RE: Ojed (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 10:46:49)

Acidi borici, ili borna kiselina je sredstvo koje se koristi za ispiranje i toaletu oka kod odraslih i beba, sasvim bezbedno dezinfekciono sredstvo. Odlicna je i kao oblog za upaljena mesta. Ja imam dve ogromne flaše kod kuće. Profilaksa dekubita , koji nastaje od ležanja i vlaženja kože, uvek je bila posušivanje i talkiranje, pa to važi za ojede na prevojima i osipe od znoja. Masti i kreme treba izbegavati.

peca -> RE: Ojed (30.5.2012 10:48:13)

mina to je super, ali kazi ti meni sta ja da radim par dana dok ne dodjem do toga [sm=smiley18.gif]

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 10:51:13)

Flaša borne kiseline nije više od 150 dinara, kosili talk isto tako( ako je plata problem). Hipermanaganov rastvor je isto dobar za posušivanje osipa od znoja, ali ni to nemaš u tvojoj priručnoj apoteci. Od onoga što si nabrojala da imaš, ništa nije preporučljivo.

Anoniman -> RE: Ojed (30.5.2012 10:52:00)

Peco, tako sam radila od kako se sasušio pupak da mogu da joj kvasim stomak. Kd je držiš preko ruke na stomaku nema veze da li drži glavu. Operi i dobro posuši onda možeš da malo očistiš jodom i kad se jod osuši namaži tanak sloj jekoderma.

Anoniman -> RE: Ojed (30.5.2012 10:52:45)

Peco, samo joj operi i osusi par puta u toku dana. Samo tapkanje. Ja koristim tufere za pranje, kao za skidanje sminke samo one velike kao dlan. Mozes da joj stavis taj sebamed. Ja sam stavljala mustelu, pa cak i pavlovicevu par puta. Jbg, probas pa vidis kako ide.

Nisi kreten, ne lupaj. Nista njima nece biti, sve si primetila na vreme.

Tako je mm kupao bebu dva puta za redom i ja slucajno osetim da nesto smrdi. a ona ispod miske kao parce sira, smrdi kao djavo. On izgleda nije lepo oprao a ni obrisao. Tu isto bas moras da podignes i ispravis kozicu skroz. A ona kao se ispovracala (ne znam od cega bi drugo moglo da bude jer je bas puno povracala a i cesto) pa ostalo od povracke belo. Naravno ispod toga crvenilo sacuvaj boze. Jbg, desava se. Najvaznije je da vidis na vreme. On je jadnicak mislio da dovoljno pazi na prevoje, ali nije.

Nemoj samo da se nerviras. Njima to prodje za dan dva. Ne znam za te pudere, da li moze obican talk, on je bas jeftin.

peca -> RE: Ojed (30.5.2012 10:53:30)

Imam puder... i to bas kosili cini mi se.... onda cemo puder za sad... Sad cu da joj operem ovu kremu sto sam namazala, pa cu da osusim, i da uvaljam prase u "brasno" [sm=smiley1.gif]

*Alexx* -> RE: Ojed (30.5.2012 10:53:40)

OK, ja se ne razumem mnogo u ta sredstva, ali kontam sledeće: ako je povidon jod dobar za dezinfekciju pupka, onda možeš da dezinfikuješ i njim taj ojed. Mada, ako tu nema rane, nema šta da se dezinfikuje.
Opet, ja sam Andreju ojed rešavala jekodermom, koji sad nije baš popularan, ali to je jedino šta mu je rešavalo ojed. Pošto je to mesto problematično, baš kao i guza, ja bih mu namazala. Puder nikad nisam koristila za te stvari.
Svakako je najbolje više puta dnevno oprati to mesto i dooobrooo posušiti pelenom. Ne prebrisavati, već prisloniti da se voda dobro upije. Dalje - da li ćeš puder ili ćeš kremu - tvoj izbor.

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 10:54:46)

Da ponovim, od tog prvog znojnog ojeda, pa do zimus, talkirala sam svako veče posle kupanja ispor vrata, pazuha i prepone.

peca -> RE: Ojed (30.5.2012 10:57:01)

MaliMisu, ja sam trazila u dm-u one bebylove tufere, potpisujem smrtnu kaznu da su oni to imali, ali me prodavacica ubedjuje da sam ja taj artikal izmislila [sm=smiley35.gif][sm=smiley35.gif][sm=smiley35.gif] Gde ih ti kupujes? To je zgodnije...

Lilla -> RE: Ojed (30.5.2012 10:57:13)

Te "stekove", kako rece Gae, imaju skoro sve bebe i tu se najvise skuljaju bljuce, znoj, koncici, ma svasta pa se beba lako ojede. Nista joj nece biti ako joj malo zabacis glavu, ja sam mom to cistila tako sto u toplu vodu naspem malo bebi ulja, on lezi na ledjima i ruku mu podvucem pod ramena i malo ga odignem tako da mu glava ode ka nazad, i onda brzo rukavicom za kupanje prevucem par puta i to je to. Poslije se samo posusi i ne mora ni da se maze jer od ulja u vodi koza bude fina i meka. Posto vec imate ojed probaj da joj mazes kremama koje u sebi imaju cinka, nama se jednom guza malo zacrvenila i Bepanthen nam nije pomogao ali Inotyol sa cinkom jeste.

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 11:01:01)

ALi kad se setim tog smrada od povraćke[sm=smiley11.gif]
Vanja je večito bio ispovraćan ispod vrata, ali se nikad nije ojeo. Da li je to zbog talka, ili što smo se prali po ceo dan, ne znam, ali smo super prošli. Pedijatrica mi je na prvom pregledu rekla da mu talkiram i iza uha, jer je mama pre nas donela bebu sa stravičnim ojedom na tom mestu, prosto tu nisu brisali bebu.

