Imala bi platu 1000eur za koji mesec a posle i vise. Ali mora da se radi za te pare debelo. Valjda dolazi samo zbog roditelja, pa im posle prodaje zvaku odbili me i uziva u dzeparcu dok srce ko zna koju kafu. Ja testiram sve i ljudi nemaju pojma, verujte. A cv kad pogledas pomislis sad ce da konstruise atomsku bombu.

Ja ipak najvisevolim one sto zakrce Beograd je deset godina nisu primili platu. A mene interesuje sta su jeli tih proteklih deset godina i sta su naucili. Naucili su da dodu da traze i da potpisuju radikalske peticije.

Mi se svako malo srecemo sa sa istim problemom sa ljudima sa kojima saradjujemo a to je da oni ne znaju svoj posao cekaju da ga mi kao klijenti resimo sa druge strane zice. Jednoj smo tako dve godine za redom, a ja ove nisam dala. I iskreno se nadam da je krava debelo zabrljala i da je dobila otkaz. ako za dve godine nije bila u stanju da nauci. Dokle vise da radis posao za druge. Svi se zale na poslodavce, a niko se ne stavlja u njihovu kozu. Naravno da su u vecini slucajeva ocajni, ali ko se od nas pita a kakav sam ja radnik ali zaista.

Pogledajte ove sto voze sluzbena vozila po gradu. Sta reci o njima sem da bi ih ja skoro sve do jednog u onaj lagum [sm=smiley36.gif] To je njihov odnos prema poslu i poslovnoj imovini.

Ma samo trosimo dragocenu energiju ovde.

Olga75 -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:25:49)

u Subotici su porusili kucu koja je stara 300 godina jer treba da se prosiri hotel koji je poluprazan [sm=zmeden.gif]

isidora88 -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:40:09)

misu mogu li znati cime se ti bavis?[sm=smiley1.gif]
do kad je otvoren konkurs?pametna sam majke mi [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:52:13)

Ja sam u finansijskoj sluzbi jedne privatne firme, a veruj mi da je konkursom predvidjeno radno mesto koje biih mogla da vam ponudim, otvorila bih temu na rr da saljete biografije

Verus -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:55:37)

A ljudi se ljute kada kazem da ima puno lencuga.  I onda svi kazu kako je nama na zapadu "super"=na zapadu se sljaka. Puno.  Ali ako si vredan onda ti jeste super i ne smeta ti jbg.  
IZVORNA PORUKA: MaliMis

To je zato sto niko nece da radi. Motika nije fensi. Kod mene je u firmi trenutno otvoren konkurs za radno mesto, a vec sam vodila jedan i ranije. Vi ne mozete da zamislite tu plejadu neznanja i prostakluka, nepismenosti i prodavanja magle. A da ne pricam da sam pozvala ozbilju devojku na razgovor a ona nece da radi. Imala bi platu 1000eur za koji mesec a posle i vise. Ali mora da se radi za te pare debelo. Valjda dolazi samo zbog roditelja, pa im posle prodaje zvaku odbili me i uziva u dzeparcu dok srce ko zna koju kafu. Ja testiram sve i ljudi nemaju pojma, verujte. A cv kad pogledas pomislis sad ce da konstruise atomsku bombu.

Ja ipak najvisevolim one sto zakrce Beograd je deset godina nisu primili platu. A mene interesuje sta su jeli tih proteklih deset godina i sta su naucili. Naucili su da dodu da traze i da potpisuju radikalske peticije.

Mi se svako malo srecemo sa sa istim problemom sa ljudima sa kojima saradjujemo a to je da oni ne znaju svoj posao cekaju da ga mi kao klijenti resimo sa druge strane zice. Jednoj smo tako dve godine za redom, a ja ove nisam dala. I iskreno se nadam da je krava debelo zabrljala i da je dobila otkaz. ako za dve godine nije bila u stanju da nauci. Dokle vise da radis posao za druge. Svi se zale na poslodavce, a niko se ne stavlja u njihovu kozu. Naravno da su u vecini slucajeva ocajni, ali ko se od nas pita a kakav sam ja radnik ali zaista.

