|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Upis u jaslice-vrtić
23.8.2011 22:30:48   
Iwana87
sutra idemo da se upisemo,pa cemo videte gde cemo naci mesto,i od kad krecemo.Toliko sam zelela da krene u vrtic a sad mi je to toliko stravicno kao u rat da ide user posted image

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 301
8.9.2011 3:24:16   
svetleca tackica
Drage mame,   Konacno sam uspela da izdvojim malo vremena za ovaj mail koji vec mesecima planiram da napisem, ali jurnjava za klincem….a i sada pisem u gluvo doba noci,i izvinjavam se za moguce propuste. Naime, zelela bih da Vam najtoplije preporucim privatni vrtic Dvoristance na Banovom brdu u koje ide moje dete, jer smatram da vrtic ima  izuzetno vazan uticaj na formiranje nase dece, time i ceo njihov buduci zivot, a i zbog zahvalnosti prema onima koji taj vrtic vode. Takodje i da podelim moje iskustvo u cinjenju izbora vrtica i gresaka koje tom prilikom mozemo napraviti.  Kada sam pocela da razmisljam o tome u koji vrtic da upisem dete, napravila sam iscrpnu pretragu – inace sam taj tip – po vise kriterijuma, od onih za koje pedagozi i razvojni psiholozi kazu da su vazni, onda onih koji su meni licno vazni u odnosu na specificnosti mog deteta, utiska da ce on biti srecan tamo i rado provoditi vreme, procene vaspitacica, njihovog potencijala empaticnosti i edukacije pa do prakticnih kao sto su blizina, vreme rada…   Sa odlascima u nekoliko njih na razgovor, krug se suzio i ja sam izabrala jedno koje je izgledalo da zadovoljava sve uslove. E, ali, to je tako bilo samo u delu koji se odnosio na smestaj i hranu, ali ono sto je najvaznije, rad primarnih vaspitacica sa detetom- od njegove integracije u grupu, rada sa njim pa sve nadalje je izostao ( uz izuzetak spoljnih saradnica koje su korektno radile svoj posao). Necu vas sada gnjaviti sa detaljima kako je sve to teklo a zbog cega sam na kraju i  ispisala dete, ako nekoga bude zanimalo, napisacu u drugom postu, nikakva moja bolecivost ili pokusaj preterane zastite, ili perfekcionizma nije bio razlog tome. Naprotiv, na kraju su me meni bliski ljudi naterali na to zbog sve ociglednijeg loseg uticaja tog obdanista na dete. Da ne poveruje covek.  I tako se taj izbor ispostavio kao jedna VEEELIIKA GRESKA.user posted image Eto pouke broj jedan : Nije sve onako kako nam se cini.    Dvoristance mi tada uopste nije uslo cak ni u pocetni siri krug razmatranja, i tu je njegova slaba strana – marketing. Naime, i pored toga sto nam je ono bilo najblize, na web strani mi je izgledalo nekako previse skuceno a o svom programu nisu pisali nadugacko (a mogli su kao i drugi da prave citavu filozofiju od delova programa), tako da – ovo je moja greska- uopste nisam ni raspitala o njemu niti otisla da ga vidim. Izgledalo mi je poput drugih malih vrtica u kraju, a ja sam htela nesto vise za mog malisu. Ali, srecom, potpuno slucajno sam dobila preporuku od komsinice koju sam znala kao pametnu osobu i posvecenu majku