|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice, kada idete na pregled - II deo
17.5.2010 15:23:19   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Snelle

Meni je tetka mm koja je babica rekla da ne postoji nikakva šteta da svako veče popijem po jedan bensedin od 5mgr i da oni to u porodlištu isto daju trudnicama. Ja sam popila nekoliko komada kad mi je stvarno bio potreban, i trudila sam se da ih izbegavam što više, ali ako žena kaže da nisu opasni, onda nisu.

Snelle user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sve cu ja da radim, samo da doguram do tvoje nedeljeuser posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 251
17.5.2010 15:26:53   
Snelle
bebi, ako sam ja sa kojekakvim komplikacijama, bolovima, kontrakcijama od petog meseca dogurala do samog termina, i ti  ćeš, ne brini se user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 252
17.5.2010 19:40:54   
bebablue
IZVORNA PORUKA: Snelle

bebi, ako sam ja sa kojekakvim komplikacijama, bolovima, kontrakcijama od petog meseca dogurala do samog termina, i ti  ćeš, ne brini se user posted image

Snelle draga, uvek pozitivna i spremna da pruzi podrsku veeeeeelikiiiiiiii  user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 253
22.5.2010 10:39:01   
Daca88
evo kopija posta iz III tromesecja
Danas sam bila na 3d uz,ujedno i treci-zadnji expertni.
Prvo smo mm i ja dugo gledali bebicu,a onda su je merili.
Beba je upravo spavala kada je doktor stisnuo stomacic.Uf sto je protestovao sto ga budimo
Prvo je protrljao oci sa rukicama,onda se poceo protezati,da bi zatim poceo da se plezi.Umrli smo od smeha,mangup mali.Plezio nam se dobrih 3 minuta,pa je onda zalepio jezik za bradu .Zatim je poceo da zeva,pa zeva,pa zeeeva,umoran covek,nije se naspavao .Onda je poceo da mi skace stomak,i kaze dr."Evo ga,stuca",ja na to kazem da on jako puno stuca,a dr kaze"Pa,nije ni cudo kad izvodi ovakve grimase,zeva i plezi se,pa se naguta plodove vodice".Onda smo ga gledali dok stuca,i dok smo ga posmatrali on je odlucio da bude malo bezobrazan i pocasti nas divnim gestom
Uhvatio se za svog djokicu i dirao ga prsticima .MM nije mogao da veruje kad je to video,a on ga dira pa dira,i doktor je umirao od smeha.Kada je prestao da stuca pocelo je merenje,a beban je uzeo da mlatara rukicama kao da nam mase ,rastopili smo se od miline.
Od temena do zadnjice je dugacak 30 cm,posle mu je merio i butnu kost,pa nogice i sve kaze kad se to sabere dugacak je oko 40-42 cm od glave do pete.
Obim glavice mu je 28 cm,i kaze dr to ce rasti jos nekih 4 do 6 cm,jer uglavnom je bebama po rodjenju obim glavice 32-34 cm.
U duzinu ce da naraste jos koji cm,nece mnogo kaze,jer uglavnom ce sada dobijati vise na tezini nego na rastu.
Obim stomacica je 26,5 cm...druge mere necu da pisem,ali merio je sve i svasta.
Ima kosicu i obrve,i obrazcice .
Tezak je 1680 grama .
Plodova voda normalna,posteljica zadnji zid,visoko usadjena.
Starost po ZM 31+1
Starost po UZ 31+5
jedino mu kao obim stomacica zaostaje za -2 dana,ali kaze dr.da je to verovatno zato jer sinoc nisam vecerala,a jutros nisam doruckovala,pa se mali covek nije dosta najeo .
Svi organi i sve mere su ok,kaze beba je zadovoljna,smesi se,odgovaraju mu uslovi u maminoj tibi .
Dobili smo u poklon malu radosnicu,razne vizit karte,i bombone .
Tatica je trazio da mu odstampaju koju slicicu,pa su tati odstampali bas ono gde dira svog pisu ,i jos jednu glavica iz profila,slike su crno bele.Bebu smo posmatrali u 3d,merenje je islo u 2d obican.
Ja sam trazila snimak na cd,upisali su mi adresu i ocekujem za koji dan da mi stigne.
Bas sam hepi .

