Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 31.3.2013 22:56:49
|
|
|
|
sneza24
|
Joj jovice pa ako je ne vodim sutra nema meni spavanja sledeće noći. Sad ozbiljno videću kako će proteći noć i kakva će biti kad ustane. Nadam se će biti bolje. Kad sam pisala da ima temperaturu tad sam joj merila pa sam je raskomotila i istuširala pa mi se čini da joj je malo bila spala ali sad spava i čini mi se da je opet malo skočila pa ću malo kasnije da joj merim opet.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 31.3.2013 23:33:00
|
|
|
|
Leax
|
Draga Snezo, u praksi se ne preporucuje skidanje temperature antipireticima dok je ispod 38 . Ako nisi sigurna sta je sa bebom onda ipak bolje sutra idi kod dr. pa ces biti mirna ako su zubici u pitanju , sto je vrlo moguce. Da li tvoja beba ima vec neki zubic? Nama se neposredno pre izbijanja zubica takodje javila i temperatura ,nije prelazila 38 ali je on jadnicak trpao sve i svasta u usta i desni su mu bile jaaakooo natecene.
-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.- -Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.- -Dušan Radović-
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 1:32:54
|
|
|
|
sneza24
|
Leax ima 2 zubića. Veoma je moguće da je od zubića jer je već neko vreme muče al nikako da izađu. Temperatura je spala sama ali ću je ipak pratiti noćas.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 1:47:46
|
|
|
|
Dada81
|
Verovatno je Snezo zbog zubica,znalo se i Davidu desavati,mada je vise bio kenjkav i nervozan,bez temp.a trojke su bas bile upecatljive,sve nas sastavilo i virus i zubici ! Zelim vam mirnu noc!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 2:02:44
|
|
|
|
sneza24
|
Hvala Dado. Znam da su trojke baš zeznute kad izlaze ali njoj se spremaju tek gornje jedinice, donje su izašle pre skoro 2 meseca.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 2:12:59
|
|
|
|
Dada81
|
Mozda njoj jednostavno tako reaguje organizam ,videces,meni su par puta dr.rekli da veca temp.def.znaci da nisu zubici,zato i ne skidaju do 38 ,38 sa 5..mada sam ja tada vec u panici.Nadam se da neces strahovati,da samo od sebe i ode,a ugledas oba zubica,ovom mom sve po dva nicala odjednom. A,slicno kao i Lanijeleni mi se desilo skoro,kao sto sam malo pre L i pisala,nista nama nije spustilo T,dzaba svi antibiotici,pomogli penicilini tek.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 7:20:04
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hana je bas lose podnosila cetvorke , a trojke se tek spremaju i imala je T, jedan dan 38-39... Inace da vas pitam vas sa malo starijom decom, do koliko ste koristili cepice?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 7:43:51
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sam čepiće koristila samo sa prvim detetom....i to dok je bila mala ,možda do 1 godine,samo u slučajevima kada je imala jako veliku temperaturu...uglavnom izbegavala sam da deci dajem čepiće,uvek sam pokušavala da temperaturu snizim na neki drugi način: tuširanjem,alkoholom ili sirupom.A mlađimim sinovima nikad nisam ni stavljala čepiće tako sam ja
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 8:00:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja sam nazalost njih otkrila kasno, tek kad je porasla, i sa drugim detetom i shvatila da su 10 puta bolji od sirupa, em sto brze skidaju T em sto ne prze zeludac!! jer smo mnogo sirupica pili! Ali zadnji put kad sam joj dala valjda je bolelo, pa je plakala,i od onda joj vise ne dajem... pa zato pitam za vasa iskustva?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 11:02:15
|
|
|
|
sneza24
|
Ja nisam koristila čepiće. D sam temperaturu skidala tuširanjem, sirupima. A i nemogu ja čepiće da stavljam jer znam da boli. Ja sam sebi stavljala (iz nekih drugih razloga) sa 24 god i nije ni malo prijatno.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 11:25:55
|
|
|
|
Dada81
|
Uff,muka jeste sa tim cepicima i bila sam uzasno tuzna,ali kada nista drugo Davidu nije pomagalo zadnji put,davala sam cepice,toliko je olaksalo i dete odmah dodje sebi,stvarno je najbolje skidalo T.Sto kaze Anck,ne skodi ni zeludcu ,a jedino je to pomagalo. Inace,kao i za bilo sta drugo,optereti me,ovo mi navede jos dodatno glupe misli i tesko mi je sto mu ih dajem,ali nisam jedina..Mada cu u sirokom luku da izbegavam,jer i sada ih spominje,pravi se da sam ja,kaze ja sam mama ,ti si David,ti ne susas,sad ces da places moram ti dati cepic...
