RE: Ojed (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

peca -> RE: Ojed (30.5.2012 11:45:52)

Vise kao Mish, nema tackica...

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 11:51:52)

Suši obavezno.

branki* -> RE: Ojed (30.5.2012 14:21:54)

evo i ja da se ubelezim u danasnje ojede.[sm=smiley13.gif]bozina guza je haos,ima neki proliv,da li je virus,da li mu rastu zubi ili je odreagovao na nesto,pojma nemam.serka ko golub,sto rece rada t.sad mazem sebamed protiv ojeda i osipa,a vala cu da probam i puder.znaci-operem guzu,osusim pelenom i stavim talk,je l?ne mazem nista?i onda pampers?

miva -> RE: Ojed (30.5.2012 14:59:10)

Branki moja Mici je imala kandidu u stolici, pa se pojavio osip na guzi. Bile smo kod dr i dobile daktanol kremu da mazemo tri dana, osip se poceo povlaciti posle prvog mazanja, i nakon toga jos sedam dana sudocrem, a i pila je probiotik kapi Bio Gaia.

branki* -> RE: Ojed (30.5.2012 15:01:01)

imam daktanol.smem li malo da namazem,ne znam ako nema gljivice da ne steti?mina je spominjala i kansen kremu.

miva -> RE: Ojed (30.5.2012 15:29:53)

Ako ima retku stolicu tj. proliv verovatno je kandida. Koliko Boza ima meseci?

branki* -> RE: Ojed (30.5.2012 15:30:58)

tacno 15.a,juce mu se osecala na kiselo.da,nije vodena,ali je ratka i cesta.

cockic -> RE: Ojed (30.5.2012 15:34:21)

moj mali je imao vise puta retku stolicu i ja sam dosta citala o toj kandidi
i na kraju mu izvadila da proverim jer sam brinula voli slatkise neprodje dan a da
nepojede stanglicu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

i na kraju nije je imao imao je neke bakterije koje su ok.tako mi rece dr
jer koliko ja svati tesko da bude bas sterilna.

miva -> RE: Ojed (30.5.2012 15:36:37)

Operi ga, dobro osusi i namazi daktanol u tankom sloju na jedan deo da vidis kakva je reakcija.
A po opisu stolice rekla bih da je kandida, ali najbolje je da odes do pedijatra, daktanol ce mu pomoci, ali stalno ce dobijati osipe jer se nije resio problem u crevima, a za to mu treba probiotik.

cockic -> RE: Ojed (30.5.2012 15:40:11)

to sto se oseca na kiselo ne mora da znaci da je kandida ti mozes izvaditi stolicu privatno
radi svoje sigurnosti.

meni je petra krajem februara imao tako smrdljivu stolicu da je to strasno i to je bilo od
zuba i imao je cesto po nekih 8 puta je kakio.
i dr mu dade entero.... ne mogu se setiti punog naziva on je za te smradove[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

a inace ja peki dajem cesto probiotik iz kesice ili onu ampulicu prolife ako mi se
ucini da je redje nego obicno.valjda se tako zove ampula [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

znaci vezem nekih 20-25 dana mu dajem pa onda malo pauziram sad mu dajem jer
je pre 3 dana prestao antibiotik pa mora da pije.
uzimam bactilac i super je.

sad i leni dajem jer pije i ona antibiotike.

Lilla -> RE: Ojed (30.5.2012 15:47:33)

Mozda je reagovao na nesto sto je pojeo. H nekad tako serka kad malo vise jede voce ili kad mu dajem kamilicu. Nama krema na bazi cinka uvijek pomaze. Moram da kazem da mi se sebamed protiv ojeda uzasno lose pokazao, samo mu se jos gore crvenila guza od te kreme pa je vise ne koristim.

miva -> RE: Ojed (30.5.2012 15:52:50)

Slazem se, kako Cockic kaze, i ne mora biti kandida. U svakom slucaju se posavetuj sa pedijatrom, a daktanol nebi trebalo da skodi.

branki* -> RE: Ojed (30.5.2012 16:43:54)

hvala,zene.sad sam ga posula puderom.videcu kako ce biti.ako se nastavi i sutra,nosim na analizu.

branki* -> RE: Ojed (31.5.2012 13:52:03)

danas kakio 2 puta sto je uobicajeno i nije proliv.od juce popodne ga posipala puderom i guza je puno bolja,tako da jos uvek ide puder,a kad prodje ojed skroz,stavljacu sebamed protiv ojeda.

miva -> RE: Ojed (31.5.2012 14:08:44)

Super Branki, mozda je samo pojeo nesto sto mu nije odgovaralo. Mackajte se sebamedom prevetivno.

