|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 15.6.2010 18:22:27
|
|
|
|
Daca88
|
Evo kopija iz treceg tromesecja Evo mene sa pregleda Ja ušla,a on pita gde mi je ctg ja kažem da nisam nikada bila jer još nije vreme,a on kaže da je sa 35 nedelja vreme,i odvede me kod sestara u ctg kabinet da mi urade ctg.I tako ja neočekivano odradila danas moj prvi ctg Ležala sam nekih 20 min.prikačena na ona dva kajiša,srček kuca ko ludo,a kad me zvizne,onaj aparat zapišti Posle toga je sledilo to da se popiskim u jednu jogurtošku čašu ?!?...uglavnom samo su pogledali i prolili ,ja pitam šta gledaju,a sestre kažu da svako odstupanje od normalne boje urina ukazuje na neko oboljenje,pa kao gledaju boju...ajd važi...to je okej,nije ni mutna ni tamna,ni svetla nego bas ta"slamno žuta"kako oni nazivaju. Onda su mi merili pritisak koji je opet bio vrabčiji 90/40...ali kažu da je to super,jer bolje da je nizak nego visok pa da razvijem preekalamsiju(valda tako). E onda su me vagali,i stojim na +8 kg od početka . Onda sad se sa rezultatima vratila kod doktora da pogleda ctg...bebini otkucaji su super idu od 130-145 i kaže da je to dobro.(e sad otkucaji srca su onaj prvi red,a drugi red su kontrakcije). Onda je gledao taj drugi red,i aparat je registrovao kontrakcije na 7 minuta,ali ja ih ne osećam.I jačina kontrakcija mi ide od uglavnom 40,i nekoliko od 60"pikova".Kaže da jačina kontrakcija 60 nije zabrinjavajuća,jer porodjaj kreće kada su kontrakcije od 100 do 120. Onda je usledio ručni pregled,gledao mi je grlić-zatvoren je ,a bio je otvoren na prošlom pregledu 1 prst ,uglavnom to se valda stabilizovalo,i sada nisam otvorena ,ali je grlić blago razmekšan,ali kaže i to je dobro jer je normalno za 35 nedelju da ne bude zabetoniran . Ultrazvuk mi nije radio,jer ja sam išla na 16h,a on je ultrazvuke radio od 15h-16h,pa je posle njega drugi ginekolog zauzeo ultrazvučni kabinet,tako da bebicu nisam videla ,ali mi je zakazao ultrazvuk sad u četvrtak-u 15h,prva sam na redu zakazana za uz . I to je to..
|