a cija su deca tamo isla, i eto nas i dan danas tu, srecni i zadovoljni! Dakle, moj savet je da licno odete u svaki vrtic, cak i ono koje bi odbacili zato sto izgleda malo ili “obicno” jer reklama moze da pruzi laznu sliku, kao i da se dobro raspitate kod onih cija su deca isla/idu u vrtic koje vas zanima jer takodje mozda uopte nije tako dobro kakvo se vama ucini citajuci o njima. E da ne zaboravim, posle tog prvog a pre sadasnjeg vrtica imali smo kratko iskustvo sa jos jednim, za to malo vremena koliko smo tamo proveli mogu se pohvalno izraziti, u onim stvarima koje sam videla. Rec je o takodje privatnom vrticu Pitagora, koje se oslanja na Montessori principe. Licno mi se njena pedagoska teorija umnogome dopada, i stekla sam utisak da je u Pitagori ispravno primenjuju.. Takodje, vaspitaci (upotrebicu taj izraz iako je neadekvatan u Montesori sistemu) su bili obrazovani i veoma strpljivi, i odlicno su pratili dinamiku interesovanja dece. Odustali smo od Pitagore zato sto nam je od septembra bio promenjen termin vezbi od septembra na koje Kolja ide svakodnevno a i inace smo dosta udaljeni tako da nismo mogli da uklopimo vremenski boravak tamo – a tu su malo striktni, zbog programa, oko vremena dolaska…Dakle topla preporuka za Pitagoru u tim aspektima.   A sada, da se konacno vratim na glavni razlog pisanja ovog romana, a to je pohvala naseg vrtica Dvoristanceta na Banovom brdu. Vrtic se nalazi na Banovom brdu, na novoj lokaciji, (ranije su nam bili na minut i po hoda,u Kraljice Katarine a sada su malo dalje), na korak od Kosutnjaka, u novoj lepoj, prostranoj i svetloj kuci. U kuci je sve potpuno novo, precisto,  sa vedrim bojama i lepim decjim namestajem. Dakle ceo ambijent je veoma lep, a takodje je i sam prostor odlicno rasporedjen u odvojene celine za igru, rucavanje, spavanje… Kosutnjak je, bukvalno, na par minuta hoda, sto deca maksimalno ‘zloupotrebljavaju’ kada god je lepo vreme a cemu se i roditelji raduju. Ja sam ranije Kolju svaki dan vodila u Kosutnjak a sada mozemo to vreme da iskoristimo za odlazak na sport, bazen, druzenje… Kuhinja je domaca i raznovrsna, sa supom svakoga dana, vocem, uzinama… Broj dece je veoma mali otprilike je cetvoro dece po vaspitacici, sto je izuzetan benefit za dete – rad sa detetom je gotovo individualan a opet imaju dinamiku grupe i zbog toga sto ih je malo osecaju se kao da su u nekoj svojoj porodici. Upravo to je onaj kvalitet koji je najvazniji za dete, a koji je najredji za neki vrtic. Ta posvecenost, beskrajna strpljivost i ljubav prema deci zbog koje se oni osecaju kao kod kuce, raduju se da idu tamo a sve mnogo bolje i lakse  prihvate i nauce. Secam se kako sam, kada sam prvi put otisla u Dvoristance i upoznala se sa vaspitacicama i decom, oset_ila neku posebnu harmoniju i mir, sto nisam oset_ila ni u jednom prethodnom vrticu. Ovde se oseca kako su deca zadovoljna i srecna, kako su voljena i kako ih razumeju. i da je I samo to kvalitet ovog vrtica, ja bih bila prezadovoljna i ne bih trazila drugi, a ovde dobijaju jos puno toga. U vrtic iako je na Banovom brdu dolaze deca sa razlicitih krajeva grada - Novog Beograda, Vidikovca, iz centra…i kasnije i njihove mladje bate/seke i ja ne znam da li je takva situacija I sa nekim drugim vrticem, ali to meni govori mnogo.  