|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
7.8.2012 20:41:18   
Anoniman
Da li se defrinol daje kao antipiretik? N dobio temp a apoteka koja ima Nurofen radi do 4 pošto su na odmoru, a njemu ume i na 3 sata da dostigne 39, pa mm baza po apotekama. Da li je ok menjati defrinol i paracetamol?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1401
7.8.2012 22:36:41   
Anoniman
DEFRINOL® je lek koji pripada grupi nazalnih dekongestiva i predstavlja kombinaciju pseudoefedrinhidrohlorida
i ibuprofena. Pseudoefedrin-hidrohlorid je dekongestiv, lek koji dovodi do sužavanja krvnih sudova
(vazokonstrikcija) u sluznici nosa i na taj način omogućava bolju prohodnost nosa. Ibuprofen je nesteroidni
antiinflamatorni lek (NSAIL) koji smanjuje bol, snižava povišenu telesnu temperaturu i uklanja znake
zapaljenjskog procesa.
DEFRINOL® se koristi za ublažavanje i otklanjanje simptoma zapaljenja gornjeg dela disajnih puteva kod
prehlade i gripa (npr. zapušenost nosa i sinusa, kijavica).

Mislim da se ne daje samo za temp, iako sadrži ibuprofen.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1402
8.8.2012 8:21:06   
mihi
DEFRINOL se ne daje deci mlađoj od 6 godina i daje se da smanji sekreciju iz nosa a ne za snižavanje temperature,

Kako je Neša?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1403
8.8.2012 8:25:05   
Anoniman
Hvala Tašo i mihi, rekla nam je teta iz druge apoteke, to mi je palo na pamet u očaju jer jbng brufena nigde nema, a kaže da bi defrinol isušio sluznicu nosa ako nos ne curiuser posted image
Dobro je, hvala na pitanju, nije neka strašna temp, 38.5, i to na svakih 6 sati dobija, pa preživljavamo sa paracetamolom, a sad ću da idem da vijam nurofen za svaki slučaj.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 1404
8.8.2012 8:31:05   
mihi
To je neki letnji virus meni su obojica bili bolesni, kijali i kašljali.... Danas odosmo na more Luka se žalio da ga bolucka i uvo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1405
8.8.2012 8:47:43   
Anoniman
ufuser posted image Nadam se da nije ništa i da ćete ipak uživati na moruuser posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 1406
24.9.2012 8:20:07   
Anck Su Nmaun

Tara nije u vrticu, ima neku Cudnu Temperaturu!

Prekljuce je imala 38,4 popodne, nisam joj nista davala, posle je sama prosla.
Juce popodne opet isto 38, 6 :blink: , dala sam joj febricet, posle opet :blink: nista

Kasnije ce je mm odvesti kod Dr da vidimpo sta se dogadja :dry: :huh:

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1407
24.9.2012 9:43:32   
nela79

IZVORNA PORUKA: minavb

Znam ali se pogubim u ovakvim situacijama. Vec sam psovala sebe sto nemam u frizideru cepic diazepama. Sad pajki. Odoh i ja ali cu da navijem sat da mu u 2h dam brufen ponoco, i malo vodice ako uspem.

Ovo me zanima. Ja u frizideru imam te cepice (Matija u februaru imao atipicne konvulzije pa smo lezali u Tirsovoj). Znam da mi je pedijatar spominjala i da ih upotrijebim ako ima visoku temperaturu al ja sam tad , sto kaze Mina, bila pogubljena pa me interesuje ako neko moze da to pojasni. Kad da mu da te cepice, koliko....????

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1408
24.9.2012 10:45:48   
lanajelena
I meni je Dusan imao blagu konvulziju,nama je u bolnici receno da preko 38,4 dam te cepice i tu celu tubicu da istresem,idem danas kod nase dr pa cu da je pitam opet(jer su mi oni tamo delovali ne bas strucnouser posted image )

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1409
24.9.2012 10:53:24   
nela79
Sjecam se samo da mi je dr u domu zdravlja rekla da osim u slucaju napada mogu da mu dam i te cepice u slucaju da ima visoku temperaturu i da se tesko skida.Ostalih uputstava se od pogubljenosti ne sjecam. user posted image user posted image Ajd bas pitaj detalje pa mi javi

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1410
24.9.2012 11:02:38   
mihi
Nela mislim da Diazepam čepići služe samo kao miorelaksant kod febrilnih konvulzija i daje se deci koja su sklona febrilnim konvulzijama, sam diajzepam ne može da snižava temperaturu i nema potrebe davati ga deci koja nemaju FEBRILNE KOnvulzije.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1411
24.9.2012 11:03:55   
mihi
IZVORNA PORUKA: nela79

Sjecam se samo da mi je dr u domu zdravlja rekla da osim u slucaju napada mogu da mu dam i te cepice u slucaju da ima visoku temperaturu i da se tesko skida.Ostalih uputstava se od pogubljenosti ne sjecam. user posted image user posted image Ajd bas pitaj detalje pa mi javi

Ako je dete imalo Febrilne konvulzije ranije čepić Dijazepama treba dati i uvek kada ima visoku temperaturu.

