Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:12:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Baš mi je žao što se muči mukica Ako ti je neka uteha, i ako je isto što je n imao, proći će brzo. Ovo je najčudniji virus koji je Neša imao, jer mu je ta tri dana konstantno bila visoka temp, bez poboljšanja, i onda je odjednom prošla. Nadam se da ćete brzo ozdraviti
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:13:01
|
|
|
|
bratzz
|
Bas mi je zao ne volim kad deca imaju temperaturu. Posto M lekovi nikad ne skinu temperaturu skroz ja sam je masirala mesavinom vode i alkohola, znam da lekaritone dozvoljavaju ali njojto obavezno pomogne. A jesi li probala da mu u carape stavis kukuruzno brasno i vinsko sirce, kazu da i to pomaze, ja tu metodu nisam isprobala. Zelim da Luka sto pre ozdravi.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:19:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Razmišljam o krompiru u čarape. Sve hoću-neću. Sinoć mu je u toku noći u jednom momentu, oko 3.30h pala temp na 37. Ja nisam navila sat da merim posle opet jer Marko po PS-u traži mleko oko 5.30, pa reko taman ću tad, ali je Marko spavao do 7.30 (baš je sinoć našao tako nešto da izvede ), a tad je već Luka imao 37,8. Ako se ništa ne promeni ni sutra, odosmo opet kod dr.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:21:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Ustvari je čudno to da on na dodir nije vruć. Uopšte se o njemu ne oseti da je vruć, ni po slepoočnicama, ni po vratu, stomaku, leđima, uvek dodirujem usnama, tako najbolje osetim. A kad izmerim - skenjam se. Toplomer je ok, merila sam i svekrvinim danas. Samo po očima mu se vidi, a i to samo ako ne pije dovoljno tečnosti, već ako pije, ni po očima ne vidiš ništa.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:25:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Isto! Nikad mi se nije desilo da ne skontm detetu temp po dodiru, osim sad. Pipala sam ga i ispod miške, ma svuda, i on meni uopšte nije bio vruć. Skontala bih samo kad spava na boku, i pipnem mu taj deo lica na kom je spavao, to je bilo vrelo, bukvalno je gorelo, a ostatak tela je bio normalan. I ja sam merila sa dva toplomera, pa onda sebi, i nisam mogla da verujem. Sav je bio usporen i uspavan, oči na pola koplja...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:27:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao divno - znači 3 dana? Još sutra? ODLEPLJUJEM! Najcrnje mi je što ga ostavljam takvog, moram na posao, ali kontam da ću da begam ranije.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:28:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako budeš htela da prekratiš radno vreme, puti sms da pijemo kafu
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:40:13
|
|
|
|
bratzz
|
Septembbra sam sa M zavrsila u bolnici zbog stomacnog virusa i temperature, sestra mi je rekla da kad su deci hladne ruke inoge tad skace temperatura, tako da meri redovno i probaj sa nimulidom. Po meni nimulidje najbolji jer dejstv otraje 12 sati, samo ne znam da li sad postoi za decu, ranije je postojao kad je moja sestra bila mala.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 6.2.2012 16:06:32
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: bratzz sestra mi je rekla da kad su deci hladne ruke inoge tad skace temperatura, Tako je bilo ovaj put kod Strahinje, vruć a hladne ruke i stopala, ali onda nije još prešla 38, a kada su mu vrele i ručice i stopala, e onda je baš visoka, preko 38.5 i 39...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 6.2.2012 16:07:10
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Tash Jao divno - znači 3 dana? Još sutra? ODLEPLJUJEM! Najcrnje mi je što ga ostavljam takvog, moram na posao, ali kontam da ću da begam ranije. Kako je Luka, prolazi temp?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 6.2.2012 16:08:56
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Ceo dan mi nije dobro... kao drogirana sam... i odspavala malo sa Lukom sad ga presvlačim a on vreo kao žiška Izmerim temperaturu 37.8 NAZDRAVLJE a tek je popodne... šta će biti uveče to je za pripovest Ne kašlje, ne kija, ne balavi... samo teperatura Tako je Rado bilo kod S ovaj put, temp 'na suvo' i tako tri dana. Skidaj sirupićem ili čepićima i tuširaj da kupiš vreme dok ne prodeluje sirup/čepić...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 6.2.2012 16:10:29
|
|
|
|
Jele
|
Uh kako sam sujeverna... Prošli put kada sam nešto napisala na ovoj temi, S dobio temp, uh, izem ti sujeverje.... A sve mi žao da ne posavetujem, a izgleda da mi je bolje da zaobilazim ovu temu kad smo zdravi, pu, pu
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 14:51:29
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Temperatura nam je za sada 37,5, ali ona je bas topla. Moracu da trknempo ovom nevremenu do apoteke da kupim brufen za svaki slucaj. Ne znam sta ce do nocas da bude. A, pluca joj se cini mi se cepaju od kasljanja. Nek nam je Bog u pomoci.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 14:56:59
|
|
|
|
Jeca*
|
mozda bolje da je vodis kod dr. Ide praznik...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 14:59:08
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Jele Uh kako sam sujeverna... Prošli put kada sam nešto napisala na ovoj temi, S dobio temp, uh, izem ti sujeverje.... A sve mi žao da ne posavetujem, a izgleda da mi je bolje da zaobilazim ovu temu kad smo zdravi, pu, pu Ma daaaaj
