RE: Upis u jaslice-vrtić (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

salle -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:02:09)

nisam sigurna, ali ne mogu, jer kada je bio sam upis, oboje su radili.... oni nemaju pravo da ispisu dete, koliko ja znam...

zapravo, i ja sam prestala da radim pre potpisivanja ugovora.... nema sta da brines ;)

kada prodje 6 mes bez primanja, imas pravo ponovo na regresiranje, jer su se prihodi promenili

Tiziana -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:08:04)

Sto se regresiranja tice oboje imaju po 20%. Meni dvoje ide u vrtic i za svakog od njih placam po 20% manje.
Za potpisivanje ugovora mislim da te vise niko nece ni pitati da li radis ili ne. DO sad si vec nosila onaj neki obrazac M3?M4 ili koji vec. E sad kako to kasnije ide za regresiranje na osnovu plate,to ne znam...moras da pitas. Ja imam regresiranje jedino na osnovu oboje dece koja idu. Cak smo i rekreativnu za sina platili 20% manje,iako ona nije isla.

salle -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:10:13)

znaci na oboje imaju po 20%, jupiiii!!!!

blesicakv -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:15:02)

Cek cek... Salle ti si prestala znaci pre nego sto si potpisala ugovor??? I jesi predavala za regresiranje? Pa koliko si onda placala, jel samo na osnovu jedne plate?

blesicakv -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:20:20)

e pa super. znaci oboje po 20% [sm=bravo.gif]
i plus jedna plata manje, odlicno[sm=bravo.gif]

blesicakv -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:51:49)

znam da sam dosadna, al sta cu[sm=smiley31.gif]

salle -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 15:55:33)

pa prvo na osnovi 2 palate, jer idu 2 regresiranja.... tako nesto vec sam i zaboravila, pa sam ja primala novcanu nadoknadu, i mrzelo me da ponovo predajem, pa sam sacekala sl regresiranje, i onda tek na osnovu jedne plate....

dete mi je upisano u maju, krenulo u vrtic u septembru, ja ugovor potpisala polovinom avgusta, a prestala da radim 1.avgusta

Tiziana -> RE: Upis u jaslice-vrtić (6.8.2013 22:23:09)

Mislim da nema veze da li je jedna plata ili dve,ako prelazi i samo ta jedna 50 000din,nemate prava na regresiranje...to je malo glupavo.

salle -> RE: Upis u jaslice-vrtić (7.8.2013 0:46:48)

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Mislim da nema veze da li je jedna plata ili dve,ako prelazi i samo ta jedna 50 000din,nemate prava na regresiranje...to je malo glupavo.

stavila sam ja link za regresiranje, kao nesto su pomerili skalu, ali malo... prosto je smesno koliko je malo....

i mi kao podstanari imamo pravo na 10%

Odri Hepbern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (7.8.2013 9:47:02)

Salle i mene su otpustili 15.7. a pre neki dan sam potpisala ugovor u jaslicama i tamo su mi napisali da sam nezaposlena. Muz mi kaze da sam mozda pogresila i da je trebalo da navedem da sam zaposlena. Ja mislim da mi sad ne mogu nista i da nece ispisati dete. Sta vi mislite? Ovih dana cu uplatiti onih prvih 9700din. Sada nameravam i da podnesem zahtev za regresiranje na osnovu plate ( mada nam po tom osnovu jako malo smanjuju cenu ) i zato sto smo podstanari. E sad, da li kao dokaz da sam podstanar moram imati ugovor sa stanodavcem overen ili ne? Kako drugacije mogu dokazati da placamo stan? Inace bebac krece u septembru u jasle.
Zaboravih da napisem da cu primati 3meseca nadoknadu sa biroa posto sam ostala bez posla. Da li i to ulazi u predstavljanje prihoda ili ne? Nisam jos dobila resenje za tu nadoknadu tako da se to valjda jos nigde ne vidi. ZAr ne?

