|
RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo 15.5.2010 13:35:54
|
|
|
|
Daca88
|
Evo me,ponekad dobro dodje ova kisa da razvija ljude bila sam odmah na redu jer nije bilo nikoga. Ovako nije mi dr.radio uz iz razloga sto mi je uz zakazan za sl.subotu kod Stojica.Radjen mi je ginekoloski pregled i ovako stoje stvari. Otvorena sam 1 cm,znaci otvorila sam se jos 0,5cm...dr.ima dve teorije.Prva je da je to normalno,i da se mogu postepeno otvarati,ali i da se sve to moze stisati,pa da se ne nastavim otvarati.Sada mi je spas ono sto mi je bilo briga,a to je karlicni polozaj bebe.Kaze sada mi to odgovara jer da je beba okrenuta glavom pritiskala bi me,i nastavila bi se otvarati,i onda bi mogao da krene porodjaj.Druga teorija je,da ako dobijem kontrakcije mogu nastaviti da se otvaram jos vise,i tada bi morala uci da lezim u bolnici,i da dobijam te terapije za brzo sazrevanje bebinih pluca,ali posto je beban karlicno,a ja nemam kontrakcije on smatra da cu izdrzati,posto sam danas 30+1,i za 6 ned.vec ulazim u 9 mesec,a onda bi mogla i da se porodim jer mi je i beba naprednija za nedelju,do nedelju ipo.On smatra da cu izdrzati jos tih 6 nedelja,a naravno ako dobijem bolove javljam se svom lekaru u bolnicu. Grlic mi je 2cm,sto znaci da se ne skracuje posto mi je toliki oduvek,ali je blago razmeksan. Nije mi pukao vodenjak,ali je moguce da su mi naprsli plodovi ovojci,ali za to je samo rekao da ne brinem mnogo jer se plodova voda obnavlja na svaka 3 sata,i da pijem puno tecnosti,da bih iako curka plodova voda odrzavala zadovoljavajuci nivo,sto ja i inace radim jer pijem dosta tecnosti.Rekao je da je taj sekret sto me izludjuje mozda sluzni cep,navodno on je roza do crvenkaste boje tek kad je skroz sazreo zenama pred porodjaj,a moj je takav bledunjav i zuckast jer nije jos sazreo. Nesmem da setam,svugde moram ici sa nekim prevoznim sredstvom.Nesmem da se kupam u vrucoj vodi jer sam otvorena pa da nebi podstakla porodjaj,samo znaci tusiranje.Nesmem da dizem tesko-ni ne dizem,i nesmem da preterujem u kucnim poslovima,samo umereno.Moram da odmaram,i to je uglavnom to. U utorak idem da vadim krv,mokracu,i nosim urinokulturu,to sam uzela neki dan upute od dr.opste prakse. U subotu idem na zadnji ekspertni kod Stojica i tada ce i on reci svoje misljenje. Onda malo pauziram...pa nosim nalaze sa ekspertnog kod mog bolnickog ginekologa,i tada cu dobiti od njega uput za analizu stolice,radice mi vaginalni bris na streptokok B.Kad isla po rezultate brisa,i kad mu nosila nalaze analize stolice,onda cu dobiti uput za hepatitis B.Krvnu grupu i rh faktor vec imam od pocetka,i onda mi ostaje jos zadnji uz,i ctg,koji neznam kada ce poceti da mi rade.Dobicu i uput za porodiliste.A sve to moram da obavim malcice ranije,jer moj dr.ce verovatno ici na godisnji odmor kad ja imala termin,pa zato moram odraditi nalaze malo ranije da bi on to sve pregledao.
|