< Poruku je uredio mihi -- 24.9.2012 11:05:13 >

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1412
24.9.2012 11:07:03   
nela79

IZVORNA PORUKA: mihi

Nela mislim da Diazepam čepići služe samo kao miorelaksant kod febrilnih konvulzija i daje se deci koja su sklona febrilnim konvulzijama, sam diajzepam ne može da snižava temperaturu i nema potrebe davati ga deci koja nemaju FEBRILNE KOnvulzije.

Mihi ovo znam, zato sam i nabavila cim smo dosli iz bolnice, zlu ne trebalo. Al kasnije mi je na pregledima dr spomenula to za Dijazepam i visoku temperaturu. Nije rekla da ce sniziti temperaturu,vec da ce ga to umiriti , sta li vec. Znam da su jednoj curici dok smo lezali zajedno u bolnici uz Paracetamol davali i sirup (ne mogu da se sjetim naziva tacno al znam da je naziv bio isti kao i tablete za smirenje).

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1413
24.9.2012 11:12:00   
Olga75
dijazepam se daje samo kod dece koja su imala febrilne konvulzije , znaci ako temp skoci naglo , npr na 39 za kratko vreme onda se stavi cepic i daju antipiretici
kod dece koja nisu imala konvulzije , koje nemaju u porodicnoj anamnezi sklonosti nije potreban
to je isto kao kad bi svi posle neih fotostimulacija uzimali bensedin da ne upadnemo u status epilepticus
dobro , nije bas isto ali nema potrebe za tim

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1414
24.9.2012 11:20:30   
nela79
Moj Matija nije imao febrilne konvulzije.
Dobio ih je , sto bi ja rekla , upo niceg. Evo prosla je skoro godina dana od tad nije imao probleme. A za Dijazepam pitam da bi u svakom slucaju znala. Mada se ja trudim uvijek da sto prije skinem temperaturu standardnim metodama pa onda tek pomisljam na nesto "jace".

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1415
24.9.2012 11:22:59   
Olga75
ako ih je imao onda trazi recept pa ih uzmi
ako je temperatura previsoka najbolje je otici kod dr ( ja kad je Mariji preko 39 idem u hitnu pa neka je samo istrljaju nije bitno )
benzodijazepami su ozbiljni lekovi i u principu reko kad su u obaveznoj bebi apoteci

< Poruku je uredio Olga RR -- 24.9.2012 11:23:41 >

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1416
24.9.2012 11:31:04   
mihi
EVo Olga sve objasnila. Ja pročitah da je on imao netipične konvulzije a vidim da su Diazepam čepići indikovani i u tom slučaju. Ma najbolje to razjasni s neurologom koji ga je gledao.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1417
24.9.2012 11:46:36   
nela79
Ma naravno da cu njih konsultovati, nego citamjutros sta je Mina napisala pa rekioh da pitam. U svakom slucaju azune ste svaka vam castuser posted image .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1418
26.9.2012 14:07:05   
jance
Ogi mi ima T od sinoc ( u stvari verovatno od juce ujutru samo sto sam ja kupila toplomer tek sinoc). sad, najvisu sto je imao je bila 37.7. donja dvojka mu je u probijanju a i ja sam pazarila neki virus, pa mozda je i pokupio od mene. moje pitanje jeste : dali da obaram takvu temperaturu ili ne? imam kuci eferalgan, dobio ga je sinoc, ali od jutros jos nije. skroz sam zbunjena, vidim po njemu da nije nista jako strasno, ali jeste kenjkav i oci su mu onako na pola koplja. razmisljam se dal da ga uopste vodim kod lekara, dali da mu obaram T ako nije stigla do 38? da, evo sad je spavao u komadu skoro 2.5 sata i posle sam izmerila 36.9....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1419
29.9.2012 10:01:32   
Olga75
od sinoc imamo temperaturu , sad je 30 , curi joj nosic i tako user posted image
ona je raspolozena , eno pravi skloniste od susilice za ves samo srto je dorucak bio jedan jogurt

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1420
29.9.2012 18:53:52   
Olga75
e pa od 37 je otisla na 39,5 user posted image
i to zato jer nisam pocela da je skidam kad je presla 37,8 nego kao cekacu do 38,5 po propisu a znam da joj je tesko skinuti i znam da ide jako visoko , nenormalna ja
dobila je brufen , otusirala sam je , sad lezi i gleda crtani ali nista sem onog jogurta nije jela user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1421
29.9.2012 18:55:50   
branki*
joj,olga,znam da se sekiras.ti je nudi,ali verovatno ce jesti kad joj bude bolje.ili da probas neku supu da joj das ili keks.bzvuser posted image

branki

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1422
1.10.2012 10:55:45   
Olga75
sinoc u ponoc brufen , jutros oko devet 37 user posted image
pocela je da kaslje , poslepodne idemo kod dr jer ce nam trebati bolovanje
ona je raspolozena manje - vise , tako i jede
prokleti , glupavi virusi

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1423
17.10.2012 18:04:03   
Sesilija 83
Evo i nas od dr-a odjednom temp 38c... user posted image rece mi ona neki herpo.....virus,traje 3 dana sa temperaturom,a posle 3dana telo se ospe kao da ima boginje i to je to, ona je vesela,ali opet...user posted image

Ima li neko iskustva sa ovim virusom?????

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1424
17.10.2012 19:04:36   
Olga75
Sesilija , evo tema TRODNEVNA GROZNICA

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here