|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo
7.6.2010 15:30:52   
Daca88
user posted image user posted image user posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 276
7.6.2010 17:59:07   
pahulja76
lilly, bebi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 277
7.6.2010 20:57:58   
Lilly*
user posted image user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 278
7.6.2010 21:00:29   
Ana RR
Bravo Lillyka user posted image ženo, baš se primaklo user posted image ja ne mogu da verujem kako vreme leti user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 279
7.6.2010 21:02:00   
Lilly*
Leti, Anči, leti, i meni sve nešto brzo, jooj user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 280
8.6.2010 17:19:57   
biska
 Ja sam u 35 nedelji trudnoce user posted image i bila sam kod ginekologa pre par dana kaze sve je ok. bebe ima 2250 sto je uredu. Sve je kako treba i okrenut je glavicom doleuser posted image jedino me je zabrinulo to sto mi je posteljica malo ostarala,pa mi je rekao da jedem vise voca i povrca. Da nije to od cigara? user posted image ali ne pusim ja puno ali eto da nije od togauser posted image zna li neko da mi kaze??????? sad 20tog treba opet da idemuser posted image a termin mi je 19 jula,malo me je strahuser posted image user posted image user posted image user posted image je sam prvorotka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 281
8.6.2010 17:24:44   
cipiripi
Biska, procitaj ovde KLIK o zrelosti posteljice... user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu biska)
Direktna veza do poruke: 282
8.6.2010 17:43:49   
biska
Bas ti hvalauser posted image e to za stadijum nije mi rekao nista. samo da jedem voce i povrce vise da je osvezim user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 283
8.6.2010 17:44:25   
cipiripi
eto sad znas i o tome..slusaj docu i bice sve kako treba user posted image user posted image user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu biska)
Direktna veza do poruke: 284
8.6.2010 17:48:58   
biska
Nadam se user posted image jos mesec dana i gotova sam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a mozda i ranije user posted image jedva cekam da vidim bebca malog user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 285
8.6.2010 18:52:05   
bebablue
Lilly, ne mogu da verujem kako leti vreme user posted image user posted image user posted image user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu biska)
Direktna veza do poruke: 286
8.6.2010 19:01:23   
borjelavitazelen
i ja sam dnas bila na uz 26.6 nedelja 1100g

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 287
8.6.2010 19:10:51   
bebablue
IZVORNA PORUKA: borjelavitazelen

i ja sam dnas bila na uz 26.6 nedelja 1100g

napredna bebauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ili user posted image ?

(odgovor članu borjelavitazelen)
Direktna veza do poruke: 288
8.6.2010 19:17:06   
Lilly*
Blue user posted image
Borjelo, stvarno napredna beba user posted image user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 289
8.6.2010 19:53:06   
isidora88
ja sutra idem na ekspertni UZ a u cetvrtak radim double test user posted image
nadam se da ce sve biti ok user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 290
8.6.2010 19:55:02   
bebablue
user posted image user posted image user posted image isidora, bice sve ok, samo opusteno!
Gde ides na eksp. uz?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 291
9.6.2010 11:35:41   
vbjb
Treba mi savet...ako neko moze da mi pomogne.
Termin za porodjaj mi je bio pre tri dana, trudnocu mi je vodila dr iz doma zdravlja ali se to svelo na otvaranje bolovanja i analizu krvi, a na eks UZ sam isla kod dr Novakov. Poslednji UZ sam uradila pre tri nedelje, a posto sam preskocila termin dr iz Doma zdravlja mi je rekla da idem u polikliniku na CTG. Tamo idem svaka dva dana ali nisam sigurna da je to dovoljno jer oni samo pogledaju rezultat CTG i posalju me kuci...Da li treba da idem u Betaniju da panicim da me neko detaljnije pogleda ili ne?

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 292
9.6.2010 11:44:32   
Daca88
Uzmi uput od dr.iz dispanzera i idi u Betaniju,a mozda i ne treba uput nego samo odesuser posted image u svakom slucaju ako jos nemas uput muz ti ga moze pribaviti i doneti naknadno.
Verovatno bi ti u poliklinici rekli da je ctg los posto kazes da ga pregledaju,a posto ti niko nista nije rekao verovatno je pokazivao da je sve u redu.
Ipak posto si prebacila termin,a i na pregledu si bila pre cak 3 nedelje(a treba se ici svake nedelje kad se udje u deveti),onda bi u svakom slucaju trebala da se javis u porodiliste.
Cak i ako ne osecas nista da porodjaj krece,izmisli da imas neke bolove da bi te pregledali.
Neka ti oni tamo odrade ctg,neka ti pogledaju grlic da li se skratio i otvorio,zrelost posteljice,nivo plodove vode,polozaj,postojanje kontrakcija i sve to sto ukazuje na opste stanje ploda(da se vidi da plod ne pati).
U svakom slucaju idi i nosi torbu ako te zadrze,ako je sve u redu mozes cekati jos koji dan-ima dosta zena koje prebace termin za koji dan,ali ako nedaj Boze nesto nije u redu,oni ce to videti i indukovace porodjaj.