salle -> RE: Upis u jaslice-vrtić (7.8.2013 17:15:44)

sada dete ne mogu da ti ispisu

ne treba ti ugovor, samo vlasnik na parcetu papira treba da napise da vi tu zivite, ti i ti i maticni broj zive u mom stanu na toj i toj adresi, bla, bla, i na kraju potpis vlasnika stana i jedan isfotokopiran racun da ime vlasnika stana

salle -> RE: Upis u jaslice-vrtić (7.8.2013 17:18:49)

nama je prvo regresiranje islo za drugu polovinu predhodne godine i za prvu polovinu tekuce godine, sto znaci da ti ta primanja ulaze za sada u regresiranje, tek kada prodje 6 meseci od kada si nezaposlena imas pravo na vandredno regresiranje, novcana nadoknada ulazi u regresiranje, ali to uzimas na birou, i tu tacno pise od kada do kada imas pravo na nadoknadu.... stavila sam negde gore link za regresiranje, ne znam sta tamo sve pise....

Ana RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (7.8.2013 17:33:15)

Odri, ja sam 10.06. dobila otkaz, isto kao teh. višak pa primam nov. nak. sa biroa.. uglavnom uz svu papirologiju koju prilažem treba da imam i potvrdu sa biroa da sam nezaposlena i da primam tu naknadu, potvrdu od poslodavca da mi je isplaćena otpremnina i prosek plate. Ja ne znam kako će mi obračunati koliko plaćam jer više ne radim ali ako gledaju za taj period od prvih 6 meseci u godini, kada sam radila, onda plaćam punu cenu na osnovu plate. A još kad vide kolika mi je otpremnina ima i duplo da mi naplate [sm=smiley36.gif] Nije mi sve to najjasnije, sutra idemo da predamo papire, videćemo.

blesicakv -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 8:02:36)

a ako ostanes bez posla nosis im potvrdu sa biroa da si ne zaposlena ili iz pio fonda? ja cak i necu primati tu nadoknadu posto imam samo 6meseci radnog staza[sm=smiley19.gif]

blesicakv -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 8:11:43)

danas idem do vrtica da uzmem te priznanice i da cujem sta ce mi vec reci..ne znam dal bilo sta da spominjem oko nezaposlenosti ili ne?

Ana RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 11:45:22)

Nosiš potvrdu sa biroa.

Ja sam jutros predala papire, fina teta kaže da nećemo priložiti potvrdu o zaradi i o otpremnini, eventualno ako iz sekretarijata budu tražili neku dopunu, jer bi mi onda na osnovu toga obračunali cenu a pošto sam na birou stvarno je mnogo da plaćam punu cenu.

blesicakv -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 13:07:33)

auu kako je vruce... sad sam stigla iz vrtica..dala mi vrlo ne-ljubazna teta papire, i na brzinu mi objasnila sta treba, tako da je nisam najbolje razumela sta treba u vezi moje plate..oni traze iz firme prosek primanja od 01.01. do 30.06 2013, i ja joj kazem da sam pocela od 01 februara da radim, i ona mi tu nesto zbrzi te pio, te prosek plus julska plata..nista mi nije jasno...[sm=zmeden.gif]
Al zvacu ih pa da pitam preko tel..
Al najvaznije da sad ne placam po 9700, nego oboje odmah imaju po 20% umanjenje tako da na priznanici pise 7765 po detetu.[sm=bravo.gif]

Odri Hepbern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 15:57:20)

Meni nije jasno kakve veze ima prosek od 01.01.do 30.06. ako moje dete ide u jasle od septembra a ja sam ostala bez posla 15.07. Ako tako gledaju ja placam punu cenu a vise nemam toliko prihoda. Svasta.
Sa biroa je znaci dovoljna samo potvrda? Posto na onom papiru pise i listing iz PIO. Do kada mogu da predam sve papire? Ja cekam resenje o nadoknadi pa ce mi tek tada overiti knjizicu, a ovde pise da treba predati i kopije overenih knjizica. Ili da predam zahtev pre nego stigne resenje?

Ana RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 16:10:16)

Odri, mi smo imali roditeljski negde u junu i dobili smo papirić sa datumom i vremenom kada nosimo dokumentaciju, a to je bilo danas.