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 254
22.5.2010 12:22:40   
pahulja76
user posted image user posted image user posted image user posted image daco

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 255
22.5.2010 12:27:06   
Lilly*
Baš lepa pričica Daco, sva sam se raspilavila user posted image user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 256
23.5.2010 18:52:40   
bebablue
Daco user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za malisu, bas sam se nasmejala, mogu misliti kakav je vama bio osecajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 257
23.5.2010 20:03:54   
Daca88
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
juce sam bila pravo ponosna mama,a mm je leteo nebu pod oblake,sve drugare iz imenika je okrenuo da se pohvali da je video sina,i svima je pricao koliko je dugacak i tezakuser posted image user posted image user posted image
Kako je krenuo vec sada,kad se porodim ima da objavi vest u novinamauser posted image user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 258
23.5.2010 20:04:46   
bebablue
Daco, divnoooooooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 259
24.5.2010 14:36:36   
SandraSd
Za ovakve osecaje vredi sve kroz shta prolazimo user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 260
31.5.2010 10:54:40   
Daca88
Evo i nas sa pregleda user posted image
Teski smo 2143 grama...pa sam sva u cudu,jer je u pre 9 dana na ekspertnom bio tezak 1700 grama...
Da li je moguce da je dobio cak preko 400 g za 9 dana user posted image
32+3,od temena do guze dugacak 38 cm,obim glavice 30 cm,obim tibe 27 cm.
I opet razmislja dr.o carskom...na ekspertnom je dr.rekao da nije vise poprecno nego da se okrenuo glavicom dole,ali mi nije dao druge informacije.
Sada mi dr.kaze da je okrenut glavicom dole,ali nije u pravilnom polozaju glava,jer glavica mu treba stajati pravo u polozaju kao 6 sati kazaljka na satu,u ravni sa mojim grlicem,a njemu je glavica u polozaju kao izmedju 4 i 5 sati kazaljka na satu...nepravilno je namestio glavicu,ako tako ostane jos 23 dana(do moje 36 ned),onda mi zakazuje CR...eto...
E,da i za 2 nedelje moram ici na prvi CTG,tada cu biti 34+3.

(odgovor članu SandraSd)
Direktna veza do poruke: 261
31.5.2010 18:41:40   
Anoniman
XXV nedelja

Nema tegoba, lab nalazi uredni

UZ nalaz: posteljica nazad, količina plodove vode normalna.
Biometrija: BPD 62mm, HC 216mm, AC 189mm, FL 40mm što odgovora trudnoći od hbd XXIV
(komentar koji nije na nalazu: trudnoća kasni 7 dana, dr kaže da je to ok, da ne može biti podudarnost u dan po UZ i po PM)
Anatomija ploda: kičmeni stub i ekstremiteti bo, trbušni zid zatvoren. Moždane strukture bo. Srčana senka 4 komore, osovina pravilno orjentisana, frekvenca uredna. Želudac viđen, bubrezi bo. Mokraćna bešika bo.
Zaključak: za sada uredna trudnoća od 25 gn
Kontrola za 6 nedelja

Slikice uz ovaj pregled: KLIK

Bili su mm i Luka sa mnom.
Luki je dr pustila da čuje kako kucka bebino srce. user posted image

Inače, bebac ima oko 600gr.

Uradila mi je i ginekološki pregled: grlić zatvoren.

< Poruku je uredio Tashke -- 31.5.2010 18:42:09 >

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 262
31.5.2010 18:44:06   
Ana RR
25 nedelja????!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa kad pre, majku mu???????