Sve ono sto se meni dopadalo kada sam citala programe vrtica koji su mi se ucinili kvalitetnim ( Zmaja, Juce otkrivalice…) ovde primenjuju, i to sa ogromnom ljubavi, strpljenjem i kreativnoscu, a deca na pravi nacin, sa entuzijazmom, lako i spontano usvajaju. Kolja svaki dan napravi nesto lepo, crtez ili kolaz, ili origami, stalno uci nesto novo i ja iz dana u dan primecujem veliki napredak na njemu, u svakom smislu, i prepoznajem uticaj vrtica. Mislim da ih u predskolskoj pripremi spreme odlicno za skolu, i moja prijateljica koja mi je preporucila Dvoristance i cije je dvoje dece tu islo rekla mi je da su bili najbolje pripremljeni u odeljenju. Ja sam malo dosadni tip mame, i svaki dan pitam kada dodjem po malisu kako je bilo i sta se desavalo ili zovem da vidim da li je rucao da bi znala kada da dodjem po njega, i svaki put budem iscrpno obavestena, ili  me cak i one pozovu ako je Kolja tog dana slabije jeo. Do njegove cetvrte godine ja sam mogla da ga sa punim poverenjem ostavim jedino sa mojom mamom,a i to ne predugo jer je bio hiperaktivan, i iako je bilo vise devojaka koje su ga povremeno cuvale, ja sam uvek bila tu. Prvi put sam kada je krenuo u Dvoristance mogla da ga ostavim sa nekim a da budem potpuno mirna i sigurna da je on bezbedan, i zadovoljan. Takodje, kada su isli u banju Vrdnik na nedelju dana, svi iz okoline su bili zgranuti jer se mi nikada nismo odvajali, i jos uvek spavamo zajedno – u toku su radovi na njegovoj sobi J - a ja sam bila potpuno sigurna da ce sve proteci odlicno sto se tice odvajanja od mene, jedino sam bila malo skepticna oko discipline, ali sve je bilo u savrsenom redu.Vratio se sav vazan, pun utisaka i srecan. On se oseca apsolutno prihvacenim ( sto je meni izuzetno vazno ) i obozava svoje drugare a  cesto spominje i vaspitacice  - Ljilja/Marija kaze  to se radi ovako ili onako, ili kada nesto objasnjava tako mi je Ljilja/Marija rekla, hoce i da ih vodi na more sa nama… Eto,toliko za sada, preterala sam sa duzinom, ali toliko bih lepog jos mogla da kazem. Ako ste u potrazi za vrticem ili nezadovoljni onim u koje vam klinci idu od sveg srca preporucujem Dvoristance, otidite da ga vidite, upoznajte se sa vaspitacicama i decom, idealno i sa roditeljima ( vecina dolazi po decu izmedju 4 i 5,30 ). Ne verujem da cete u nekom drugom naci sve ono sto on ima, a po meni, posle mojih iskustava i razgovora sa drugim mamama, najvaznije su osobe koje rade sa nasom decom. Da ne odradjuju svoj posao, da ne budu nervozne, da su obrazovane i kreativne, i najvaznije da budu empaticne, strpljive i da vole nasu decu. A toga u Dvoristancetu ima napretek.   Veliki pozdrav svima!user posted image Tamara

