Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 14:16:39
|
|
|
|
*Alexx*
|
CRP će ti pokazati da li je bakterijskog porekla. Ako je preko 5, onda jeste.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 14:24:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Zar nije virusno ako je preko 5? Nije mi dobra formulacija pitanja, preformulisaću: Zar CRP ne pokazuje prisustvo virusa, a ne bakterija?
< Poruku je uredio Tash -- 22.3.2012 14:28:27 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 14:49:13
|
|
|
|
Jeca*
|
koliko sam ja skontala CRP pokazuje sve, na osnovu njega zakljuce da li je virus il ibakterija imamo valjda i CRP temu
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 14:52:51
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Zar nije virusno ako je preko 5? Nije mi dobra formulacija pitanja, preformulisaću: Zar CRP ne pokazuje prisustvo virusa, a ne bakterija? Ne. Sad smo vadili Andreju, CRP bio preko 30, kaže i laborantkinja i dr da je bakterijska upala. Nema nam Olge da nam rastumači.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 14:58:37
|
|
|
|
Anoniman
|
CRP je test kojim se meri nivo c reaktivnog proteina, koji je pokazatelj između ostalog zapalenjskog procesa u organizmu. Normalne vrednosti su do 6, sve preko toga je pokazatelj virusne ili bakterijske infekcije. Dakle, zaključujem da je visina ta koja opredeljuje dal je virusno ili bakterijski. Ili možda u kombinaciji sa KS.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 15:01:29
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash CRP je test kojim se meri nivo c reaktivnog proteina, koji je pokazatelj između ostalog zapalenjskog procesa u organizmu. Normalne vrednosti su do 6, sve preko toga je pokazatelj virusne ili bakterijske infekcije. Dakle, zaključujem da je visina ta koja opredeljuje dal je virusno ili bakterijski. Ili možda u kombinaciji sa KS. Hm, možda u kombinaciji. Ja sam bila ubeđena da je visok CRP bakterijska infekcija. Andreju je i KS bila malo neuredna, ali se ne sećam šta je bilo u pitanju (tj. koji parametri su bili povišeni/sniženi).
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 15:35:49
|
|
|
|
madre
|
alex, a sto ste vi radili crp?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 15:38:02
|
|
|
|
Olga75
|
CRP ako je veci od 5 znaci da postoji aktivna infekcija
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 15:39:56
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: madre alex, a sto ste vi radili crp? Pa Andrej je imao temp 2 dana, pa prestao da jede, dobio proliv... mi smo uradili samoinicijativno ali je dr rekla da bi nas ionako poslala da to radimo. Trebalo je da uzima antibiotike, ali je ona rekla da mu ne bi davala jer već ima proliv pa bi mu antibiotici još više zeznuli creva. Na kraju je prošlo bez AB, nakon par dana.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.3.2012 21:13:26
|
|
|
|
mihi
|
CRP je skraćenica koja označava C reaktivni protein. Reč je o proteinu koji se proizvodi u jetri. Njegova koncentracija u venskoj krvi se koristi kao značajan biohemiski parametar za mnoga stanja. Normalna koncentracija CRP - a se smatra do 10mg/l. Ne postoji značajna razlika između referentnih vrednosti za muškarce i žene, niti za životnu dob. Nenormalno niske vrednosti se mogu naći kod osoba koje su na terapiji lekovima za smanjenje ,,masnoća" u krvi (statinima) ili na terapiji aspirinom. Visoke vrednosti se mogu očekivati kao posledica pojačanog fizičkog napora, trudnoća (naročito poslednjih nekoliko meseci), uzimanje oralnih kontraceptiva, pušenje i visoka nadmorska visina, a naročito povišene masnoće u serumu (lipemija) i postojanje tzv. Reumatoidnih faktora. Takođe mogu se očekivati i kod kod šećerne bolesti i arterijske hipertenzije. Pravi značaj međutim u kliničkoj praksi ima porast koncentracije koji je obično karakteristika nekog od navedenih stanja: Infekcija - naročito bakteriskih u kojima je porast mnogo brži i izraženiji od porasta sedimentacije ili broja leukocita. Kod virusnih infekcija to nije slučaj pa to takođe nekad može biti značajan diferencijalno dijagnostički parametar za razlikovanje bakteriskih i virusnih infekcija.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.3.2012 22:32:47
