|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Temperatura (sirup i čepići)
4.4.2012 10:34:49   
lanajelena
Pa ne znam D je pomagao ali smo ga skoro svaki put i dodatno tusirali,spadala je cak i do 37 dok sa paracetamolom nije isla ispod 38

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1326
10.4.2012 13:04:24   
lelaigor
Dugo smo izdržali da ne dođemo u ovu temu. Jutros mi se Daria učini toplom, ne vrelom samo malo toplom, al' kontam hoće da bude takva ujutru.
Izmerim joj timpalnu - 37.4.
Posle sam joj oko pola 10 merila pod miškom bila je 37.9. Sad pre spavanja (oko podneva) je bila timpalna - 36.9 a pod miškom 37.7.
Njoj nije ništa. Sutra ćemo, naravno, u skladu sa našim "problemom" raditi urin i urinokulturu, preventivno pije baktrim trenutno. Videla sam da joj izbija jedna petica, jel' možda od toga? Skroz nemam pojma sa tim zubima. Neću je voditi kod dr, dok ne vidimo da je urin sterilan,a možda i prođe samo od sebe. Ona je vesela, pleše uz "Angelinu Balerinu", malo slabije jede...stavila sam je na popodnevnu dremku, ali joj nisam dala nikakav antipiretik, bezveze mi kad nema ni 38. Pratiću. Idem sad u temu o zubima, da vidim kako su vama izlazile petice....

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1327
10.4.2012 13:33:30   
minna
moguce da je zbog zuba, vazno je da je ona raspolozena

Vlada je u nedelju dobio temperaturu 38.5, dala sam mu eferalgan, pa je juce ceo dan imao temperaturu. Dr kaze da je virus. Jutros nije imao temperaturu, videcemo sta ce biti danas, nadam se da se nece vratiti. Treba da putujemo u cetvrtak popodne i bas se nerviram. Inace je raspolozen, ne bas kao kad je potpuno zdrav, ali nije puno kenjkav

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1328
10.4.2012 13:42:14   
lelaigor
Daria nije kenjkava, samo što je osetljiva na zube, kad joj perem i pregledam i ima slabiji apetit. I eto, temp. koja ne prelazi 38. Malo pre sam otišla u sobu da vidim jel' spava i da joj izmerim timpalnu. Spava a timpalna je 36,5. Videćemo kakva će biti kad ustane.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1329
10.4.2012 13:49:53   
pepeljuga
Ovaj virus koji sad vlada izaziva jako visoku temperaturu par dana, oko 39, mi smo svi u kuci dobili, od moje drugarice isto cela porodica a dr mi jutros kaze da je to tek pocetak, da je prilicno nezgodan virus i da se mora odlezati uz standardno lecenje gripa - lekovi za skidanje T, limun, cajevi, supica... V je imao 39,2, isto i mm i ja. Vuku sam naizmenicno skidala Brufenom i Eferalgan cepicima.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1330
10.4.2012 13:51:32   
lelaigor
Pa, ja kontam da je kod DArie virus ili ne daj Bože, opet infekcija da bi temp. bila veća. Zadnji put je bila preko 39.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1331
23.5.2012 6:56:17   
vukosava
Moje dete je nocas oko 23 h imalo 39.1 C. Zvala sam doktora i rekao je da joj dam 1.6 ml acetaminophen-a (Paracetamola). Spava sad i cujem kako tesko dise.

I ja sam bolesna, pijem antibiotike. Pre dva dana sam imala 38.9 C. Upala grla.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1332
23.5.2012 11:17:52   
mihi
VUko držite se, to je sve stresno kad su deca bolesna ali šta ćemo, tako mora.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1333
4.6.2012 11:13:43   
malik
Mame, treba mi savet!

Mlađe dete mi ima visoku temperaturu koja ide i do 39.4 i skače u intervalima od po 4 sata. Do sada sam to "lako" rešavala kombinacijom Paracetamola i Brufena. Ali sirupa tipa Brufen, Ibuprofen nema po apotekama!! Inače, primetila sam da slabije reaguje na Paracetamol.

Šta sada da radim i kako da prebrodim još ta 2h pa da mu dajem samo Eferalgan na 6h?

"Mama pava. ............... Kako to?"