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 15:41:00
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sacekacemo jos malo. Sad smo joj opet merili i dalje je ista temperatura. A, ona juri po kuci kao da joj nije nista.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 15:42:35
|
|
|
|
Jeca*
|
ok, to ti je najbolji pokazatelj...pupupu mozda je zubic, mozda se samo utoplila u kuci, ovo vreme je ludo kljukaj je cajevima, supama i vodom i proci ce
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 16:26:18
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Temperatura nam je za sada 37,5, ali ona je bas topla. Moracu da trknempo ovom nevremenu do apoteke da kupim brufen za svaki slucaj. Ne znam sta ce do nocas da bude. A, pluca joj se cini mi se cepaju od kasljanja. Nek nam je Bog u pomoci. Una uvek tako zvuci kad kaslje, kao da joj se pluca raspadaju, Svaki put se prepadnem.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 20:05:46
|
|
|
|
MicinaMama
|
Evo sta se ovde u FR radi kad je u pitanju temperatura: Temperatura se skida kada dostigne 38,5° i,to zbog toga jer se dete mora boriti sa virusomdo tada.Visoka temperatura se nesme skidati naglo nego postepeno.Detetu se daje paracetamol (ili zavisi koji drugi lek),ovde se daje DOLIPRAN a to je obican paracetamol u gelu,ako temp. ne spadne odmah ponovo se daje paracetamol nakon 6h od prvog davanja.Dete treba skinuti u pelene ili u tanak bodic kratkih rukava.Detetu se nesme mokriti pelena ili glava zbog upale mozga....U Bosni i Srbiji su ipak naj delotvorniji cepici,ovde toga nema.Pre svega zelim da kazem da drage mamice ne smemo panicitu kada se temperatura desi,jer temp. nije bolest nego simptom nekakve upale,rasta zubica....Ja imam iskustva sa tim (kao i mnoge majke) i ovde sam se raspitala maximalno o tome jer mi je dete zbog stomacnog virusa bilo u bolnici 4 dana sa konstantnom temp. 39,9,malo spadne pa se vrati.Prosla sam naj gore i videla kako se to radi u bolnici,dobila dosta saveta i dan danas ih upotrebljavam i deluju.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 20:14:30
|
|
|
|
Rada T.
|
IZVORNA PORUKA: Jele IZVORNA PORUKA: Rada T. Ceo dan mi nije dobro... kao drogirana sam... i odspavala malo sa Lukom sad ga presvlačim a on vreo kao žiška Izmerim temperaturu 37.8 NAZDRAVLJE a tek je popodne... šta će biti uveče to je za pripovest Ne kašlje, ne kija, ne balavi... samo teperatura Tako je Rado bilo kod S ovaj put, temp 'na suvo' i tako tri dana. Skidaj sirupićem ili čepićima i tuširaj da kupiš vreme dok ne prodeluje sirup/čepić... Tačno tri dana je goreo od temperature, četvrti dan u toku noći se preznojao i sve ok... kao da ništa nije bilo. Masirala sam ga i tuširala a tek kad bi mu temperatura prešla 38,5 davala sam sirup, nije hteo ništa da jede sem mleka i pio je puno čaja i vitamina C
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 20:37:23
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Evo Teodori je temperatura 37, 2 ali do malo pre je bila vesela. A, sad je skroz kenjkava i pospana. Zaspala mi je u rukama i ako ona nikad ne zaspi tako.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 21:04:06
|
|
|
|
Rada T.
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Evo Teodori je temperatura 37, 2 ali do malo pre je bila vesela. A, sad je skroz kenjkava i pospana. Zaspala mi je u rukama i ako ona nikad ne zaspi tako. ljubi princezu puno!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 21:05:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hocu Rado! Samo da ne skace temperatura i bice super.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 21:54:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Da ja dam kraj našoj priči o temperaturi. Luka je 3 dana imao temp stalno. Na 4h sam mu davala Brufen i Efferalgan, i temp nije spadala. Onda se napokon preznojao, i temp se proredila na 10 sati. Pošto je taj 4ti dan temp dobio i Marko (i ja, i mm), otišli smo kod pedijatra. Luka upalu krajnika, Sinacilin, temp pala tek 6ti dan bolesti u smislu da se više nije vraćala. Marko upala uha, Hemomicin, njemu je pala temp 3ći dan. MM i ja umresmo, nismo ovako bili bolesni ima 5-6 godina. Uglavnom, danas smo bili na kontroli, Luka je zdrav, a za Marka je dr rekla da su mu uši još mutne (stavljaj kapi za nos), nepce crveno (daj belog sleza) i ima bronhitis. Neću dužiti sa tim da mislim da je dr bila uvređena mojim ponašanjem, nije bitno za ovu priču. Pošto sam ja ovaj put 99% sigurna da nema bronhitis, direktno sam otišla drugoj dr, koja je rekla da sasvim mirno diše. Ne guram problem pod tepih, da ima bronhitis ja bih prva bila za terapiju jer sam astmatičar i ako on ne može da diše, ja ne mogu da dišem jer mi njegovo sviranje izaziva gušenje, ali on ovaj put ne svira, ima šlajma ali u grlu i zrelo ga iskašljava. ČUVAJTE SE LJUDI, NEKI GADAN VIRUS HARA.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 13.2.2012 22:17:13
|
|
|
|
MicinaMama
|
Sanjice nemoj nista da brines bice ona dobro,cim se ona moze da skakuce po kuci dobro je.Samo joj prati temperaturicu.Znam da svakoj mami je tesko da joj je dete bolesno ali tu smo da preguramo sve zajedno sa njima.
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?