< Poruku je uredio Ana RR -- 8.9.2011 8:17:00 >

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 302
8.9.2011 8:17:23   
Ana RR
Tamara, nemojte menjati nazive tema!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu svetleca tackica)
Direktna veza do poruke: 303
9.11.2011 18:16:10   
zoća
da li je neko upoznat o ceni vrtića za treće dete.Čula sam da popusta nema,samo se gleda prosek plate.Ako neko nešto zna molim vas odgovorite

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 304
18.11.2011 10:22:04   
Lu

IZVORNA PORUKA: Tea2

Ima li neko iskustva sa jaslicama Tin -Tin ili Loptica na Novom Beogradu?Nesto razmisljam da je upisem u jaslice -cuvanje na sat ili poludnevni boravak.Pitam se kakvi li su?

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 305
2.12.2011 12:00:05   
marlette
Najsrdačnije preporučujem mali vrtić/jasle na Vračaru, Trnska 8, nedavno otvoren, cena je niža ili slična ceni u državnom vrtiću, ima malo dece, tako da Tijana Martinački koja vodi ove jasle /vrtić može svakom detetu da pokloni punu pažnju, da ne pominjem koliko je ta žena divna i pažljiva i koliko brine da vaše dete jede zdravu hranu, redovno, i da je srećno i zadovoljno.
Moja devojčica ima 13 meseci, i jako je bilo teško naći privatan vrtić za nju u tom uzrastu u kraju u kome živimo, a da bude adekvatan u smislu cene, usluge koju pružaju i da prima decu uzrasta ispod 2 godine, tako da smo bili već na ivici očaja kada smo naišli na Dečiji centar Martinački. Prostor je mali, skroman, ali čist, topao, uredan, prilagođen deci,a Tijana je osoba koja odiše brigom i pažnjom, tako da se nismo ni razmišljali da li da joj poverimo dete na čuvanje i to do 18 h. Inače, radno vreme im je do 17h, ali je moguće dogovoriti se i za duži boravak.
Zaista topla preporuka. Ostavljam i br. 011 344 8881 i 064 9901292

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 306
22.12.2011 16:17:51   
Biserka
Drage RR mame, imam jedno pitance za vas, pošto stvarno ne znam šta mi je činiti, tako da mi je svaki vaš predlog i savet dobrodošao user posted image Pošto mi porodiljsko uskoro ističe, tačnije od marta bi trebalo da se vratim na posao, da li postoji mogućnost da mi dete krene u jaslice pre septembra kad se inače kreće, možda je neko već o tome pisao ali ipak da pitam. I da li neko zna kakvo je radno vreme privatnih vrtića tj. jaslica? Inače, da pojasnim, posao mi je takav, da mi je radno vreme od 09-16h i od 13-21h, svaka subota radna do 16h. A m.m. ima takav posao da mu se radno vreme  nikad ne zna i često je van grada ili van zemlje. Baš bezveze...user posted image   Ako bi mi dete krenulo u državni vrtić, valjda bih nekako iskombinovala da ga neko pričuva tj pokupi iz vrtića kad ja radim do 21h ali ako bi krenuo tek od septembra a ja treba da počnem od marta da radim, to mi je baš duuuugo, jer nema ko da ga čuva. Zato me i interesuje kako stoje stvari sa privatnim. Ne znam ni sama šta da radim...? Jel imala neka od vas sličan problem ? user posted image
Nadam se da nisam promašila temu..user posted image

(odgovor članu marlette)
Direktna veza do poruke: 307
25.12.2011 10:48:24   
LillyT
Biserka, nemoj me držati za reč, ali mislim da postoji i upis od aprila (u državnim vrtićima). Državni radi od 6-18, a sa privatnim kontam da sve možeš da se dogovoriš (i da platiš). Zovni neki državni koji tije blzu pa ih pitaj kada je konkurs. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Biserka)
Direktna veza do poruke: 308
25.12.2011 11:49:30   
Leki 77
Biserka, ja sam bila tvoj slučaj pošto sam se porodila sa prvim detetom u martu. Meni su tada rekli da je konkurs otvoren preko cele godine, ali sa malo drugačijom procedurom. Skupiš potrebne papire, odneseš ih (u mom slučaju, pošto sam na NBg) u neku njihovu centralu u Tošinom bunaru. Onda zaseda komisija koja rešava tvoj slučaj, a u slučaju da ga pozitivno reše, obaveštavaju tebi najbliži vrtić u kome ima mesta, da te prime. Na kraju smo se odlučili za dadilju, pa više od ovoga ne znam da ti kažem. Tako je bilo 2009. Kao što LillyT reče, pizovi najbliži vrtić i raspitaj se što pre, da bi blagovremeno prikupila potrebnu dokumentaciju jer je mart blizu.
U svakom slučaju, može.

< Poruku je uredio Leki 77 -- 25.12.2011 11:51:22 >

(odgovor članu Biserka)
Direktna veza do poruke: 309
25.12.2011 17:39:07   
peca
Evo i meni palo na pamet nesto da pitam user posted image Malo sam poranila ali se samo informisem ako je neko upucen ili je u istoj situaciji...

