|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo
14.5.2010 17:45:48   
Lilly*
Imamo temu o cedeviti, pročitajte malo, mislim da ona više škodi nego što koristi user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 226
14.5.2010 20:11:04   
Daca88

IZVORNA PORUKA: cipiripi

idem u 18 h na expertski uz, na konsultacije sa gin i hematologom zbog double testa, a u 19h me prima lekar opste prakse jer mi je grlo otislo u aut..jedva gutam...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cipika,msta je bilo kod dr,kako bebica,kako se ti osecas da li te boli rana ili si se vec oporavila skroz

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 227
14.5.2010 21:13:30   
cipiripi
Eve ga izvestaj user posted image

Uradjena mi je analiza krvi..leukociti su mirni , granulociti malo skocili sto moze da znaci:
1.upala sinusa
2.bakterijska infekcija grla

Uzeli su mi bris grla..pa ce da vide da li ce nesto da se izoluje i da mi daju terapiju ako treba user posted image

U svakom slucaju dobro je da je bakterijska a ne virusna zbog bebca...

Bebac je extra user posted image user posted image
Pisacu o tome u temi Double test user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 228
14.5.2010 21:37:25   
Mari86
Cipi user posted image user posted image user posted image ajde pisi cekammmm user posted image

Kad ce biti rezultati za grlo gotovi?user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 229
15.5.2010 13:35:54   
Daca88
Evo me,ponekad dobro dodje ova kisa da razvija ljude bila sam odmah na redu jer nije bilo nikoga.
Ovako nije mi dr.radio uz iz razloga sto mi je uz zakazan za sl.subotu kod Stojica.Radjen mi je ginekoloski pregled i ovako stoje stvari.
Otvorena sam 1 cm,znaci otvorila sam se jos 0,5cm...dr.ima dve teorije.Prva je da je to normalno,i da se mogu postepeno otvarati,ali i da se sve to moze stisati,pa da se ne nastavim otvarati.Sada mi je spas ono sto mi je bilo briga,a to je karlicni polozaj bebe.Kaze sada mi to odgovara jer da je beba okrenuta glavom pritiskala bi me,i nastavila bi se otvarati,i onda bi mogao da krene porodjaj.Druga teorija je,da ako dobijem kontrakcije mogu nastaviti da se otvaram jos vise,i tada bi morala uci da lezim u bolnici,i da dobijam te terapije za brzo sazrevanje bebinih pluca,ali posto je beban karlicno,a ja nemam kontrakcije on smatra da cu izdrzati,posto sam danas 30+1,i za 6 ned.vec ulazim u 9 mesec,a onda bi mogla i da se porodim jer mi je i beba naprednija za nedelju,do nedelju ipo.On smatra da cu izdrzati jos tih 6 nedelja,a naravno ako dobijem bolove javljam se svom lekaru u bolnicu.
Grlic mi je 2cm,sto znaci da se ne skracuje posto mi je toliki oduvek,ali je blago razmeksan.
Nije mi pukao vodenjak,ali je moguce da su mi naprsli plodovi ovojci,ali za to je samo rekao da ne brinem mnogo jer se plodova voda obnavlja na svaka 3 sata,i da pijem puno tecnosti,da bih iako curka plodova voda odrzavala zadovoljavajuci nivo,sto ja i inace radim jer pijem dosta tecnosti.Rekao je da je taj sekret sto me izludjuje mozda sluzni cep,navodno on je roza do crvenkaste boje tek kad je skroz sazreo zenama pred porodjaj,a moj je takav bledunjav i zuckast jer nije jos sazreo.
Nesmem da setam,svugde moram ici sa nekim prevoznim sredstvom.Nesmem da se kupam u vrucoj vodi jer sam otvorena pa da nebi podstakla porodjaj,samo znaci tusiranje.Nesmem da dizem tesko-ni ne dizem,i nesmem da preterujem u kucnim poslovima,samo umereno.Moram da odmaram,i to je uglavnom to.
U utorak idem da vadim krv,mokracu,i nosim urinokulturu,to sam uzela neki dan upute od dr.opste prakse.
U subotu idem na zadnji ekspertni kod Stojica i tada ce i on reci svoje misljenje.
Onda malo pauziram...pa nosim nalaze sa ekspertnog kod mog bolnickog ginekologa,i tada cu dobiti od njega uput za analizu stolice,radice mi vaginalni bris na streptokok B.Kad isla po rezultate brisa,i kad mu nosila nalaze analize stolice,onda cu dobiti uput za hepatitis B.Krvnu grupu i rh faktor vec imam od pocetka,i onda mi ostaje jos zadnji uz,i ctg,koji neznam kada ce poceti da mi rade.Dobicu i uput za porodiliste.A sve to moram da obavim malcice ranije,jer moj dr.ce verovatno ici na godisnji odmor kad ja imala termin,pa zato moram odraditi nalaze malo ranije da bi on to sve pregledao.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 230
15.5.2010 13:37:11   
Daca88
To je copy moj post iz III tromesecja,nakon sto sam pomislila da mi je pukao vodenjak jer sam natopila 3 uloska.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 231
15.5.2010 14:54:20   
pahulja76

