RE: Proja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


NadaR -> RE: Proja (18.3.2009 14:40:57)

Proja, projica, kuruza, kukuruza, kukuruzni hleb, kukuruzna pogačica.. Ako neko zna još neke nazive... ja ne znam.. Mislim da je to to otprilike...

Mi u kukuruzu stavljamo samo kukuruzno brasno zuto ili jos ljepse od bijelih kukuruza ,nisam cula da stavlja projino[sm=zmeden.gif]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 14:43:15)

E onda ja proju nisam nikad ni jela[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... Nema druge Modessty, nego da i ja napravim po tvom receptu, pa da probamo i to.. A koji kečap, koja majoneza, jel Polimark[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Hehe, šalim se[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lilly* -> RE: Proja (18.3.2009 14:43:33)

IZVORNA PORUKA: eugenija

IZVORNA PORUKA: lilly.79

E Modessty, da znas da ta bosanska "kuruza" uopste nije "dosadna" bez sira, ona se pravi od posebne vrste kukuruza, i dan ranije se zamesi i bude slatka, ja sam se odusevila kada sam je probala..


Slatka, slatka, mljacccc[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] U kom delu Bosne si je njapala lilly?


Relativno blizu tebe, kod Sanskog mosta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Proja (18.3.2009 14:44:21)

Moja mama zna praviti kukuruzu i ja volim više od bijelog kukuruza,bude slatka.
Najbolje paše s jogurtom i mileramom mmm,a tek kako je to zdravo za probavu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 14:44:45)

Lilly, onda znam koju si njapala! Stvarno je super! MmmMmmm[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Modessty -> RE: Proja (18.3.2009 14:45:54)

Projano brašno je od kukuruza tzv. „provejanog staklarca“




Lilly* -> RE: Proja (18.3.2009 14:46:31)

Jeste, bas je mmm, mmmm [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 14:48:07)

IZVORNA PORUKA: Modessty

Projano brašno je od kukuruza tzv. „provejanog staklarca"


Tema se komplikuje, hahaha[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nikad čula za provejani staklarac, ajmeeee..




Modessty -> RE: Proja (18.3.2009 14:48:34)


IZVORNA PORUKA: eugenija

E onda ja proju nisam nikad ni jela[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... Nema druge Modessty, nego da i ja napravim po tvom receptu, pa da probamo i to.. A koji kečap, koja majoneza, jel Polimark[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Hehe, šalim se[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


[sm=smiley36.gif]
Obožavam majonez i ako smem da ovde napišem obožavam Tomi [sm=smiley1.gif]
ja i u musaku stavljam majonez [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Proja (18.3.2009 14:50:24)

IZVORNA PORUKA: eugenija


Tema se komplikuje, hahaha[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nikad čula za provejani staklarac, ajmeeee..



Ja sam uzela papir i olovku... prepisujem šta treba da tražim u radnji... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




Lu -> RE: Proja (18.3.2009 14:50:45)

IZVORNA PORUKA: Modessty

Projano brašno je od kukuruza tzv. „provejanog staklarca"


Auuu al se ja provali koja vrsta žitarice je proja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mada mi je sad tek malo jasnije,neka vrsta kukuruza "staklarac" se propuše na vjetru,ha[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 14:51:11)

Jeste, Tomi ima svoj šmek onaj, grrr.. A nije baš zdravo, majonez baš deblja, ali da ne skrećem s teme.... Uglavnom, primećujem veliko interesovanje forumašica za Proju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zadnjih pola sata, najviše nas je na ovoj temi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Modessty -> RE: Proja (18.3.2009 14:52:12)

e pa onda izvolte u Niš na proju!!![sm=smiley36.gif] Ako je šaljem poštom neće baš da bude ukusna[sm=smiley36.gif]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 14:54:46)

Ako budem prolazila, da znaš da ću navratiti. Nisam bila u Nišu nikada, ali si me sa projom namamila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Modessty -> RE: Proja (18.3.2009 14:57:37)

Samo izvolte! [sm=smiley36.gif] Za goste smo uvek raspoloženi![sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Proja (18.3.2009 15:01:14)

IZVORNA PORUKA: Modessty

A veličina tepsije je oko recimooo 30-35cm u prečniku.

kad počne da se odvaja od tepsije onda je gotovo. [sm=smiley1.gif]



Još samo dva pitanja imam. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

1. Tepsija ti je okrugla, ili joj je dijagonala 30-35cm?
2. Koliko otprilike traje proces pečenja? 10min, 20, 30, 40? Otprilike? I jel stavljam u već vruću rernu?

Jel vi vidite koliko ja nemam pojma da kuvam (pečem)? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 15:03:17)

Pa, ok su ti pitanja Tasho.. Samo tepsija jel okrugla ili kockasta, to je samo radi oblika, nije uopšte važno.. A za vreme pečenja da... I ja sam se baš pitala koliko? Možda oko pola sata?




Anoniman -> RE: Proja (18.3.2009 15:05:58)

Jako je bitno eugi, jer kako ja da znam kolika je okrugla tepsija prečnika 35cm kada je pretvorim u pravougaonu tepsiju? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 15:09:01)

Ahaa, nisam videla ono za prečnik... Ma nisam ni ja neka kuharica, ali tu nam je Modessty.. Baš je lepo znati tako neke cake u kuhinji... Što se mene tiče, jela bih po restoranima ceo život, da se ima para..




Lu -> RE: Proja (18.3.2009 15:14:15)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Jako je bitno eugi, jer kako ja da znam kolika je okrugla tepsija prečnika 35cm kada je pretvorim u pravougaonu tepsiju? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


To ti je viša matematika,stavi vodu u ovu okruglu i onda presipaj u sve pravougaone koje imaš i vidiš u koju može stati ista količina vode.
Eto vrlo jednostavnog rješenja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (18.3.2009 15:18:20)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




eugenija -> RE: Proja (18.3.2009 15:19:43)

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Jako je bitno eugi, jer kako ja da znam kolika je okrugla tepsija prečnika 35cm kada je pretvorim u pravougaonu tepsiju? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


To ti je viša matematika,stavi vodu u ovu okruglu i onda presipaj u sve pravougaone koje imaš i vidiš u koju može stati ista količina vode.
Eto vrlo jednostavnog rješenja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Đurine male kućne čarolije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jeca* -> RE: Proja (18.3.2009 15:22:08)

Ma uzmi neku pravougaonu dužine 30ak cm i to je otprilike to. Bitno je, kad sipas testo da ne bude deblje od 3-4 cm (vidi sliku), pa ako vidis da ne valja prespi u drugi pleh manji ili veci. U kuhinji je sve na otprilike, a vremenom se uhodas.

lu, a što bi onda presipala u pravougaoni, ako već ima idealnu kružni pleh [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proja (18.3.2009 15:23:51)

Pa nisam znala dal naraste dok se peče, zato sam pitala koliku tepsiju... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Proja (18.3.2009 15:28:28)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR


lu, a što bi onda presipala u pravougaoni, ako već ima idealnu kružni pleh [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Ma ja sam joj samo predložila jednostavno rješenje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>