Elem, ja nisam udata, ali ce mm da prizna dete (pa cu im se ja verovarno pridruziti kasnije user posted image )
Ako mm prizna dete , dete ce da nosi njegovo prezime predpostavljam user posted image

Vidim da se prilikom upisa trazi prosek plate za oba roditelja, on ako nosi mm prezime, da li se to racuna kao da smo u braku, ili se ja racunam kao samohrana majka ??? Nista meni od te buduce papirologije nije jasno, isto tako ne znam zbog vrtica da li da prijavim dete na adresi iz moje lk ili na adresi gde ce stvarno da zivi, i da li ce to biti problem obzirom da ce na kraju ispasti da smo nas troje prijavljeni na 3 razlicite adrese user posted image user posted image

Kada treba upisati dete u jaslice, npr. ja se porodim u februaru, pocinjem da radim za manje od god dana ? Da li se snaci tri meseca pa u maju, ili u ovom prvom maju sto dolazi ? user posted image user posted image user posted image

Ako me je neko razumeo pa pdgovori, hvala user posted image

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 310
26.12.2011 8:51:26   
*Alexx*
Peco, u prijavi popunjavaš status zajednice - mislim da je bilo da se čekira vanbračna zajednica. Konkurs je svake godine u maju. Ako se ti porađaš u februaru, mislim da treba da konkurišeš u maju, i da navedeš tamo datum kad bi dete krenulo u jaslice (svako navodi datum kad dete kreće u jaslice/vrtić). Svakako se raspitaj, ali mislim da moraš da konkurišeš u maju.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 311
26.12.2011 9:47:12   
Leki 77
Peco, OBAVEZNO se raspitaj, ali meni su rekli, a porodila sam se u martu, da ne mogu konkurisati bebe mladje od 11 meseci u trenutku upisa, što je jun mesec, kada se objave liste, jer neka deca ne mogu da čekaju do septembra. To je bilo 2009. Dete treba prijaviti na adresu na kojoj vam odgovara da ide u vrtić. ALI ako to nije adresa na kojoj si TI prijavljena, nećeš moći (tako je meni barem rečeno) dobiti roditeljski dodatak. Predlažem da dete prijaviš na svoju adresu, a pošto ti izdaju Rešenje o roditeljskom dodatku, dete odjaviš sa te adrese i prijaviš na odgovarajućoj. Pazi da ako/kad dobijete drugo, treće dete, sva deca i ti, morate biti na istoj adresi. Umislili su da je to garant da majka brine o detetu.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 312
26.12.2011 11:32:50   
peca
Hvala Alexx i Leki ,

Sad, ja nisam u mogucnosti da dete prijavim na adresu na kojoj zivi jos uvek, iz nekih razloga, nije ni vazno, ali ako ga prijavim na moju adresu, da li ce biti problem da ga upisem u jaslice koje su mi na 200 metara od kuce u odnosu na ovu adresu na kojoj ce ziveti ? I jedno i drugo je opstina palilula, pa se nadam da nece praviti problem ? Ne bi volela recimo da moram da ga vodim negde blize onoj adresi na kojoj je prijavljena, ne znam kako to funkcionise, da li mora da bude najblize adresi ili mogu da biram....

A mene buni ovo sad oko prezimena. Ako mm ode tamo zvanicno da ga prizna, i da joj svoje prezime, nas dve cemo imati razlicito prezime, (neko vreme, verovatno cu za jedno godinu dana i ja da ga promenim) da li je to neki problem i kako se ja vodim, obzirom da nisam udata ? Da li se vodim kao samohrana majka, ili kao nesto drugo ? :)

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 313
26.12.2011 13:31:22   
nela79

IZVORNA PORUKA: peca

Hvala Alexx i Leki ,

Sad, ja nisam u mogucnosti da dete prijavim na adresu na kojoj zivi jos uvek, iz nekih razloga, nije ni vazno, ali ako ga prijavim na moju adresu, da li ce biti problem da ga upisem u jaslice koje su mi na 200 metara od kuce u odnosu na ovu adresu na kojoj ce ziveti ? I jedno i drugo je opstina palilula, pa se nadam da nece praviti problem ? Ne bi volela recimo da moram da ga vodim negde blize onoj adresi na kojoj je prijavljena, ne znam kako to funkcionise, da li mora da bude najblize adresi ili mogu da biram....