IZVORNA PORUKA: Daca88

To je copy moj post iz III tromesecja,nakon sto sam pomislila da mi je pukao vodenjak jer sam natopila 3 uloska.

user posted image user posted image user posted image odmaraj dacouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 232
16.5.2010 0:19:34   
Anoniman
Daco, samo ležaja i odmaranje ...neka sve stoji kako jeste , neka drugi sve spremaju a ti MIRUJ.
Izdržaćeš ti još tih 6 nedelja i biće sve ok ... user posted image user posted image

< Poruku je uredio kaliopi -- 16.5.2010 0:20:16 >

(odgovor članu pahulja76)
  Direktna veza do poruke: 233
16.5.2010 0:23:27   
Sanjica26 RR
Ja idem na prvi ultrazvuk u ponedeljak user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 234
16.5.2010 15:56:04   
Lilly*
Divno Sanjice user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 235
16.5.2010 16:01:25   
Nensi*
Ja u cetvrtak idem na pregled,i tad ce me pregledati i vaginalno user posted image da vidi kakav je grlic...Malo me strah jer sam u toku cele trudnoce imala samo jedan vaginalni pregled koji je trajao jako kratko...

A najludje je bilo kad sam pre neki dan bila u bolnici na uz,izlazi devojka iz ordinacije sa pregleda,a ona otvorena 8 prstiju,a nije imala ni bolove niti joj je pukao vodenjak i odveli je na porodjaj...Eh kad bi ja bila te srece pa da se tako porodim user posted image

< Poruku je uredio nensi27 -- 16.5.2010 16:02:19 >

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 236
16.5.2010 16:06:41   
dacica
ja sutra idem na 4d,da vidim moju beku,i da vidimo jer bata ili sekauser posted image user posted image
ma samo nek je zivo i zdravo..pa sta god..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ufff.jedva cekam..user posted image user posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 237
16.5.2010 16:09:15   
Lilly*
Nensi, stvarno neverovatno user posted image user posted image
Dacice, hajde sredi, kada budeš imala vremena, te svoje tickere da možemo da te pratimo, iskopirala si izgleda pogrešan kod user posted image

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 238
16.5.2010 19:06:38   
bebablue
Vec sam spominjala u trecem tromesecju, pa evo i ovde, jer se tice pregleda. Bila sam pre par dana, pozalila sam se dr na "stvrdnjavanje" stomaka, sto je ona i videla kada je radila uz. Dala mi je da pijem bensedin 5mg,po pola ujutru i uvece i uz to magnezijum (kaze svejedno koliko mg magnezijuma), nece da mi daje lekove protiv kontrakcija zbog nedelje trudnoce u kojoj sam, jer imaju lekovi razna nuspojave. Setnju i sedenje da svedem na minimum, da sam sto vise u lezecem i polulezecem polozaju i da nosim pojas kada duze setam ili stojim.
Zabrinula sam se, ali se nadam svim srcem da ce sve biti ok.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 239
16.5.2010 21:49:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebablue
Dala mi je da pijem bensedin 5mg,po pola ujutru i uvece i uz to magnezijum (kaze svejedno koliko mg magnezijuma), nece da mi daje lekove protiv kontrakcija zbog nedelje trudnoce u kojoj sam, jer imaju lekovi razna nuspojave.

Izvini...ali vetju glupost u zivotu nisam prochitala.... Ispada da je bensedin bezbedniji za korishtjenje u trudnoci, od lekova koji su namenjeni trudnicama....

Bensedin prolazi kroz posteljicu....a partusisten(lek protiv kontrakcija) ne prolazi... pa sad shta je bolje?

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 240
17.5.2010 12:00:26   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

IZVORNA PORUKA: bebablue
Dala mi je da pijem bensedin 5mg,po pola ujutru i uvece i uz to magnezijum (kaze svejedno koliko mg magnezijuma), nece da mi daje lekove protiv kontrakcija zbog nedelje trudnoce u kojoj sam, jer imaju lekovi razna nuspojave.

