Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.1.2012 11:04:21
|
|
|
|
Tea2
|
ribizla,glavu gore,proci ce!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.1.2012 11:16:18
|
|
|
|
Jele
|
Mala sunašca, najgore je kad su bolesni Držim fige da im brzo bude bolje
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.1.2012 11:18:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala vam Sad citam unazad , sva deca su nam bolesna
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.2.2012 0:06:40
|
|
|
|
Mariya
|
Moja beba već nedelju dana ima T između 37,1 i 37,5. Danas smo vadili krv, dr kaže da je nalaz odličan, ništa ne ukazuje na bolest ili upalu. Nos ne curi, pluća čista, uši ok. Jede, spava, raspoložena je,sve kako treba. Kaže mozda su zubi, ali ništa ne ukazuje ni na to, niti su joj desni otečene, crvene... Da li se nekome desilo nešto slično?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 1.2.2012 10:29:04
|
|
|
|
Jele
|
Strahinja u petak dobio temp, na 38,6 mu dala sirup, delovao, uveče opet skočila, dala sirup, temp još skočila na 39,4 , brzo kupanje, tuširanje, temp spala, opet u subotu ujutru skočila, dala sirup, opet skočila, opet kupanje pa spala, pa popodne opet skočila, dala sirup pa je pala ovog puta bez kupanja, uveče opet skočila, dala sirup, opet spala i u nedelju popodne skočila na 38,5 dala sirup, spala, posle toga, hvala Bogu nije više skakala... Nos čist, nije kašljao, samo tem na suvo, nadam se da se to sad završilo budući da ponedeljak, utorak i evo sada nema temp i da je sve čisto....
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 22:51:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Luka je početkom nedelje počeo da kija, onda počeo nos, pa malko da kašljuca, i danas (naglasiću: subota je!!! ) je dobio temp. Bili smo kod dr, viroza. Večeras oko 20.45h sam mu merila, 37,8, dala Brufen (jer njemu to za 15min bude 39 ako ne dam lek), onda sam merila oko 21.15, tada je bila 38, pa sam merila u 22.15, tada je bila 38.1. ŠTA SAD!?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 22:53:39
|
|
|
|
Didy
|
Sad paracetamol i tuširanje.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 22:56:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mislim da je rano za paracetamol, ako temp nije jako visoka. Ja bih ga probudila i istuširala, raskomotila, otkrila, nama se dešava da brufenu treba i po 1,5h da počne da deluje. Ali ne bih mu davala drugu dozu leka tako brzo ako ne prelazi 38.5, i ako raste tako sporo.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 22:56:11
|
|
|
|
madre
|
tash, a je l sve meris istim toplomerom i da li je sigurno pouzdan? on je veliki, zamoli ga da bude strpljiv pa mu izmeri temperaturu 2 puta za redom, pa vidi da li isto pokazuje? rekla bih da je u takvoj situaciji brufen najefikasniji, i prosto mi nemoguce da ne deluje edit: takodje, nikada nisam dala lek dok nije presla 38.5, ali verujem da ti znas sta radis.
< Poruku je uredio madre -- 4.2.2012 23:01:22 >
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 22:59:32
|
|
|
|
branki*
|
smatram isto kao nedja,ako ne predje 38,5 ne bih davala drugi lek.ako raste preko,onda da.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:01:24
|
|
|
|
Olga75
|
Tash , sacekaj , proslo je samo sat vremena a temp nije previsoka , istusiraj ga malo ili stavi obloge i sacekaj jos 3 - 4 sata do sledeceg antipiretika
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:04:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: madre edit: takodje, nikada nisam dala lek dok nije presla 38.5, ali verujem da ti znas sta radis. Ja Luki moram. Kako pređe 37,7 dajem, jer inače za 15min ima 39 i ne mogu da je oborim. IZVORNA PORUKA: Olga RR Tash , sacekaj , proslo je samo sat vremena a temp nije previsoka , istusiraj ga malo ili stavi obloge i sacekaj jos 3 - 4 sata do sledeceg antipiretika Žao mi da ga budim, sve kontam preznojaće se, uvek se do sada preznojao, ne znam zašto sada nije.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:07:10
|
|
|
|
Olga75
|
verovatno ce jos malo ici gore temp joj sto mrzim kad su bolesni
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:08:15
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR verovatno ce jos malo ici gore temp Pre nego što se preznoji?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:10:41
