minavb -> RE: Život ljubavnice (6.4.2011 11:25:40)
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: minavb I kakve to veze ima sa moralom? Bogom? SVe je posledica hemijskih reakcija u mozgu. SVe sto radimo, mislimo, osecamo... a ni ne koristimo sve ono sto mozak moze, pa vi vidite.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ima Mina. Hemijske reakcije imaju i zivotinje,...pa valjda nam je inetelekt za nesto dat, a ne mlatimo praznu slamu sa njim. Moral se shvata kao kocnica. Ili kako bi ga Frojd nazvao-super ego. Da ga nema setali bi goli po ulici. Kalupi i postoje da bi se ljudi zastitili. Zamisli da svako od nas radi sta mu padne na pamet, jer nam tako fiziologija nalaze. Nije sve tako jednostavno... Istina, mi koristimo jako mali procenat mozga..Ali otkud znas da sa vecim kapacitetom koriscenja ne bi sebi napravili jos moralnih pravila? Ne znam, zato i nista ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim. Zato i nista ne treba tvrditi, zato i nikoga ne treba osudjivati jer ne znamo sta nam sutra nosi. I moral je posledica hemijskih reakcija u mozgu, to sam htela da kazem. Nekome je recimo dominantna desna hemisfera, iz nekog razloga se na iste drazi pale drugi receptori u odnosu na ostale, i taj neko je npr preljubnica. Moralni kalupi, religija, sve su to vrlo korisne stvari. Tako se kontrolise covek, ili sto bi rekao moj tata, tako se pravi mali covek.
|
|
|
|