branki* -> RE: Ojed (31.5.2012 14:21:23)

ma,moguce,to vece na setalistu,drug mu dao malo mekice,a on kakav je svilen,moguce da mu je bilo suvise masno.

peca -> RE: Ojed (22.6.2012 17:39:55)

Mi smo ojeli [sm=ribica.gif] ima tome... i ojed jos nije prosao.... malo se ublazi pa se upali opet... [sm=smiley6.gif] doktorka mi je rekla da joj stavljam obloge kamilica+soda bikarbona+kanesten [sm=zmeden.gif] interesantno... [sm=smiley1.gif]
Kaze da je besmisleno mazati bilo kakvu kremu, i da nema efekta... resila sam ovih dana da je preko dana pustam bez pelenica, nadam se da ce konacno proci [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Ojed (22.6.2012 20:45:09)

peco jer sumnja da je kandida,mada naverujem kandida svrbi plakala bi jer nemoze da se pocese.ja za te ojede uzimam samo cink kreme sudokrem je blag neka malo jaca.a mozes joj ili obrisati hipermanganom ili oktani sept samo spolja nebi prskala unutra u [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/ribica.gif[/image].znaci tuferom ili gazicom obrisi pa namazi tu neku cink kremu.
hipermangan lepo susi to pa ce biti ok.

a sad ne znam neko hvali i onaj sprej za ojede ivancic i sinovi.

isidora88 -> RE: Ojed (22.6.2012 20:57:48)

nama je taj sprej ivancic i sinovi haos napravio,ja ga ne preporucujem,mateja je vristao kad sam mu to naprskala i strasno kakva mu je guya bila posle par minuta iako sam mu odmah isprala

Yula -> RE: Ojed (24.6.2012 22:12:59)

Kod nas se u oba navrata fenomenalno pokazao rastvor hipermangana. Ja sam za njega cula na nasim forumima, narucila iz Srbije i prezadovoljna sam! Znaci u solju tople vode natrunim buvalno truncicu hipermangana, sacekam da se otopi i mesam dugo za svaki slucaj. Voda treba tek jedva primetno da bude obojena u roze. Onda, ili natopim tufer pa polako bebi sa njim prebrisem guzu, ili mu sa tom vodicom ispljuskam guzu. Dobro osusim ( to je i inace najvaznija stavka kdo presvlacenja ), namazem nas pantenol ( kremu ili mast, nevazno ) i to u tankom sloju i to je to. U roku od dana je ojed nestajao. Kazu da restvor hipermangana moze i kod devojcica.

pandina -> RE: Ojed (17.7.2012 20:03:32)

Moj mali mnooooooooooogo kaki (inace ga samo dojim). U pocetku mu je guza bila super, medjutim pre desetak dana se ojeo i mazala sam mu sudocrem sto nam dadose u porodilistu. Prvo mi se ucinilo da je proslo, pa onda sledeci dan jos gore i tako cik-cak. MEdjutim danas je bas haos, cak mu je i vrh pise jarko crven. Sta da mazem? Ovo sto Yula kaze mi zvuci kao dobro resenje.

Anoniman -> RE: Ojed (17.7.2012 20:49:25)

Probaj tako kako je Yula napisala. Kad je kod nas bilo kriticno, ja sam ga inocu presvlacila, zapirala...

pandina -> RE: Ojed (22.7.2012 16:18:05)

Pa, ja cu poludeti! Nista ne deluje! Sve sam zivo probala i nema nikakvog boljitka. Prvo je bila Pavloviceva u svakodnevnoj nezi dok se nije pre dve nedelje ojeo. Promenili smo pelene i to je uzrokovalo ojed. Tada sam prvo probala sudocrem pet dana, malo bolje je bilo, pa se povratilo opet. Onda sam probala pantenol, opet nista, cak jos gore, ojed se preneo i na prepone i cela regija se upalila. Onda sam probala rastvor hipermangana i sebamed za ojed i nista. Onda sam po savetu halo bebe hipermangan zamenila jodom i idalje se ne povlaci. NAravno, pranje guze i duuuuuugo susenje se podrazumeva. POLUDECU, NE ZNAM VISE STA DA RADIM!

Ana RR -> RE: Ojed (22.7.2012 16:26:00)

Pandina, sve to što si probala je za prevenciju, kada dođe do takvog ojeda te kreme uglavnom ne pomažu. Najbolja ti je niveina krema sa cinkom, trebalo bi da si je dobila od patronažne a ako nemaš sigurno je možeš kupiti u bilo kojoj apoteci. 

Ana RR -> RE: Ojed (22.7.2012 16:33:12)

Zaboravih reći, nama je i jekoderm baš pomagao ali pokušaj prvo niveu. 

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>