A mene buni ovo sad oko prezimena. Ako mm ode tamo zvanicno da ga prizna, i da joj svoje prezime, nas dve cemo imati razlicito prezime, (neko vreme, verovatno cu za jedno godinu dana i ja da ga promenim) da li je to neki problem i kako se ja vodim, obzirom da nisam udata ? Da li se vodim kao samohrana majka, ili kao nesto drugo ? :)

Brze i lakse ces dobiti vrtic ako si samohrani roditelj. I cijena ce ti biti manja. Znam to jer je jedna komsinica cas posla ubacila sina u vrtic na taj nacin. Ona sa muzem zivi al se nikad nisu zvanicno vjencali. Tako se prijavila kao samohrana majka i nije imala nikakvih problema. Cak sta vise...:)

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 314
26.12.2011 14:11:36   
peca
Ok nela, ona nije udata, a koje joj prezime nosi dete ?

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 315
2.1.2012 19:00:47   
Biserka
LillyT, Leki 77  user posted image user posted image hvala na informacijama user posted image
Znači trebalo bi da može i pre septembra da se upiše, to mi je bilo bitno, a u svakom slučaju ću otići do obližnjeg vrtića da se raspitam a videću i neki privatni, pa ćemo odlučiti... user posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 316
5.1.2012 19:03:39   
LillyT
IZVORNA PORUKA: peca

A mene buni ovo sad oko prezimena. Ako mm ode tamo zvanicno da ga prizna, i da joj svoje prezime, nas dve cemo imati razlicito prezime,

da li je to neki problem i kako se ja vodim, obzirom da nisam udata ? Da li se vodim kao samohrana majka, ili kao nesto drugo ? :)

Peca, nisam baš skonatala situaciju kod tebe (ko gde živi i slično). Uglavnom, ni ja nisam udata, a dete nosi prezime mog momka (i njenog tate). Elem, nas troje živimo na istoj adresi i ja se nigde ne vodim kao samohrana majka, nego sam u  vanbračnoj zajednici. Ti kao samohrana majka moraš da živiš sa detetom na jednoj adresi, a tata deteta na nekoj drugoj. Takođe, znam da se tu prikuplja gomila nekih papira, ali tu proceduru ne znam.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 317
12.1.2012 12:36:17   
Anoniman
Peca , ja imam jedno prezime , moje prvo dete drugo prezime , drugo dete trece prezime , nista nije problemuser posted image
Ovo oko samohranih roditelja ne znam ni sama , ja izmedju ostalog nisam ni udata , strah me i da odem u vrtic u ovakvoj situaciji user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 318
12.1.2012 12:47:27   
peca
MI zivimo zajedno, ali smo prijavljeni na razlicite adrese, a beba ne znam gde ce se voditi, tj gde cu uspeti da ga prijavim, jer se nesto sudim za taj stan gde sam ja prijavljena, to je kod mene jako komplikovano, a da se prijavim ovde gde zivim ne mogu, jer moram da ostanem na toj adresi gde sam sad, tako da nemam nista pojma, ako je prijavim tamo gde je i tata, to je druga opstina, pa verovatno nece moci da ide u ove jasle sto su mi na 100 metara od zgrade, ne znam, ima vremena da razmisljam o tome, samo me je zanimalo kako se ja vodim. Briga me za njihove beneficije, ja znam da pojedini roditelji tj ocevi ne priznaju decu u dogovoru sa majkom zbog dodatnog kesa i nekih beneficija koje imaju kao samohrane majke,ali ne verujem da im je super zbog toga, nikad ga ne bih prodala za pare, mogu misliti kako bi njemu bilo da se ne upise da je on otac tog deteta, pff.... jadno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 319
12.1.2012 12:50:39   
Anoniman
Jeste nezgodno , ja bih na tvom mestu prijavila dete kod oca a isla u vrtice koji su u tvom kraju i objasnila im situaciju , verujem da ce ti izaci u susret . Mozda da odes u upravu vrtica sa svoje opstine na konsultacije ..