Pogledajte ove sto voze sluzbena vozila po gradu. Sta reci o njima sem da bi ih ja skoro sve do jednog u onaj lagum [sm=smiley36.gif] To je njihov odnos prema poslu i poslovnoj imovini.

Ma samo trosimo dragocenu energiju ovde.

Nina... -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 20:56:56)

Uuuu a najvise volim te direktore koji znaju samo naziv firme i nista vise...
Joj kako ludim od svega toga...
Misu, kapiram te skroz... tuga na sve strane...

jance -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:03:42)

slazem se da ima puno bisera koji bas i nisu najsigurniji dal zele da se zaposle, dosli su na razgovor za posao eto, da vide....
covek koji zeli da radi, nacice posao pre ili kasnije.. eto meni je kativno trazenje trajalo 6 meseci zadnji put...
a tu mi se zali drugarica kako trazi posao vec 2 godine, i nista.. a otprilike nam je obema status isti.. obe smo na srednjoj skoli, samo sto ona nije ni pokusala faks a ja sam apsolvent... mladja je od mene 5 godina i svako bi je uzeo za sekretaricu samo da je vidi...
ok. takodje se slazem da trebas da postavis granice kad trazis posao, da bas ne dozvolis da te izrabljuju za 13000din, ako bas nije toliko zagustilo...
al da cujem grozne stvari u zadnje vreme, to je istina..evo sad poznanica dobija platusamo "na ruke" i isplatili su joj 19000din, dobrih 5000 manje nego sto je dobijala...radi tamo vec dugo, al kaze, kad se samo raspitivala zasto, rekli su joj, ako ti se ne svidja, znas gde su vrata....

Nina... -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:11:01)

Ja sam pocela da radim sa svojih 17 godina,znaci pre zavrsetka gimnazije.
Prvo kad su sajmovi, ali ne na standovima, neko tacna u ruke i vozi...
Posle toga na recepciji jedne teretane u sklopu hotela, radila sam na dnevnicu i jako su kasnili sa isplatama...
Upisah fax, studiranje u toku... nadjem posao, jako brzo, kao administartivni radnik u jednoj firmi, tu mi je plata bila ok...
kad vise to nisam mogla da izdrzim (gazda je bio idiot nevidjeni, maltretirao nas itd.) mesec dana po davanju otkaza, nadjem posao u jednoj turistickoj agenciji, posla preko glave, plata 150 eura!!!!!!! Nema veze, nisam kod mojih htela da se grbavim za pare, bilo mi je dovoljno tih 150 (moralo je) tako sam htela... Hocu da kazem da sam cackala, kopala, nalazila poslove sama sebi, sve ono sto sam u praksi htela da naucim to sam i radila, nije mi bilo toliko ni do para, nego da NAUCIM RAZNO. Jer, zavrisis fax sve ok, ali te pitaju i sta znas da radis.... Sad radim u struci, zadovoljna sam ali mi je jako drago sto sam prosla sve i svasta, i sto se tice para i poslova, jer me je ocvrsnulo i naucilo sta i koliko mogu, i koliko vredim.. ne treba odbijati poslove, sve je jedno dragoceno iskustvo u zivotu.