Napisaću ti šta sam ja sve nosila, po onom spisku koji sam dobila:

fotokopiju Markovog izvoda
fotokopije uverenja o državljanstvu za mm i mene
fotokopija prijave boravka za Marka
isčitane lk za mm i mene
fotokopije zdravstvenih knjižica
rešenje iz poreske uprave o primanjima po svim osnovima (čeka se par dana) za mm i mene
potvrda sa biroa

Ponela sam i potvrdu o zaradi za period od 01.01. do 10.06. (do tada sam radila) i potvrdu da mi je isplaćena otpremnina ali to nisam predala tj. rekla mi je službenica da to ne prikazujem.

Valjda nisam ništa zaboravila..

Odri Hepbern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 17:17:40)

Hvala ti. A jel za poresko mogu samo licno da predam zahtev ili to moze muz u moje ime? Hoces li ti dobijati neku nadoknadu sa biroa zbog otkaza? Nisi morala da nosis resenje? Mi nismo imali roditeljski,sve sam ih sama zivkala i isla do jasli da se raspitam.

Ana RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 17:38:16)

Ne znam, išli smo mm i ja zajedno kada smo predavali, za preuzimanje je rekla da može doći bilo ko. Ja sam već počela da primam naknadu sa biroa, rešenje o otkazu nisam nosila u vrtić, ako si na to mislila. Na potvrdi sa biroa piše da primam naknadu. Trebalo bi da imate neki roditeljski, kako to?

Odri Hepbern -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 17:51:22)

Pitala sam za roditeljski ali su rekli da ce nas blagovremeno obavestiti. Niko nas nije ni zvao da potpisemo ugovor vec sam ja sama otisla. [sm=smiley22.gif]
A sad glupo pitanje- gde predajem zahtev za poresko? Jel u opstini?
Mislila sam na resenje o nadoknadi, ali upravu si, i meni na potvrdi sa biroa pise da sam predala zahtev za nadoknadu, ali ne pise kolika ce biti. Ma predacu sve sledece nedelje a ako im treba jos nesto donecu naknadno.

Didy -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 18:00:57)

.

Didy -> RE: Upis u jaslice-vrtić (8.8.2013 18:01:34)

IZVORNA PORUKA: Didy

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Odri, mi smo imali roditeljski negde u junu i dobili smo papirić sa datumom i vremenom kada nosimo dokumentaciju, a to je bilo danas.

Napisaću ti šta sam ja sve nosila, po onom spisku koji sam dobila:

fotokopiju Markovog izvoda
fotokopije uverenja o državljanstvu za mm i mene
fotokopija prijave boravka za Marka
isčitane lk za mm i mene
fotokopije zdravstvenih knjižica
rešenje iz poreske uprave o primanjima po svim osnovima (čeka se par dana) za mm i mene
potvrda sa biroa

Ponela sam i potvrdu o zaradi za period od 01.01. do 10.06. (do tada sam radila) i potvrdu da mi je isplaćena otpremnina ali to nisam predala tj. rekla mi je službenica da to ne prikazujem.

Valjda nisam ništa zaboravila..

Auuuuu, Ana...[sm=smiley3.gif] Da crkneš od papira!
Kod nas se ništa dodatno ne nosi osim onoga što smo predali kad smo konkurisali, a to je potvrda o zaposlenju za mm i mene, kopija izvoda iz MKR za dete i potvrda od lekara da dete može u kolektiv. Verovatno je to zato što sva deca plaćaju istu cenu mesećno za vrtić.

nela79 -> RE: Upis u jaslice-vrtić (9.8.2013 9:10:07)

IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern

Pitala sam za roditeljski ali su rekli da ce nas blagovremeno obavestiti. Niko nas nije ni zvao da potpisemo ugovor vec sam ja sama otisla. [sm=smiley22.gif]
A sad glupo pitanje- gde predajem zahtev za poresko? Jel u opstini?
Mislila sam na resenje o nadoknadi, ali upravu si, i meni na potvrdi sa biroa pise da sam predala zahtev za nadoknadu, ali ne pise kolika ce biti. Ma predacu sve sledece nedelje a ako im treba jos nesto donecu naknadno.

Kod nas na Cukarici to se radi u poreskoj upravi. Zgrada do SUP-a.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>