RE: Proja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Vika -> RE: Proja (15.10.2010 23:17:17)

Moj recept:

4 jaja
kriska sira (moze i bez)

umutiti viljuskom i posoliti, pa umesati:
2 solje od bele kafe kukuruznog brasna
1 solju psenicnog brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike ulja
kisele vode da se dobije zitka masa




liliana -> RE: Proja (16.10.2010 0:27:09)

E, ali ovo je projara, a proja je ono što se jede uz kupus ili podvarak...bar kod nas...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Vika -> RE: Proja (17.10.2010 10:53:45)

Verovatno! Ali  pase i uz kupus i uz podvarak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Proja (30.11.2010 9:50:34)

Prvi put sam pravila proju juče, po Tashinom receptu (onom bez projanog brašna)! I ispala je mmmljac!
Umesto kukuruznog brašna sam stavila kukuruzni griz (nemaju kukuruzuno brašno u Maxiju), i mleko od 1.6% (nemaju ono masnije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). Pošto je smeša bila baš gusta, dodala sam za svaki slučaj još mleka. I dobro je što sam dodala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Umesto običnog ulja sam stavila maslinovo.

Eto tako [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (30.11.2010 11:30:43)

evo jos jedna varijacija na istu temu:
14 kasika brasna
6-7 kasika palente
0,5 l mleka
1 prasak za pecivo
3 jaja
6 kasika sira ili 3-4 kasike pavlake,
malo soli i 1-2 kasike ulja




*Alexx* -> RE: Proja (30.11.2010 11:33:01)

IZVORNA PORUKA: ksena

evo jos jedna varijacija na istu temu:
14 kasika brasna
6-7 kasika palente


Gde nađe baš tih 14 kašika [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Šalim se, ja volim kad mi neko da tako tačne mere, mrzim one onako otprilike... A i sama kad objašnjavam recept, kažem: "onako" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (30.11.2010 11:37:31)

hahaha...to je mera koju mi je napisala moja stara gazdarica (s kojom sam zivela 4 godine i koju obozavam), ali iskreno odavno nisam uopste pravila proju. probala sam pre neke 2 godine jer je mm probao u srbiji i rekao da mu se svidja, ali posto ovde nema one nase palente, sve mi je nesto bezveze ispadalo. ali posto sad imam u kuci palentu (donela iz srbije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) i videla sam da je ova tema aktivna - evo sad sam je smuckala i pece se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (30.11.2010 11:38:02)

i da, van recepta ako imam mineralne vode, dodam malo.




Ana RR -> RE: Proja (14.1.2011 20:55:13)

Uh, tako mi je primamljiva ova proja koju je Mod pravila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] al' nemam ništa od sastojaka, jedino što mogu da napravim je kačamak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anck Su Nmaun -> RE: Proja (14.1.2011 21:04:30)

Ja je OOobozavam ..al je nikad nisam pravila, moracu da probam kad naaadjem malo vremena!




Ana RR -> RE: Proja (14.1.2011 21:05:27)

Nisam ni ja, a sad mi se nešto prijela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




jance -> RE: Proja (28.3.2011 11:01:09)

evo i mog doprinosa temi, ko sto sam i obecala... jele mi se projice vec 2 nedelje, al ne bilo kakve, nego one projice sto nasa poznanica pravi.. ona inace radi ketering.. pa sam smarala sveki da je nazove i izvuce recept... do plafona sam skakala kad je rekla da ce mi poslati...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ovako..napisacu sto detaljnije budem mogla. recept izgleda mozda malko komplikovanije al verujte mi, ako je meni uspeo, svakome ce... da, i napomena, jaako je izdasan! i uopste nisu suve (bar meni)[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Projice>
3 jaja
1 kasika soli
2 jogurt case ulja
1.5 casa jogurta
1.5 casa mleka
1.5 casa kukuruznog griza
1.5 casa kukuruzne palente
3 case brasna T-500
jedna + jos prstohvat kesica praska za pecivo
pola case kisele vode
prstohvat secera
sir feta otprilike 350g (ili bilo koji mrvljivi sir)