isidora88 -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:14:51)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ja sam u finansijskoj sluzbi jedne privatne firme, a veruj mi da je konkursom predvidjeno radno mesto koje biih mogla da vam ponudim, otvorila bih temu na rr da saljete biografije

a koje radno mesto je upraznjeno,cisto informativno bas si me zaintrigirala sa toliko platom pa da znam sta da ucim,jos studiram [sm=smiley23.gif]mozdai faks nije kasno da se preorijentisem na neki drugi fax [sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:21:11)

ja sam radila na sajmu i zaradila 400 eura pre 2 godine za samo 10 dana [sm=bravo.gif] posle sam radila na sajmu u kaficu i radila duple smene,zurke i ostale proslave i super sam zaradjivala jer sam radila kao konj(kobila[sm=jezicek.gif]) od ujutru u 7 pa do 3,4 ujutru kad su neke proslave a posle toga u jutarnju smenu,retko kad sam uzimala slobodan dan,ispite sam spremala na poslu i snalazila se,samu sebe izdrzavam od 18-te.ove godine cu poceti da radim najverovatnije na jesen i necu da se bunim,bice mi tesko bez mateje ali znam da cu time sto radim njemu obezbediti sve sto pozeli [sm=smiley1.gif]

Nina... -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:28:40)

Pa upravo to! Crknes na sajmu, ali su parice super!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

IZVORNA PORUKA: isidora88

ja sam radila na sajmu i zaradila 400 eura pre 2 godine za samo 10 dana [sm=bravo.gif]

Nina... -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:31:26)

Sajmovi su super za mlade! Umesto da dzabalebaris i blejis negde u kaficu, rintas malo zesce ali pare koje ti sam zaradis su najsladje, zar ne?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] zivotna skola...

nencydrew -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:32:31)

Uh kad čitam vaše postove, muka me uhvati.Pa nije valjda sve tako crno?
Ja opet znam vredne i radne ljude koji crnče za bakaluk

Lu -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:43:46)

IZVORNA PORUKA: Nina...

Mene nesto drugo muci.. a pogotovo od kad sam pogledala film ''Srbi-narod koji nestaje''.... a primer je sledeci: 70% sela u Srbiji je mrtvo, to je zvanican podatak, nezvanicno mogu misliti...

Vratiće se mnogi na selo uskoro[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

jance -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:46:51)

ja sam prva za vracanje na selo..al ozbiljno..kolko god volim grad i sve sto mi pruza 24h dnevno, selo je ipak jos uvek sinonim za mir, za jeftiniji i jednostavniji a samim time i duzi zivot...bar kod mene i ljudi u mojoj okolini...

isidora88 -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:48:17)

IZVORNA PORUKA: Nina...

Sajmovi su super za mlade! Umesto da dzabalebaris i blejis negde u kaficu, rintas malo zesce ali pare koje ti sam zaradis su najsladje, zar ne?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] zivotna skola...

slazem se u potpunosti,sladje mi je da trosim svoje pare koje sam sama zaradila nego da trazim od mame i tate,sve vreme dok sam radila sam kupovala sve potrepstine za kucu jer su moji bili u fazi razvoda,bez posla,uzasna situacija i jos sam mladjembratu uvek tutnula para da ima da izadje i za uzinu i bas sam ponosna zbog toga [sm=smiley1.gif] i jedva cekam da pocnem da radim,da osetim onu satisfakciju kad dobijem platu koju sam zaradila [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:51:30)

Joj Jance, ja sve sto sam starija zelim da odem iz grada. Gledala sam skoro onog jednog glumca koga ne podnosim, ocajana je, kako je napravio vocnjak negde u okolini BG, a bila sam i kod roditelja mog drugara koji imaju isto kod sopota. Kako bih ja to volela. Ima isto posla kao i u kancelariji. I rmbacenja i stresa. Ali ja zelim da budem sto dalje od ljudi, majke mi. MM mi se smeje. A kad vidim kao Lu ima ono divno dvoriste i sve biljke.... Ko zna, mozda jednog dana...

Lu -> RE: Problemi u Srbiji (13.4.2011 21:57:34)

Vidim spominje me se[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Lu ne radi za džaba, osim što proizvedem većinu hrane imam i plaću  koju sam sama sebi odredila prema svojim potrebama, plaćen prekovremeni rad, godišnji,  nikad ne kasni plaća 1. sam u banci a  , naravno spavam sa šefom pa dobijem i stimulaciju, eto to su prednosti života na selu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>