|
|
|
|
Olga75
|
pa obicno kad se tresu temp ide gore a kad pocinju da se preznojavaju pada ali ako je ona za sat vremena porasla samo za 0,1 to nije puno , sacekaj sa drugim antipiretikom ali meri temp ja je merim svakih 10 - 15 min ali ja sam panicar
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:14:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Znam da nije puno, i nisam planirala drugi antipir(U)etik (tako je govorila mama mog bivšeg) sem ako ne pređe 39, ali i tada bih prvo tuširala, trpala krompir u čarape, pa tek onda dala Febricet, mada mi je to suludo, jer, on ne reaguje na febricet i efferalgan, to mi je magareća usluga jer odlaže sledeću dozu brufena.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:15:07
|
|
|
|
Anoniman
|
N je imao gadan virus prošle nedelje, temp je išla do 40 i nije se preznojavao uopšte kada je padala, i tako tri dana, i nije padala ispod 37. Kada se konačno preznojao, temp je pala na 36.4 i nije više rasla...a svaki put do ovog virusa se preznojavao nakon antipirtika
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:17:45
|
|
|
|
Olga75
|
pa ako izdrzi tih sest sati super , sve i da skoci do 38,5 i ne ide dalje to je odlicno i mariji kad krene temp ja odmah dajem brufen jer je za cas na 40 i onda panicim do sledece doze i tusiram i stavljam obloge i sve se nadam da ce za deset minuta spasti a njoj je muka skinuti temp i nikakav drugi antipirUetik ( ) ne pomaze
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:23:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Sad sam merila opet, pada, 37,6. Naterala sam ga da popije 5 gutljaja soka. Spava dalje.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 4.2.2012 23:25:42
|
|
|
|
Anoniman
|
3 dana, kažeš Nedjo? UFFFF! Valjda neće Marko sada to popasti, valjalo bi da ima dobar imunitet za vakcinu. A s druge strane, bolje sada nego pred vakcinu...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 0:30:16
|
|
|
|
lelaigor
|
Daria u novembru kad je imala (opet) ešerihiju, užasno joj je rasla temperatura i do 39.8. Morala sam joj davati kombinaciju brufena i eferalgana, na 3-4h. Ali, što je taj brufen sporo delovao!!!! Izluđivao me! Trebalo mu je po 1.5h ili 2h da skine temp. pa bi bila bez temp. pola sata i onda bi opet rasla... A i ja sam paničar k'o Olga....što bi moja sestra rekla, ne vadim joj toplomer iz guze...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 13:36:31
|
|
|
|
Rada T.
|
Ceo dan mi nije dobro... kao drogirana sam... i odspavala malo sa Lukom sad ga presvlačim a on vreo kao žiška Izmerim temperaturu 37.8 NAZDRAVLJE a tek je popodne... šta će biti uveče to je za pripovest Ne kašlje, ne kija, ne balavi... samo teperatura
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 17:52:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Bas neki gadan virus. Luki ne pada temp ispod 37.5, odlucila sam da na 4 sata dajem bruf i effer na smenu.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:01:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Za temp budi strpljiva, kažem ti, ništa nije pomagalo. Stavljala sam mu čepiće prvi put u životu, a grozim ih se, i oni su mu pomagali, ali sve na 2 sata, i nije padala na normalu. Jako puno ga tuširaj, ja sam uletala sa N zajedno u kadu jer je on toliko vrištao da nisam smela samog da ga ubacim...i onda bi se smirivao kad bi se malo ohladio. Nema druge pomoći. I probaj da ga ne utopljavaš ako se ne preznojava, znam da ti to inače pomaže, ali ako ne može da se preznoji, onda mu od pokrivača može samo porasti temp. Neko ćebence i tanka pidžama Iskopiraću u temu.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.2.2012 23:05:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam šta da mislim više! Kao drogiran je! Brufen kao da mu ne dajem, ne dešava se ništa, a ne usudim se ne dati jer kontam Šta bi tek bilo da nisam dala??? Na Efferalgan reaguje, ali i to spusti recimo sa 38,3 na 37,7, i kreće da raste. Kad se bar Marko ne bi noću budio, da mogu da spavam sa Lukom, bilo bi mi lakše da sam uz njega. Ovako mi je mnogo strašno što ga ostavljam u drugoj sobi, a opet, neću da ga unesem u spavaću zbog Marka, a mm spava kao klada pored Luke, opetja ustajem da vidim dal ima temp, pa onda neka dete spava u svom krevetu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?