jole82 -> RE: MIOMI I TRUDNOĆA (24.11.2013 13:42:35)
|
Ako dr nije zabrinut, ne bi trebalo ni ti da budeš...a to što te bolucka stomak..to je normalno u tim da kažem prvim sedmicama..materica se širi, sve je novo i ta bolickanja su normalna...ako primetiš krv ili jezivbol u jednoj tački(gde ti je miom) koji ne porušta ni kad se primiris javi se lekaru. al mislim da nemaš razloga za brigu[sm=smiley1.gif] Meni su govorili kako miom ne boli, ali u 18. 19. nedelji sam imala jezive bolove dok mi se materica podizala višlje..to je trajalo par nedelja i prošlo i ništa nije uticalo na bebu...niko ga nije smatrao za ozbiljno ni na porođaju..tek su posle videli kad su morali da dovuku uz aparat..tačno pri kontrakciji ostane bez krvi i to užasno boli..mogla sam rukom da iscrtam po koži tacno gde je miom i koji mu je oblik. Dali su mi epidural iako ja u početku nisam htela jer me kontre nisu bolele, ali ovo čudo je postalo neizdrživo..međutim na moju žalost..miom tj krvni sudovi koji ga ishranjuju su izgleda imali inervaciju od nekog višljeg nervnog korena(objašnjenje anesteziologa), nego od onog od kog kreće epidural..iako sam bila na najjačoj dozi i preko 6 sati u anesteziji ništa mi nije pomoglo za bol mioma-ni trunku, samo sam utrnula, kontrakcije i napone nisam ni osetila i noge su mi bile oduzete, a miom booolii majko mila... a to su sve tek shvatili kad je anesteziolog 164. put došao kod mene i nije mu bilo jasno kako može išta da me boli i tražio je da me pogledaju..tad su videli na uz tačno gde sam pokazivala..tako da ga džaba primih i platih...al bitno mi je bilo da sa bebom bude sve u redu..kao što i jeste bilo..Vrlo je moguće da je meni indukcija "pogoršala" stvar tj bolove... Nisam ovo napisala da te plašim...ni tebe ni bilo koga, već sam samo iznela svoje iskustvo...ni ja pre nikad nisam čula da može tako da boli pa eto ni dr nisu verovali dok se nisu uverili pored epidurala..eto imam taj miom od pre trudnoće i svi su rekli da se ne dira ništa tu..u trudnoći se povećavao i smanjivao..i sad ga imam nekih 5 cm..i dalje mi svi govore da ne treba da ga operišem...samo znam da ako mi bude pravio problem u drugoj trudnoći, ako je bude uopšte, da ću insistirati na CR jer ono mučenje i bespomoćnost ja nemam snage ponovo da proživim...
|
|
|
|