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
31.5.2010 19:20:18   
Daca88
Mene ova merenja bune...ja imam 4 termina za porodjaj.
Jednom kazu 17 jul
Drugi put kazu 20 jul
Treci put 23 jul
Danas mi je rekao 26 jul
user posted image user posted image user posted image
Ali drzimo se zvanicno 23 jula jer je to datum po zadnjoj menstruaciji.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 264
31.5.2010 19:33:41   
pahulja76
daco, ne opetrecuj se datumima a ionako su to razmaci od par dana, nista strasno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 265
31.5.2010 20:08:18   
Lilly*
Daco, Tashke user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 266
31.5.2010 20:43:02   
*Alexx*
Jao Tashke... kako vreme leti... user posted image
Dacco user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 267
2.6.2010 15:20:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Evo da vam se javim sa novostima 

Bila sam danas na pregledu.... doktorica mi je skinula serklaz, i ukinula partusisten.... bebice su obe karlichno tako da je definitivno carski rez. Posle pregleda mi je radjen i ctg, to tje sutra dr da pogleda...a sutra i idem novu krvnu sliku da vadim...i mozda ostajem u bolnici... zavisi dal tje biti mesta....
Dr kaze da sa punih 37 nedelja treba da me porodi...ali mogutje da tje biti ranije...jer sam dosta natechena (noge ko balvani) i povecana mi je mokracna kiselina...shto znachi da bubrezi slabije rade...

Eto, josh malo stizu moje

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 268
2.6.2010 16:01:29   
pahulja76
drzi se smeshki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 269
2.6.2010 16:20:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pahulja76

drzi se smeshki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 270
2.6.2010 19:25:55   
lenaa
Meni danas dr nije uopste nista merio kod bebe nit gledao, svo vreme je posmatrao neku venu sa leve strane i kaze da je to sada najbitnije . Jel gledao jos nekom dr tu venu ??? I sto mi nije merio bebu a nisam bila na kontroli 4 nedelje a naredna je za mesec dana ? Dao mi je i tablete gvozdja i magnezijum sumeci uz jos jedne vitamine da pijem - nije li to previse? Nista mi vise nije jasno, dodje mi da odem kod nekog drugog na uz, Eh a da i ne spominjem kako mi nije uopste radio vaginalni pregled sem jos na pocetku trudnoce u januaru. I da ne zaboravim pitao me jel me svrbi telo i gde i bas se uozbiljio kad sam rekla da me svrbi, pitao je od kada me svrbi al mu je laknulo kad sam objasnila da cim stavim kremu prestane.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
6.6.2010 19:55:23   
bebablue
moj pregled od pre koji dan:
starost trudnoce po  menstruaciji 32+6, po uz 33+5
tezina ploda: 2.100gr
bpd 89mm
hc 307mm
fl 66 mm
ac 279 mm
konstatovana uredna dinamika rasta ploda, urednih morfodinamskih karakteristika. Plod za sada prednjaci glavom uz posteljicu na zadnjem uterinom zidu, normalna kolicina plodove vode.
Sve vidjenje fetalne strukture deluju uredno.
Pod spekulumom nalaz uredan, porcija normalne duzine, retroponirana, cervikalni kanal zatvoren.

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 272
6.6.2010 19:57:41   
cipiripi
uzivaj zeno !!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 273
6.6.2010 19:59:04   
bebablue
Fala cipiripipi od cokolade i lesnikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 274
7.6.2010 15:20:11   
Lilly*
Bile smo danas na kontroli user posted image Kaže dr sve divno i u najboljem redu user posted image Rastemo user posted image user posted image Za ovih 6 nedelja, od poslednjeg uz, duplo je narasla user posted image Sada ima 1400g user posted image Ostale mere BPD=80,7; OFD=88,2; HL=52; FL=54,4; AC=245;. Merio mi je i pritisak 100/60, kaže ok. Videla sam bebu i na 4D, trljala je okice i nos rukicama user posted image Valjda se tek probudila user posted image Okrenula se naglavačke. Za gvožđe mi dao Ferrum lek i kaže da jedem sve crveno i zeleno user posted image Spominjao je i crveno vino, ali user posted image neka hvala user posted image Sledeća kontrola za 4 nedelje. I da, kaže primaklo se, rekoh aaaaaaaaa user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...

Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Шта вам највише одговара?

Носица. (100%)

Додатак за тоалет. (0%)

Користимо обоје. (0%)

Без пелена од рођења. (0%)

Остало. (0%)

Ukupan broj glasova: 1

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here