(odgovor članu vbjb)
Direktna veza do poruke: 293
15.6.2010 18:22:27   
Daca88
Evo kopija iz treceg tromesecjauser posted image
Evo mene sa pregleda
Ja ušla,a on pita gde mi je ctg ja kažem da nisam nikada bila jer još nije vreme,a on kaže da je sa 35 nedelja vreme,i odvede me kod sestara u ctg kabinet da mi urade ctg.I tako ja neočekivano odradila danas moj prvi ctg
Ležala sam nekih 20 min.prikačena na ona dva kajiša,srček kuca ko ludo,a kad me zvizne,onaj aparat zapišti
Posle toga je sledilo to da se popiskim u jednu jogurtošku čašu ?!?...uglavnom samo su pogledali i prolili ,ja pitam šta gledaju,a sestre kažu da svako odstupanje od normalne boje urina ukazuje na neko oboljenje,pa kao gledaju boju...ajd važi...to je okej,nije ni mutna ni tamna,ni svetla nego bas ta"slamno žuta"kako oni nazivaju.
Onda su mi merili pritisak koji je opet bio vrabčiji 90/40...ali kažu da je to super,jer bolje da je nizak nego visok pa da razvijem preekalamsiju(valda tako).
E onda su me vagali,i stojim na +8 kg od početka .
Onda sad se sa rezultatima vratila kod doktora da pogleda ctg...bebini otkucaji su super idu od 130-145 i kaže da je to dobro.(e sad otkucaji srca su onaj prvi red,a drugi red su kontrakcije).
Onda je gledao taj drugi red,i aparat je registrovao kontrakcije na 7 minuta,ali ja ih ne osećam.I jačina kontrakcija mi ide od uglavnom 40,i nekoliko od 60"pikova".Kaže da jačina kontrakcija 60 nije zabrinjavajuća,jer porodjaj kreće kada su kontrakcije od 100 do 120.
Onda je usledio ručni pregled,gledao mi je grlić-zatvoren je ,a bio je otvoren na prošlom pregledu 1 prst ,uglavnom to se valda stabilizovalo,i sada nisam otvorena ,ali je grlić blago razmekšan,ali kaže i to je dobro jer je normalno za 35 nedelju da ne bude zabetoniran .
Ultrazvuk mi nije radio,jer ja sam išla na 16h,a on je ultrazvuke radio od 15h-16h,pa je posle njega drugi ginekolog zauzeo ultrazvučni kabinet,tako da bebicu nisam videla ,ali mi je zakazao ultrazvuk sad u četvrtak-u 15h,prva sam na redu zakazana za uz .
I to je to..

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 294
15.6.2010 18:57:04   
isidora88
bebablue bila sam u per....talu,5800 sam platila ali nema veze bitno da sam ja gledala moju bebicu user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 295
15.6.2010 19:33:25   
Mayablue82
Isidora, ni ja nisam zalila para samo da mm i ja mozemo da vidimo nasu bebicu. Kad se samo setim kako su mi suze isle od srece kad sam je prvi put videla, a ona vec lepo formirana i mrda. Sledeci ultra zvuk, posle dva meseca, mi je zakazan za 23.jun. Jedva cekam da opet vidim mog malisanka.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 296
16.6.2010 22:04:47   
Zoka81
Ja ne mogu da docekam sutra 16h da vidim mog bebana i kako napreduje. Sada su mi kontrole na 2 nedelje a ako sa grlicem nesto nije u redu onda idem 2-3 nedeljnouser posted image . Sutra cu opet da znam sve.....ne mogu da docekam. Pre 2 nedelje je beban bio preko 2kg rekla je kolika je sada videcemo.user posted image

(odgovor članu Mayablue82)
Direktna veza do poruke: 297
17.6.2010 19:03:01   
Daca88
Evo mene sa UZ
Izvestaj:
trudnoca po ZM 34+5 GN
trudnoca po UZ 35+5 GN
VTP po ZM 23.07.2010
VTP po UZ 16.07.2010
Posteljica na zadnjen zidu,sa primetom da se sa zadnjeg nalaza pomerila visoko u fundus.
Kolicina plodove vode normalna.
Plod pocinje da se spusta,prednjaceci glavom,te ce se CR raditi samo PP.
Obim glave fetusa 32 cm,obim stomaka fetusa 30 cm,duzina butne kosti 7 cm,te BPD 9,1 cm.
Telesna tezina fetusa 2600 gr.
Srcana akcija uredna,dinamika,rast,i motorika uredna.

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 298
17.6.2010 20:57:07   
Zoka81
Ja sam se danas raocarala u mog dr. Bas me na brzinu pregledao,nije ni izmerio bebu samo je pogledao na brzinu i to je to. Merio je grlic pa mi je rekao da cu se poroditi za 2 nedeljeuser posted image
Kao po grlicu necu duze izdrzati a on 2,5 cm. Bas je kreten. Moja dr je na odmor pa sam danas imala termin kod sefa te ordinacije. Ukupno 5 dr radi tu.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 299
18.6.2010 1:20:06   
SandraSd
Joj Zoko razumem te u potpunosti, bash je bzv kad tako zeljno ishchekujesh da vidish bebica, a oni te (izvini shto sam prosta) skinu s user posted image *&^%$. I ti tu ne mozesh nishta user posted image

Moj doktor je jako dobar, ali to koliko je prednost, toliko je i mana, jer su nenormalne guzve, pa chesto nema vremena da odradi uz ili pregled, pa ti sve to zakazuje naknadno, pa se ti opet smorish chekajuci... Katastrofa! A ne radi nigde privatno user posted image

Elem, da ne skrecem sa teme, sutra me cheka kontrola i to popodne i pakao od chekanja, a vec sam se mnoooogo smorila jer su mi stigli rezultati krvi i urina i svi su loshi - i krvana slika i shecer i urin user posted image A hranim se nikad zdravije, pijem i vitamine, a vode preko dva litra dnevno. Bash me zanima shta ce sutra biti...

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

laz
afrodita

Kada lazete?

nikad (12%)

uvek (2%)

ponekad (43%)

kada me nagovore (0%)

kada ne zelim da ne povredim drugog (18%)

samo kada spasavam sebe (25%)

Ukupan broj glasova: 138

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here