Peace* -> RE: Osip (23.7.2013 9:22:17)
|
Ni Luki nije uvek. Pisala sam o tome. Kada je imao 5 god se pojavilo prvi put. Tada se pojavilo samo na vratu (rub majce). I to samo na prvi kontakt sa suncem (posle zime). Sa 6 god se pojavilo na prvo NS sunce, na prvom letovanju u junu (na par dana), posle sve ok na Štrandu, i pojavilo se na drugom letovanju u avgustu, kada se spuštalo čak i na grudi. Ove godine se pojavilo na prvo NS sunce (posle zime), i više nije (pu-pu-pu), čak ni na moru (jeste u jednom momentu, pisaću ispod). Ono što sam primetila je da mu NE prijaju faktori od više od 30. Dakle, bili smo ove godine 3 nedelje na moru. Sve je bilo ok dok sam ga mazala 30icom, i nestane mi, i kao nema veze, imam 40, namazaću ga time, i ospe se. Odmah sam ukinula i sve se povuklo. Takođe, kada se ospe, na savet lekara mu dam Aerius sirup par dana (da ne bi svrbelo) i namažem Synopenom 2x dnevno, i sklonim ga sa sunca par dana. (ako mora na sunce, ima majcu i onu kapu sa velom da pokrije vrat) Probaj da mažeš manji faktor. Moja dr iz DZ i dr iz Dečije bolnice (alergolog) ne preporučuju faktor veći od 35. Kažu da koža tada ne diše i da to nije dobro. Svakako ne držiš decu na suncu po najjačem suncu. Recimo sada na moru, silazili smo na plažu oko 8-8.30, i nisam ih uopšte mazala do nekih 10-10.30 (zavisi kakav je dan, oset_iš i po sebi kakvo je sunce). Tada ih namažem 30icom, i bežimo sa plaže oko 13h, i vraćamo se tek oko 17h, tada ih opet mažem 30icom, taman do 18h to malko saperu sa sebe u vodi [sm=smiley36.gif] i dalje ih ne mažem. Marko je baš lepo pocrneo (mi smo familijarno jako beli pa se ta naša "jaka pocrnelost" vidi tek kad skinemo gaće [sm=smiley36.gif]), a Luka je bio uglavnom POD vodom tako da je manje pocrneo.
|
|
|
|