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 320
12.1.2012 23:43:11   
srecica_80
Prvo dete sam upisala regularnim putem, jer smo muz i ja bili oboje zaposleni. Kod drugog deteta nastao je veliki problem, ja sam nezaposlena. Otisla sam u Centar za socijalni rad i pitala sam ih da mi pomognu oko upisa. Sastavljena je molba vrticu da mi prime dete. Razlozi koji su navedeni su niska primanja mog muza, bavljenje privatnim poslom i nemogucnost adekvtnog posvecivanja detetu. Od papira predali smo prosek plate mog muza za poslednja tri meseca, izvodi za oba deteta, izvestaj od ginekologa ( ja sam tada bila trudna sa trecim detetom), potvrda da sam nezaposlena. Dete nije odmah primljeno nego u novembru. Uz put sam saznala da prioritete imaju deca koja konkurisu o preporuci Centra za socijalni rad. Ali to vam nece reci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 321
19.1.2012 18:22:25   
maslackic
zenee, imam jedno pitanje...jos je rano a svi me smaaju oko mene da prijavim dete za jasle user posted image kao zbog listecekanja treba da se prijavim cim se rodi,tj cim dobije izvod iz maticne knjige rodjenih...

kakva su vasa iskustva? ja verovatno pocinjem da radim u Januaru ili februaru sledece godine najkasnije...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu srecica_80)
Direktna veza do poruke: 322
19.1.2012 19:28:47   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: ribizla

Jeste nezgodno , ja bih na tvom mestu prijavila dete kod oca a isla u vrtice koji su u tvom kraju i objasnila im situaciju , verujem da ce ti izaci u susret . Mozda da odes u upravu vrtica sa svoje opstine na konsultacije ..

Ja mislim da to ne ide tako. Od npr. 2006. u beogradskim vrtićima je centralizovan upis i ništa ne zavisi od vrtića već od centralne komisije.
Podrobno se raspitajte.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 323
19.1.2012 19:37:32   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: maslackic
zenee, imam jedno pitanje...jos je rano a svi me smaaju oko mene da prijavim dete za jasle user posted image kao zbog listecekanja treba da se prijavim cim se rodi,tj cim dobije izvod iz maticne knjige rodjenih...
kakva su vasa iskustva? ja verovatno pocinjem da radim u Januaru ili februaru sledece godine najkasnije...

Mislim da ni ovo ne može. Centralni konkurs je u maju. Tvoja beba tada ne može konkurisati. Ali, tebi ne odgovara ni maj sledeće godine, tako da krajem godine odeš u sedište pu za tvoju opštinu i raspitaš se šta ti treba od papira za raniji konkurs. Tako je meni svojevremeno rečeno, jer je moj sin martovska beba.
Ali, TI OBAVEZNO proveri ovo u obližnjem vrtiću.

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 324
19.1.2012 21:57:22   
maslackic
A ti raniji konkursi su vanredni,po potrebi ili su uvek istog meseca?

ima li nekog iz Rakovice, posto renoviraju najblizi mi vrtic Dolores, a centrala je u Izvorcicu...koje smaranje sa tim konkursima i tako tim...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Devojčica sa šibicama - najtužnija bajka d...
Bliže se praznici i nekako se uvek setimo jedne od najtužnijih bajki svakog detinjstva.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here