jole82 -> RE: MIOMI I TRUDNOĆA (24.10.2012 12:29:43)
|
pipi_coco dobro dosla, pre svega... Evo ja sam ti primer...imala miom i pre trudnoce i evo za koji dan ulazim u 7. mesec.. Moj miom se nalazi na prelazu iz grlica u istmicni deo materice, na zadnjem zidu levo...delom je subserozni, a delom intramuralni...Imas na netu da nadjes klasifikaciju mioma, pa ce ti biti jasnije koji je koji.. Uglavnom on po svojoj poziciji i velicini od 30mm nije predstavljao veliku opasnost za zacece...ali..posto je blizu grlica...ako bude rastao i sirio se (to niko ne zna na koju ce stranu, ako ce uopste rasti), moze da mi predstavlja veliki problem, jer glic ako se zatvori od zaceca nema nista...to mi je par dr reklo... Miom nije rastao tokom godinu dana, koliko sam znala za njega...i zatrudnela sam... E sad druga je prica sto je moj miom u trudnoci zbog hormona narastao do 85mm..do pocetka 6 meseca..i sto sam imala bolove...ali to je toliko individualno, da se ne mozes porediti ni sa mnom, ni sa kim drugim..Sada se smanjio, na poslednoj kontroli je bio 50mm :) Ako ti je dr rekla da pozicijom ne ugrozava zacece, onda se opusti i samo muckajte...Nije 4 meseca strasno... Nama je trebalo 2 godine, a svi nalazi su bili ok..i miom nista nije smetao...samo izgleda luda glava...zato se opusti i nek je sa srecom.
|
|
|
|