Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 16:20:53
|
|
|
|
*Alexx*
|
1. jun je bio u petak, a leka nema Mihi, hvala na info.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 16:21:39
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Eferalgan može da se daje i na 4h, ali je optimum na 6. Ne znam baš da li je to tako paracetamol ima usku terapisku širinu i lako se predozira pročitajte dobro uputstvo, izračunajte maksimalnu dnevnu dozu podelite na 6 da bi bilo na 4 sata i tako dajte. Važno je da se ne prekorači maksimalna dnevna doza. Ovo je jako važno za manju decu. Nenja šta kažeš?
< Poruku je uredio mihi -- 4.6.2012 16:24:54 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 16:23:16
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* 1. jun je bio u petak, a leka nema Mihi, hvala na info. Alexx nisam sumnjala da će kod nas nešto stići na vreme, važno je da se radi na tome
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 16:28:22
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: mihi Važno je da se ne prekorači maksimalna dnevna doza. Ovo je jako važno za manju decu. Da, apsolutno.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 16:29:21
|
|
|
|
*Alexx*
|
Mihi, hajde još jedno pitanje - da li je moguće da ima razlike u Paracetamolu od Galenike i Efferalganu od Bajera? Andrej slabo reaguje na Paracetamol, ali je zato sad odlično reagovao na Efferalgan. Ili je to bilo slučajno?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 16:32:51
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: mihi Da nema jer je Galenika punila Abott-ov, e sad je Abott u procesu registracije tog Brufena (nadam se da će da promene onu odvratnu bazu sirupa narandža) navodno će od 1. juna da bude na tržištu Srbije. Mojoj djeci se bas svidja ta narandza, nemoj da je diras :)))
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 17:11:40
|
|
|
|
mihi
|
Ne bi trebalo ali definitivno sam videla razliku donela sam Pedia care iz Amerike (acetaminophene) to je slična aktivna supstanca paracetamolu, od 5 ml padne temp a treba 10 ml paracetamola Miloš da popije. Znači od polovine acetaminofena (američki preparat) mu padne temp a od domaćeg paracetamola ništa ako je 39 padne na 37,6 i ni mmHG dalje. Tako da je verovatno u pitanju koncentracija aktivne supstance bar aja tako mislim,
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 17:12:55
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: nela79 IZVORNA PORUKA: mihi Da nema jer je Galenika punila Abott-ov, e sad je Abott u procesu registracije tog Brufena (nadam se da će da promene onu odvratnu bazu sirupa narandža) navodno će od 1. juna da bude na tržištu Srbije. Mojoj djeci se bas svidja ta narandza, nemoj da je diras :))) Joj nela meni je gadan a i Miloš ga mrzi, taj američki Advil (ibuprofen) ima ukus grožđa super je.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 17:18:12
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: mihi IZVORNA PORUKA: nela79 IZVORNA PORUKA: mihi Da nema jer je Galenika punila Abott-ov, e sad je Abott u procesu registracije tog Brufena (nadam se da će da promene onu odvratnu bazu sirupa narandža) navodno će od 1. juna da bude na tržištu Srbije. Mojoj djeci se bas svidja ta narandza, nemoj da je diras :))) Joj Nela meni je gadan a i Miloš ga mrzi, taj američki Advil (ibuprofen) ima ukus grožđa super je. Ako tvoji klinci vole ukus Brufena voleće i bilo koji drugi. .
< Poruku je uredio mihi -- 4.6.2012 17:20:03 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.6.2012 17:32:27
|
|
|
|
nela79
|
Mihi moji vole bilo sta sto se pije ili jede Kuc kuc da ih ne ureknem
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 11.6.2012 22:15:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Luka je danas dobio temp. Vadili krv, CRP 11 (gornja granica je 5), Grn su 75 (za decu su već 50 povišeni), streptokok, ako sam dobro razumela. Jedva sam mu popodne oborila T, povratio je i sok i Efferalgan, nije hteo da jede, pije... Panklav 10 dana na 8 sati... Nadam se da Marko neće dobiti jer u nedelju idemo na more. Da li je Luka "sterilan" nakon 3 doze antibiotika, ili je i dalje zarazan?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 11.6.2012 22:18:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Mihi, hajde još jedno pitanje - da li je moguće da ima razlike u Paracetamolu od Galenike i Efferalganu od Bajera? Andrej slabo reaguje na Paracetamol, ali je zato sad odlično reagovao na Efferalgan. Ili je to bilo slučajno? Nije slučajno. i moja deca bolje reaguju na Eff, Parac više ni ne kupujem. Pitala sam dr, reče nešto tip a"Isto je samo drugačije smućkano".
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 11.6.2012 22:20:39
|
|
|
|
simke
|
Nakon 24h pod antibioticima nije zarazan,tako mi reče dr.I Siniša je "zaradio" streptokok,hara po vrtićima
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:18:20
|
|
|
|
minavb
|
Vanja ima T 39. Na brufenu pise: deca 1-2 godine 2,5ml deca 3-5 godina 5ml Nem a nista za dec 2-3 god Jel treba 5ml da mu dam?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:23:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam mislila da do 3 godine ide određena mililtraža po kg, samo ja to ne znam da računam
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:25:06
|
|
|
|
minavb
|
Pise 20mg po 1kg telesne mase, pa se podeli u 4-5 doza, pa mu to dodje opet 5ml.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:27:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa da, mislim da je 5 ok, pogotvo ako Vanja ima preko 10kg, koliko se sećam nama su težinu delili sa 2 za paracetamol, a nešto slično je bilo i za brufen, omg koliko sam samo izlapela
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:28:13
|
|
|
|
minavb
|
Ima 11kg
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:34:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Valjda je onda to-to, nadam se da će Vanuški biti bolje brzo, od čega je T?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:36:11
|
|
|
|
minavb
|
Ne znam. Niti slini, niti kaslje niti ga muci stomak. Ujutru ga vodim kod dr, ali kontam da je isto kao i do sada-nicu petice pa se upalilo grlo. Drpao se mnogo po ustima i cesao desni ovih dana.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 19:43:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Sigurno su zubići
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 23:27:50
|
|
|
|
minavb
|
Drugari, kako bese ono sa carapicama i sircetom? Eferalgan cepic i brufen zajedno mu jedva spustise T. Na 38 sa 5 dobio cepic,k za pola sata stigao do 39sa 6. Dobio brufen, umotali ga u mokru pelenu i sad mu se spustila T. Nista nece da pije, ni kap vode.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 23:31:21
|
|
|
|
Snelle
|
Natopiš čarape sirćetom, po mogućstvu u kombinaciji sa kukuruznim brašnom, pa čim se osuše, opet ih natopiš sirćetom.... Probaj da mu daš vodu barem na kačičicu, mora da pije, dehidriraće
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 23:33:15
|
|
|
|
minavb
|
Znam, mukica. Znaci umuljam kukruzno brasno sa sircetom, napunim carapicu i stavim na nogu?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.6.2012 23:37:46
|
|
|
|
Snelle
|
Najlakše ti je da prvo natopiš čarapicu, pa onda ubaciš malo kukurznog brašna u nju, pa navučeš na stopalo. Nadam se da ćeš uspeti, njemu će to jako da smeta
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?