Lu
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR Primili smo pitanje zabrinute majke na FB: Majke kakvo je vase iskustvo...bebica mi ima 3 meseca i ima temp...bili smo kod lekara...cekamo rezultate krvi i mokrace, kazu da tako mala beba ne sme da ima temperaturu...?! Imate li vi slicno iskustvo? :( Kao dopunu ovoj temi preporučila bi: Dehidracija/Rehidracija Šta su vama rekli pedijatri kada je vaša beba imala temperaturu? Na šta ste morale da obratite pažnju? IZVORNA PORUKA: zoća naravno da nije normalno da beba ima temperaturu ali usled inf. dešava se,lekar je mislio na to verovatno.Pošto ste uradili analize lekar će tada videti odakle temperatura i odrediće terapiju.I jako male bebe imaju temperaturu i piju antibiotike.Strah postoji to znam naročito kod roditelja sa prvim detetom IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Moja beba je imala preko 38 sa 7 meseci (nije bila baš mala, ali ipak...) Oborili T u hitnoj čepićem eferalgana. Kažu, jaka infekcija (videlo se u krvi), primala infuziju jer je povraćala, pila natibiotik. Tri lekara su se konsultovala pre nego što su odlučili da joj daju antibiotik, i to jedva.... Pila Panklav 5 dana. Nakon toga nam je naša pedijatrica rekla da joj dajemo probiotik narednih mesec dana, što zbog tog povraćanja što zbog antibiotika, da ga pre izbaci iz organizma. Takođe da joj češće peremo ruke jer su krenuli zubići pa je stavljala ruke u usta. I što više tečnosti kao i ne preterano toplo oblačenje. Od tada više nije imala T. IZVORNA PORUKA: MERYEN moja beba ima puna 3 meseca i imala je temperaturu 39,crp uradjen 108 krvna slika pala78....posle svih ispitivanja urinarna infekcija jos uvek pijemo sirupic ,da dodam da smo potpisali da je ne ostavljamo u bolnicu na nasu odgovornost.Vise nemamo temperaturu. Zaboravih da napomenem da se sirupic zove cedax! IZVORNA PORUKA: mihi Meryen, meni je mlađi sin sa 2 meseca dobio urinarnu infekciju, odmah te spopadnu da ima VUR, ali ja sam ubeđena da je to pokupio u porodilištu, rođen je CR kao i tvoja beba ako sam dobro pročitala. Možda ste pokupili i u Institutu čitala sam kako su Vas prestravili, tamo je sve prljavo katastrofa. Imaš temu o E. coli pa isčitaj, ako nešto treba ti pitaj slobodno, želim brz oporovak za bebu. E da ne brini za hemoglobin jer vrednosti jako padnu u infekciji i pri visokoj t. Cedax je cefalosporin nove generacije, ceftriakson, tj kao Longacef ali samo za oralnu primenu. IZVORNA PORUKA: MERYEN Za 3 dana ponavljamo rezultate ali hvala jednoj divnoj doktorki koja nas je ohrabrila da je ne ostavljamo u bolnicu....sta tamo moze da navuce jos...inace juce crp je bio 38 sto znaci da sirup deluje,i da ne moraju da se rokaju longacefi odmah cim je visoka temperatura! IZVORNA PORUKA: mihi Miloš je bio 2 dana u bolnici i onda smo pobegli, primao je longacef venski, a posle smo nastavili sa sirupom. Da li će Vam dati profilaksu tj Palitrex, da pijetee duži period to je protokol mislim, daje se 5ml, jednom dnevno. Ja nisam davala Milošu jer mislim da to nema smisla, samo proveravajte urin redovno. Cedax je isto što i Longacef samo je dobro što je nisu bockali, inače je meni Miloš dobija užasan proliv od Longacefa, pa smo morali da promenimo antibiotik. IZVORNA PORUKA: MERYEN Eto ja nisam znala da je cedax isto sto i longacef,a mogli su da mi to predloze objasne pa ja da joj kod kuce dajem sirupic a ne sa ovolikim crp-om se ostaje u bolnici i zamisli zeno snimali joj pluca a ona zdrava vesela ne kaslje grlo joj nije crveno i to je vec drugi put da joj se slikaju pluca prvi put u beogradu pa sad IZVORNA PORUKA: mihi Miloša su izboli ko sir imali ste sreće ja mislim da ni on nije morao da bude na i.v. terapiji al šta da radim prošlo je, jeste li radili UZ bubrega a koliko je imala Le u urinu možda nije bila jaka infekcija kod Vas, Miloš je imao 40 Le u paketu, imao je akutni pijelonefritis. IZVORNA PORUKA: MERYEN le od 20-25,dosta bakterija IZVORNA PORUKA: mihi Da to je infekcija, Miloš je ima 40 u paketu i dosta bakterija a UZ bubrega jeste li radili? IZVORNA PORUKA: MERYEN Ne nismo,da vidimo kakvi ce rezultati da budu posle sirupa pa onda,ne znam zeno sta da radimo vise kako jedno ozdravi drugo je bolesno i sve u krug