Odvojiti zumanca od belanaca. prvo izlupati belanca mikserom da bude cvrst sneg, dodati kasiku soli, pa dodavati jedno po jedno zumance (dodas zumance pa promesas mikserom i tako za sva 3). kad se sve sjedini polako dodavati ulje, (ja sam otprilike izmedju svakog dodavanja malko promesala mikserom, al nemora, moze se samo kasikom promesati), onda ide jogurt, pa mleko, kukuruzni griz, kukuruzna palenta, i obicno brasno. to se dobro izmesa pa se jos doda prasak za pecivo i kisela i prstohvat secera. kad se sve sjedini, dobijete gustu tecnu zutu masu... na vama je kako cete da pecete, ja sam malom kasikicom nalivala u papirne staniclice, izdrobila sam fetu pa sam na svaku projicu od gore stavila malo parcence fete, i tako pekla. pece se na 200 stepeni najvise 20min prva tura, ostale ture su bile gotove i za 15min. treba da narastu i da budu zlatno zute do narandzaste od gore. moja topla preporuka je da ih pecete u onom kalupu za projice, jer su mi se zalepile za stanicle pa je bilo pravo mucenje svaku posebno vaditi. dok su one koje sam ispekla u kalupu za mafine ispale savrseno, samo nemojte zaboraviti dobro nauljiti i posuti brasnom taj kalup.

[img]http://www4.slikomat.com/10/0328/24m-IMAG01.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/10/0328/8aw-IMAG01.jpg[/img]




Didy -> RE: Proja (5.5.2011 21:28:34)

Napravila sam proju po Tashinom receptu i stvarno je savršena![sm=bravo.gif] Moje dete je pojelo toliko da se bojim kako će spavati večeras.[sm=smiley36.gif] Jedino sam smanjila količinu običnog brašna za pola čaše, a toliko dodala palente, jer mi se sviđa kad proja malo grebucka.[sm=smiley36.gif]
Hvala za recept, mnogo je bolji od onih koje sam ja imala i po kojima sam pravila, a nikad nisam bila potpuno zadovoljna ishodom.[sm=smiley31.gif]




Anoniman -> RE: Proja (6.5.2011 7:48:22)

Mljac!!! Mi kući svi tamanimo proju. Imam recept koji nikad ne omane:

3 jajeta
1 šolja (2dcl) pšeničnog brašna+ prašak za pecivo
1 šolja kukuruznog brašna
1 pavlaka  (od 2dcl)
1/2 šolje ulja
so po želji

E sad, ovo je osnovni recept i dovoljan je za 12 kalupa.
Ako želite proju sa SIROM: dodajte punu šaku mladog ili podlivenog sira
Odlična je i sa SPANAĆEM: najbolje je ako uz sir dodate spanać (ja ubacim 2 briketa-Yupik)
A nedavno smo probali sa TIKVICOM: narendana mala tikvica pomešana sa kriškom feta sira i mirođijom.

Može da se klopa kao poseban obrok (doručak-večera uz jogurt ili kiselo mleko) ili kao prilog čorbama (recimo od bundeve, ili spanaća i sl.)

Prijatno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




majathegreat -> RE: Proja (6.5.2011 8:53:26)

Ja obožavam proju sa paprikom. njami




Anoniman -> RE: Proja (6.5.2011 23:25:17)

Majo, hvala na inspiraciji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Danas je "pala" jedna projica sa paprikom. This is for You

[img]http://www4.slikomat.com/11/0506/jrj-IMG-57.jpg[/img]




majathegreat -> RE: Proja (6.5.2011 23:50:08)

O, Nina baš ti hvala.[sm=smiley1.gif]




jelena038 -> RE: Proja (14.5.2011 13:51:48)