Izvini...ali vetju glupost u zivotu nisam prochitala.... Ispada da je bensedin bezbedniji za korishtjenje u trudnoci, od lekova koji su namenjeni trudnicama....

Bensedin prolazi kroz posteljicu....a partusisten(lek protiv kontrakcija) ne prolazi... pa sad shta je bolje?

nisam znala za ovo al kad su mi radii kordocentezu krkunuli su mi jedan bensedin user posted image user posted image user posted image i ne znam koga je on trebao da uiri mene ili bebu user posted image jer sam posle inekcije cekala jos 3h da stignem na red i samo sam se vise nervirala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 241
17.5.2010 12:02:01   
Anoniman
Pa ne verujem da je jedan bensedin shtetan.... al terapija bensedinom sigurno jeste...mada...shta ja znam...user posted image

Direktna veza do poruke: 242
17.5.2010 12:05:36   
pahulja76

Pa ne verujem da je jedan bensedin shtetan.... al terapija bensedinom sigurno jeste...mada...shta ja znam...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ko zna smeshki... dobro je da ga mi ne koristimo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 243
17.5.2010 12:13:34   
Anoniman
Ma meni je radost shto ne moram pored partusistena da pijem verapamil...koji takodje prolazi kroz posteljicu... a poshto sad ne osetjam nikakve nuspojave partusistena....opushteno je...a bitno da kontrakcija nema user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 244
17.5.2010 12:28:13   
pahulja76

Ma meni je radost shto ne moram pored partusistena da pijem verapamil...koji takodje prolazi kroz posteljicu... a poshto sad ne oset_jam nikakve nuspojave partusistena....opushteno je...a bitno da kontrakcija nema user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 245
17.5.2010 13:13:25   
bebablue
Ja sam do sada zadovoljna svojom dr i drzim se onog sto mi prepise. Od ranije znam, cula sam da je bensedin dozvoljen u trudnoci, a kada je situacija takva, da nesto moras da uradis za dobrobit bebe, to ces i uraditi. Trazila sam po netu o bensedinu, ali nisam nesto specijalno nasla. Piju se i vitamini u trudnoci, koji su daleko od neceg prirodnog, pa opet koliko-toliko za dobrobit trudnice.
A to sto kazete da  ne koristite bensedin, nadam se ni da necete, a za sebe se nadam da ce sve biti najbolje i kako treba.user posted image

Direktna veza do poruke: 246
17.5.2010 13:16:33   
Anoniman
Ni ja nisam fascinirana što se trudnicama daje bensedin, ali, da, čula sam za to. Kada bi mi dr prepisala, verovatno ne bih filozofirala već bih pila. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 247
17.5.2010 13:20:13   
Anoniman
Pa poslushala bih i ja verovatno...mislim...pila bih bilo shta da mi kazu da tje to biti dobro za moje bebe.... al sam htela da iskomentarishem lekara i lekare koji prepisuju takve lekove...user posted image

Shto se tiche vitamina... ja redovno zaboravljam da popijem mamavit....pa mi jedna kutija traje evo vetj 2-3 mesec user posted image A doktorica neki dan kaze da imam odlichnu krvnu sliku...punokrvna sam kao da nisam trudnica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 248
17.5.2010 13:20:55   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ni ja nisam fascinirana što se trudnicama daje bensedin, ali, da, čula sam za to. Kada bi mi dr prepisala, verovatno ne bih filozofirala već bih pila. 

To i ja kazem. Ja sam koristila i vaginalete na kojima pise da se ne koriste u trudnoci, ali pod nadzorom lekara mogu. Tako da, ni jedan lek nije divan i bajan i svako ima neku terapiju, ako ima neki problem, tako da mislim da ako nismo lekari ne mozemo se striktno gnusati neceg.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 249
17.5.2010 15:20:39   
Snelle
Meni je tetka mm koja je babica rekla da ne postoji nikakva šteta da svako veče popijem po jedan bensedin od 5mgr i da oni to u porodlištu isto daju trudnicama. Ja sam popila nekoliko komada kad mi je stvarno bio potreban, i trudila sam se da ih izbegavam što više, ali ako žena kaže da nisu opasni, onda nisu.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Kucni poslovi
bojana92

Pomazu li vam muzevi okokucnih poslova?

Da (76%)

Ne (24%)

Ukupan broj glasova: 67

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here