Yula -> RE: Ojed (2.5.2012 13:57:43)
|
Pranje cistom, mlakom vodom, susenje, luftiranje i onda pantenol krema nekoliko puta na dan. Mom bebcu se to ( ekcem ) pojavilo sa 4.5-5 meseci i sanirala sam ga za svega par dana. Ako ti se pojavljuje ojed na guzi, izbaci vlazne maramice, prilikom svakog menjanja pelene peri bebi guzu mlakom vodom, a kada se ukaki i nekim neznim sapunom ( npr. sebamed ), dobro isperi, zatim je ispljuskaj po guzi VRLO BLAGIM rastvorom hipermangana, osusi dobro, ostavi malo da se luftira ( par minuta ), namazi pantenol mast ili kremu ( nikada debeo sloj, samo tanak ) i sve ce biti ok. Ova kombincija je bar nama uvek pomagala, a i svima kojima sam preporucila a oni je isprobali. Cula sam da su jako dobre i cinkove kreme, ima neka bela Niveina, ja je nisam koristila, ali drugarica mi ju je hvalila, a i ovde na forumu sam isto cula za nju. Tako nesto bi bilo dobro kasnije da koristis za odrzavanje koze guze. Moram spomenuti da je moj Lazar imao samo dva puta ojed, jednom od proliva kao reakcija na neku novu namirnicu. Oba puta sam uz pomoc pantenola ( naseg galenikinog ) to veoma brzo sanirala.
|
|
|
|