< Poruku je uredio Dada81 -- 1.4.2013 11:27:07 >
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 11:38:49
|
|
|
|
lanajelena
|
Do 37,5 je moguce od zubica,veca temp je zabluda da su zubi,mada nije iskljuceno da i oni bas tada izlaze
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 13:01:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Lj , tada smo mi i isli kod jer je bila po meni visoka T za zube, al eto na kraju se ispostavilo da detetu nije nista falilo, samo je to jedno jutro ako se secam imala T i nista posle, niti je bila bolesna ni ostale propratne pojave- kasalj, bolovi... tako da je ostaloo na tome da su zubi
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 13:45:48
|
|
|
|
Moiraina
|
Što se tiče čepića, nama su oni bili jedino što je pomagalo kod baš visokih temperatura (maksimalno izmereno 40,8, to je bilo u periodu privikavanja na vrtić, išli smo i u hitnu 2 puta). Pre toga bih mu davala naizmenično Brufen i Paracetamol, pa bih ga raskomotila, tuširanje mlakom vodom, sve po pravilu, a temp. malo spadne pa opet skoči... Mrzela sam da mu stavljam čepiće, ali čim bih videla da raste preko 39 stavila bih mu, posle najviše pola sata bi mu spala ispod 37,5 i uglavnom se ne bi vraćala cele noći. Mada, to je bilo kada je imao godinu i po, stvarno ne znam kako bih sada kad je svestan i pamti (sva sreća pa od onda nije ni bilo potrebe).
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.4.2013 17:40:36
|
|
|
|
sneza24
|
Ipak smo išli kod doktora i grlo joj je crveno a i zub joj se sprema da izađe.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 2.4.2013 0:59:58
|
|
|
|
Leax
|
Jeste dobili neki lekic od doktora? Kakva je sada situacija sa temperaturicom? Nadam se da je bolje i da ce brzo izbiti zubic
-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.- -Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.- -Dušan Radović-
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 2.4.2013 11:51:06
|
|
|
|
sneza24
|
Bolje je. Nema temperaturu, od sinoć je više nije bilo, sama je spala. Doktor nam je dao Hemomicin.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 2.4.2013 14:43:19
|
|
|
|
Leax
|
Bas mi je drago da je bolje ma ja se sva uzneverim kada mi beban ima temperaturu iako sam med.sestra .Mislim da je to i minus, jer onda razmisljam sta sve moze da bude
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 2.4.2013 14:59:41
|
|
|
|
sneza24
|
Leax onda ti i mm možete da se družite on se odmah uspaniči pa razmišlja šta je. Tako da me je on ubedio da je vodim juče kod dr jer joj je nos bio zapušen malo pa kad diše ono kao da krči pa se on odmah uspaničio da nema nešto na pluća. Dobro pa sam ga poslušala juče.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2013 12:45:39
|
|
|
|
tijatija
|
Nemam vremena da citam unazad ( nadam se da me razumete) Nikola mi ima temperaturu 37.7, za 6 dana puni 4 meseca dali smem malo febrecita da mu dam , mada sam negde citala da je bevi temp. varira
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2013 12:51:34
|
|
|
|
nela79
|
Malim bebama se daje Paracetamol. Mislim da je i Febricet isto to samo drugi naziv. Ja mu nebi jos davala sirup. Raskomoti ga. Radije ga stavi u banjicu da se brcka u vodi. Pa ako krene preko 38 onda ukljuci i sirup. Ja sirup uvijek ostavljam za kasnije, da imam sta da im dajem nocu
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2013 12:55:28
|
|
|
|
sneza24
|
Febricet je paracetamol. Ne bih ni ja jos davala sirup. Mi smo sad izgurali bez sirupa. A da ga odvedes kod doktora?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2013 12:57:52
|
|
|
|
tijatija
|
Sad cu da ga stavim u kadicu da se brcka malo, ovo mi je cetvro dete ali nijedno nije bilo ovako maleno bolesljivo, mada mozda su mu i zubi,neznam sta da mislim u svakom slucaju hvala ti
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 7.4.2013 18:35:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja deca i dalje pod Temp. Tara vec punih nedelju dana, H nesto manje... ja neznam sta da radim vise! Sutra idemo na kontrolu i ima da zahtevam inekcije Piju sirupe... ali nista , T radila urin sve u redu.... one su uzasne, non stop T, nista pojelke nisu nedelju dana
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 7.4.2013 18:37:17
|
|
|
|
Sanja90
|
Anck kolika im je temperatura? Nadam se ne velika...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?