Ana RR -> RE: Ojed (30.5.2012 11:01:04)

IZVORNA PORUKA: peca

Sad kako sam namazala jos se vise zacrvenelo [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]
Namazala sam sa sebamed kremom...

Joj uzas [sm=smiley7.gif]

Peco, Marku je dugo bio crven vratić, baš tu napred, mazala sam mu pantenol i jekoderm i to mu je pomagalo. Ujutru sam mazala pantenol i još jednom preko dana a posle kupanja jekoderm. Pazi da je vratić uvek dobro osušen posle kupanja, kao i svi prevoji (ispod pazuha, prepone).

Ana RR -> RE: Ojed (30.5.2012 11:06:11)

IZVORNA PORUKA: lesica

Peco,ja sam sve te nabore oko vrata prala mokrom vodom

A ima i suva? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

cockic -> RE: Ojed (30.5.2012 11:08:34)

ja kad kupam lenu stavim je na kupka i kupkom joj operem ispod vratica.
mi koristimo kupku mustelu.

i sudokremu,neki put i neke masnije ali vise ovu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

peco jer nema tackica jer sad samo crvenio ili ima i crvenih tackica ?

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 11:09:01)

Možda je mislila na čistu mlaku vodu [sm=smiley36.gif]

peca -> RE: Ojed (30.5.2012 11:12:58)

Nema tackica, crveno je bas, i onako deluje kao da je blago oteceno, to je neka dva santimetra, nije celom duzinom, samo sa jedne strane vrata... Mozda se i juce ojela, kupila sam joj cucle sa tri rupe, a kako je halapljivo sisala mozda joj je malo podlilo, a i juce smo ceo dan bili napolju a bilo je toplo, ne znam, nije ni vazno od cega je, vazno sam se ja sad istresla, i malo smirila, procice, nije kraj sveta, vise cu da obratim paznju i bice valjda ok. A stvarno pazim na te prevoje, ispod miske, od struka na dole, ali eto, padnem na vratu [sm=smiley1.gif] Vrlo moguce da i zbog toga place [sm=zmeden.gif]

AnaRR vidi se ko ovde pazljivo cita [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cockic -> RE: Ojed (30.5.2012 11:17:10)

ma sad kad si namazala za par sati ce joj biti to mnogo manje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

ja sam malom stavljala razblazen hipermangan ali jako svetlo roze i onda
kad se osusi krema sa cinkom i uvek kad je bio manji je pomagalo.

zato sad kad se ojede malo je komplikovano ali to mu se bas retkooo
desava.a nadam se i izlasku is pelena do septembra.

lesica -> RE: Ojed (30.5.2012 11:18:39)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: lesica

Peco,ja sam sve te nabore oko vrata prala mokrom vodom

A ima i suva? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=jezicek.gif] Glupaca [sm=jezicek.gif] Mlaka voda!

Ana RR -> RE: Ojed (30.5.2012 11:18:41)

IZVORNA PORUKA: minavb

Možda je mislila na čistu mlaku vodu [sm=smiley36.gif]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ojed (30.5.2012 11:20:02)

Moja nikad nije imala tackice samo bi ta linija prevoja bila jako crvena kao da ce koza svaki cas da pukne. Samo redovno to radi i nema frke.

A tufera ima u DM-u i ne stoje gde i ostali nego tamo gde su Babylove proizvodi. Uglavnom je to gde su pelene i vlazne maramice pa tu pored. Retko ih dobijaju i odmah se rasprodaju. Cesto im na raf stane samo nekoliko komada pa ako hoces vise, trazi da donesu ako imaju u magacinu. Ja sam prosli put pokupila sa rafa 8 pakovanja, gledala me kasirka kao cudo [sm=smiley36.gif] Oni su dobri da ih koristis vlazne da prebrises ali posusi pelenom za svaki slucaj da od ovoga ne ostanu mrvice, mada su njihovi kavalitetni i ne raspadaju se lako

Rada T. -> RE: Ojed (30.5.2012 11:20:22)

ja sam juče pošizela!
Od kada se rodio Luka nije imao nikakve ojede.. ali kreuli su mu očnjaci i počeo je da serka kao golub! Samo smo juče promenili devet pelena [sm=smiley13.gif] baš se namučio jadan i naravno ojeo se već posle treće pelene sam videla da je počelo da se crveni a do kraja dana užas[sm=smiley13.gif]

kuvala sam mu rižu i kakao i sad je sa stolicom sve ok, još samo ojeda da se rešimo

Lilla -> RE: Ojed (30.5.2012 11:22:15)

Joj Mina, i meni su bljuce [sm=smiley11.gif] Preko dana je opet lako, vidim odmah i operem ali kad bi bljucnuo tokom noci, pa se onda to tu i iza usiju osusi do ujutru, uf... No, nije se stvarno nikad ojeo.

Peco, nemoj da se stresas, nije to nista strasno i desava se skoro svima, vidis i sama [sm=smiley1.gif] Jeste nezgodno za bebicu, ali brzo prodje, samo ti nju peri njezno i mazi i proci ce [sm=smiley1.gif]

peca -> RE: Ojed (30.5.2012 11:26:53)

Joj kako je plakala kad sam joj namazala i jos se ne smiruje... [sm=smiley13.gif]

Hvala vam svima [sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Ojed (30.5.2012 11:30:05)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Moja nikad nije imala tackice samo bi ta linija prevoja bila jako crvena kao da ce koza svaki cas da pukne. Samo redovno to radi i nema frke.

Ovako je Marku bilo, ali pantenol i jekoderm su nas spasili.

minavb -> RE: Ojed (30.5.2012 11:33:20)

Peco, jel to izgleda onako kako je Mis opisala ili kao tačkice?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>