Za Dunju,
Ja proju pravim sa obe vrste brasna, obavezno stavim kiselu vodu uz sve sto ide, bude lepse. Takodje, uvek stavim i sir, domaci, kakav imam, a spanac samo treba sitno iseckati i dodati tom siru, pa sve pomesati, i staviti tako da se pece. Ne treba ga bariti pre toga. Znaci ovo sve manje vise kao ostali recepti, 3 jaja, casa ulja, 2 case projinog brasna i casa psenicnog, kasicica soli, kriska sira, sa dve-tri sake seckanog spanaca, po zelji i kisele vode onako, od prilike, ni malo, ni puno, iz flase [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i obavezno prasak za pecivo, eto. napomena, ume da bude masnija, pa smanjite ulje, ako volite suvlju. i ja nikad ne stavljam mleko, ponekad jogurt, zavisi kakav mi je sir.
i idem sad i ja da je spremim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] prvo si me asocirala na podvarak, s onim serpama, a sad cu zbog tebe da napravim i proju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




jelena038 -> RE: Proja (14.5.2011 14:24:33)

nemam projino brasno i mrzi me da idem u prodavnicu. idem da pokusam da napravim nesto sto mi je upravo palo na pamet, pa ako prezivim, dodjem da vam kazem sta sam uradila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




dunja RR -> RE: Proja (14.5.2011 14:33:16)

IZVORNA PORUKA: jelena038

Za Dunju,
Ja proju pravim sa obe vrste brasna, obavezno stavim kiselu vodu uz sve sto ide, bude lepse. Takodje, uvek stavim i sir, domaci, kakav imam, a spanac samo treba sitno iseckati i dodati tom siru, pa sve pomesati, i staviti tako da se pece. Ne treba ga bariti pre toga. Znaci ovo sve manje vise kao ostali recepti, 3 jaja, casa ulja, 2 case projinog brasna i casa psenicnog, kasicica soli, kriska sira, sa dve-tri sake seckanog spanaca, po zelji i kisele vode onako, od prilike, ni malo, ni puno, iz flase [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i obavezno prasak za pecivo, eto. napomena, ume da bude masnija, pa smanjite ulje, ako volite suvlju. i ja nikad ne stavljam mleko, ponekad jogurt, zavisi kakav mi je sir.
i idem sad i ja da je spremim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] prvo si me asocirala na podvarak, s onim serpama, a sad cu zbog tebe da napravim i proju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



hvala puno draga, odoh i ja da pravim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (26.5.2011 22:27:21)

Tash isprobali smo tvoj recept za proju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pleh je ostao prazan, muz je smazao sve [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Shishica -> RE: Proja (14.6.2011 13:46:41)

Jao koliko recepata... veceras bi je pravila pa cu da iskombinujem nesto.. samo ne volim kad je suva vec posle po dana [sm=smiley29.gif] Ne znam koji je tu fazon..

Jednom sam pravila po nekom receptu, jos dok sam bila kuci, i bila je odlicna i socna i sutra, ali ko ce ga znati koji je recept...kad nisam zapamtila..




Lu -> RE: Proja (16.11.2011 12:06:34)

Znači prija ne može da bude posna, onda je to kukuruza[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (16.11.2011 13:20:15)

Naravno da može, samo je receptura druga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ne mogu na brzinu da se setim (retko je pravim) ali u osnovi je mešavina kukuruznog i pšeničnog brašna, so, prašak za pecivo, ulje i voda - ona je malo mrvljiva nakon stajanja, tako da nju uglavnom treba pojesti što pre [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Proja (16.11.2011 21:52:20)

IZVORNA PORUKA: n i n a

Majo, hvala na inspiraciji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Danas je "pala" jedna projica sa paprikom. This is for You

[image]http://www4.slikomat.com/11/0506/jrj-IMG-57.jpg[/image]


Ja bi ovakve ali od samog kukuruznog brašna, a onda se neće dignuti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>