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1334
4.6.2012 11:15:58   
minavb
Jedino tuširanje, pa eferalgan čepić na 6 sati. Mom isto skače na 4 sata i nemam pojma kako bih uspela bez brufena da mu pomognem.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1335
4.6.2012 11:16:35   
New Mom
Možeš i sam Eferalgan da daješ na 4 sata, ako T. ne spada. Zašto ne probaš čepiće umesto sirupa? Moja ćerka je uvek pre na to reagovala nego na sirup.
Obavezno uvedi tuširanje vodom (i glave!), alkoholne obloge (1/3 alkohol sa 2/3 vode!).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1336
4.6.2012 11:17:09   
tijatija
Imas zamenu za brufen Ibalgin baby, nije mi do sada trebao, kad sam putovala pre 10 dana kupila sam radi preventive jer ni kod nas nema vise brufena.

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1337
4.6.2012 11:19:32   
*Alexx*
Ja sam primetila da Andrej mnogo bolje reaguje na Bajerov Eferalgan, nego na Galenikin Paracetamol.
Tuširaj ga mlakom vodom i daj mu tečnosti. Plakaće, ali je za njegovo dobro. Nisam pristalica trljanja alkoholom. To daje kratkoročne rezultate, ali na duže straze može da dehidrira.

Eferalgan može da se daje i na 4h, ali je optimum na 6.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1338
4.6.2012 11:20:41   
malik
Hvala na savetima!

Mina (ili bilo koja iz BG), da li ima Brufena u Beogradu?

NM, oblozi idu na stopala? Joj, kao da je pre 100 godina bilo kada smo to radili starijem detetu, ali sa rendanim krompirom user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1339
4.6.2012 11:22:33   
*Alexx*
Nema Brufena u Bgd-u, meni je trebao za vikend, pa smo skidali Eferalganom. Izem ti zemlju u kojoj Brufena nema user posted image

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1340
4.6.2012 11:24:04   
minavb
Izem ti!user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1341
4.6.2012 11:24:25   
New Mom

IZVORNA PORUKA: malik

NM, oblozi idu na stopala? Joj, kao da je pre 100 godina bilo kada smo to radili starijem detetu, ali sa rendanim krompirom user posted image

Napraviš rastvoreno odmer 1/3 da je alkohol i 2/3 voda (da ne peče kožu) i može da se stavlja na stopala, možeš da staviš na grudni koš, a može da dete istrljaš po celom telu. To je nebi li odmah pala temperatura, nije potrebno da stalno to radiš.
I tuširaj ga bar po 15 minuta, skroz.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu malik)
Direktna veza do poruke: 1342
4.6.2012 11:26:05   
malik
E baš user posted image

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Izem ti zemlju u kojoj Brufena nema user posted image

Hvala vam mamike na brzim odgovorima, sjajne ste user posted image

Odoh po čepiće!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1343
4.6.2012 11:27:27   
tijatija
Meni mm radi u apoteci ( nije farmaceut) i jos mi je pre pola godine napomenuo da ce da ga ukinu ... ali nisam nesto verovala ....
I stvarno sam kouser posted image kad nisam se obezbedila na vreme , a i nama samo to pomaze user posted image , mada neznam kakav je ovaj ibalgin, ja imam problema sa svim sirupima jer odma ispovrate, jedino je brufen prolazio

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1344
4.6.2012 11:28:57   
minavb
Možeš sama da praviš taj rastvor alkohola, ili kupiš 30% u apoteci, ima sigurno. Natopiš 5 velikih tupfera vate i staviš pod pazuišne jame, na prepone i jedan na grudi. Ja ovo nikad nisam radila jer ne volim isparavanje alkohola detetu u facu, ali sam imala brufen i eferalgan čepiće na raspolaganju. Da nisam, verovatno bih probala alkoholne frikcije.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1345
4.6.2012 11:32:13   
Anoniman
NEMA BRUFEN SIRUPA????????????????' Jel sam dobro shvatila postove iznad?

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 1346
4.6.2012 11:32:15   
Olga75
ja frikciju radim bez alkohola
znaci na veliko parce vate samo mlaka voda i trljanje
a kad joj temp bas bude jako visoka onda oko torza obmotam mokru pelenu i drzim minut - dva pa skinem da malo isparava pa ponovo
ali tusiranje je bolje

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1347
4.6.2012 11:39:45   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Tash

Ovde nema a koliko sam razumela i u SR je ista situacija user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1348
4.6.2012 11:42:13   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: Tash

Jesi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1349
4.6.2012 16:17:59   
mihi
Da nema jer je Galenika punila Abott-ov, e sad je Abott u procesu registracije tog Brufena (nadam se da će da promene onu odvratnu bazu sirupa narandža) navodno će od 1. juna da bude na tržištu Srbije.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here