|
|
|
|
madre
|
juce je bio 7.dan kako bogdan konstantno ima temperaturu! sinoc je dozivela vrhunac, popela se cak na 39,3! obarali smo je eferalganom i masazom razblazenom komovicom. a danas od kako se probudio nista i ceo dan nista bili smo na kontroli, dr ga poslusala i rekla da se stanje smiruje. za svaki slucaj smo uradili CRP, a rezultat je 5,11... sto je ok, je l da? ujutru cu joj javiti rezultate, jer smo ih tek veceras dobili. gadan ovaj neki virus
< Poruku je uredio madre -- 23.3.2012 22:34:32 >
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.3.2012 22:34:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da je 5 gornja granica, znači još malicko su povišeni.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.3.2012 22:44:54
|
|
|
|
madre
|
jeste, 5 je gornja granica... valjda je i ovo ok, videcemo sutra... alexx rece da je njima bio oko 30 i da su sve resili lagano. ma, samo da se temperatura smiruje
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2012 12:05:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Petra dva dana ima T 38 - 38/8 , oborim je na 38 i to je sve , otecene joj oci puuuuna je sekreta , jedva se i nakaslje .. Spava sa mnom vec dve veceri samo onako tiho place koliko joj je tesko da dise
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2012 12:07:04
|
|
|
|
Olga75
|
uh , pa sta kaze dr ?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2012 12:10:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Virus , i mislila danas da uzmem brufen umesto paracetamola da joj dam a ona me ubedila da je to isto i da je takav virus da ne moze da se skroz obori T .. Danas je malcice zrelije kad se nakaslje nije onako tupo , valjda ce za koji dan biti bolje
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2012 12:40:40
|
|
|
|
cockic
|
evo mene i ovde da upisem svoje iskustvo sa temperaturom,naime moj mali ima je vec 4 dana ona samo varira a nocu je visoka. a povrh svega pije antibiotik od subote vece,juce vadjena ks i crp leukociti 18 i nesto a crp 44. on je na amoksicilinu tj ospamoxu ali jos je ima mada samu spada pa se dize
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2012 13:09:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Bezveze , ne volim temperature
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 3.4.2012 13:37:33
|
|
|
|
branki*
|
cockic,ribizla,da brzo ozdrave mrve!bas gadan virus vlada
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.4.2012 10:17:54
|
|
|
|
lanajelena
|
Evo i mene sa ovim uzasnim iskustvom Dusan je 5 dana imao T oko 39 paracetamol nije puno pomagao a morali smo da ga kombinujemo sa brufenom (na koji je odlicno reagovao) od juce nema T ,danas cekamo nalaze krvi,nije imao nikakve simptome pluca cista,grlo cisto ,nos isto a T stravicna,samo se nadam da nece sad i Lana jer smo hronicno ne ispavani
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.4.2012 10:19:27
|
|
|
|
Anoniman
|
A urin ? Mrziiim temperaturu
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.4.2012 10:23:23
|
|
|
|
lanajelena
|
Dali smo i to ,ne pitaj kako jer na nosu nece pa smo ga pustili da pisa po stanu ne bi li uhvatili urin,te radosti mene i mm kad nam se dete upiskilo na parket evo sad je mm u dz pa ce mu dr iscitati rezultate jer sad kod nas nema da dobijes nalaz nego direktno odlazi kod dr pa ti ona odstampa
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.4.2012 10:24:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Ajde da bude sve u redu Petra danas nema T , imala je juce do 39.3
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.4.2012 10:26:07
|
|
|
|
lanajelena
|
Kazu da je to neki grip do 5,6 dana jako visoka T i onda samo nestane
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.4.2012 10:32:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama dr rece da je virus i recimo juce sam bila i kad sam je pitala da uzmem brufen posto joj paracetamol ne obara t ona mi je rekla da joj ni brufen nece puno pomoci jer je takav taj virus ..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?