RE: Osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija

Poruka

cockic -> RE: Osip (9.12.2012 13:25:13)

e pa da i nama kazem rece virys samo sto ona kaze da svi sad vladajy i stomacni a ja joj spomeny ty njeny jedny redjy stolicy,a slinava je i lena vec par dana.tako da koji god da je virys je mi sytra nevezano za osip vadimo ks i crp jer nije vadila od kad je imala ypaly yva sa nekih 5 meseci i sad mi rece da bi mogla da joj izvadim taman da bydy sigyrni sta je.zvacy da nam dodjy kyci da joj vade iz privatne laboratorije.ko da ide po ovoj mecavi sad a i kola nemamo nekih par dana morala bi taksijem.

njoj bogami nedelyje da ce skoro proci bas ima dosta na stomaky i ledjima na licy nema,ima i malo na nogicama od jytros tih tackica.

Milica82 -> RE: Osip (11.1.2013 9:10:33)

Pozdrav svima,
mi imamo mali problem i ja stvarno ne znam sta da radim. Moja beba ima skoro 5 meseci i od prekjuce je poceo da joj se javlja osip oko usta i ne prolazi vec mislim da ga ima vise. Isli smo juce kod dermatologa zbog osipa as unutrasnje strane butina i ja pitam usput i za to oko usta sto mu se javilo, medjutim ona kao nije to nista strasno mazite penaten, ali njenu nije nusta bolje. Cak se malo prosirilo od jutros i na obraz. Sve to izgleda kao neko crvenilo, praceno sitnim bubuljicama. Danas ce suprug da donese i jekoderm da probamo sa tim ali uopste mi se ne svidja sto ne prolazi, odvratno izgleda. Njega nista ne svrbi niti se on nesto buni, niti bilo sta. Jos nema zubicei citala sam da to moze od zubica ali da li je moguce da bude bas tako?!

branki* -> RE: Osip (11.1.2013 9:21:54)

je l uvodite cvrstu hranu?moze biti neka reakcija na neku namirnicu...i,da,moze biti i od zubica.ne verujem da ce jekoderm pomoci,ali probajte.ja sam bozi mazala pantenol mast,dobra je,nije skupa,pokusaj.

Milica82 -> RE: Osip (11.1.2013 9:32:17)

nismo jos poceli sa cvrstom hranom, to od sledece nedelje. Samo smo uveli pirincane kasice ali na tome je skoro tri nedelje i nije imao nikakvu reakciju posto je na adaptiranom mleku, H1, pa smo onda uzeli i njihove kasice. Doduse on stalno trpa ruke usta i sve sto mu se nadje pod ruke pa i nase prste, mi se trudimo da mu vadimo ruke iz usta ali on sve zivo trpa.

Azra_ -> RE: Osip (28.2.2013 23:46:55)

Ima li neka mama predlog koju mast mogu da uzmem protiv osipa koji se javio u predelu vrata? Nismo uvodili ništa od hrane, od znoja je očigledno, a i nosio je neki kruti bodić, možda ga iziritiralo dodatno. Ne vidi se preterano crveno, tek se nazire, ali pod rukom se osete sitne tačkice...
Sinoderm, ili nešto slično???[sm=zmeden.gif]

vikiveki -> RE: Osip (12.3.2013 16:19:53)

Ja sam za osip koristila neku kremu protiv ojede od Seba Meda i pokazala se kao dobra

mlada_mama -> RE: Osip (18.5.2013 10:43:31)

Sofija je imala 3 dana temp, i onda je spala, medjutim pojavio se osip, prvo po gornjem djelu ledja, onda vrat, stomak, i na kraju lice, osip je blag, nije mnogo crven i nisu velike fleke vec sitne, citala sam po google-u, da je to tkz. trodnevna groznica, e sad, u zadnjih 7 dana smo 4 puta bili kod pedijatrice, pa me zanima jel moram i zbog ovog da odem, i da li je neko imao iskustva sa tim, kako se lijeci taj osip, jel sam prolazi il mazem sa necim, hvala [sm=smiley1.gif]

vikiii -> RE: Osip (18.5.2013 11:23:24)

I moj F je pre nedelju dana imao isti problem![sm=smiley1.gif] Osip nisam tretirala ni sa cim,prosao je za dva dana. Ako nema turu mislim da nema potrebe da je vodis.Jedino ako ti hoces da budes mirna i da ne razmiljas,odvedi je!

mlada_mama -> RE: Osip (18.5.2013 11:31:35)

nema turu vec 2 dana, samo osip, koji se smanji pa se vrati [sm=smiley1.gif] nzm, s tim da je danas subota, samo dezurni rade, a valjda ce do ponedeljka da prodje, cula sam da kad beba ima osip bilo koje vrste, kad je okupas u malo sode bikarbone pomogne, tj povuce se... [sm=zmeden.gif]

Tiziana -> RE: Osip (18.5.2013 13:04:16)

To je virusni osip. Cesto se desi da se posle temeprature javi.bez broge. Ako se bas pogorsa nesto drasticno ti je vodi..

Anoniman -> RE: Osip (18.5.2013 15:08:55)

mlada mama, to je rozeola ili trodnevna groznica, imas i temu o tome.
http://www.ringeraja.rs/forum/Trodnevna_groznica_ili_Exanthema_subitum/m_814774/tm.htm
i moje dete je to nedavno imalo. nema potrebe da je vodis, nista joj nece dati. ako je spala T, osip ce trajati dan, dva i procice.

mlada_mama -> RE: Osip (19.5.2013 22:24:47)

hvala cure na pomoci, skontala sam da je to to, proslo je sve [sm=bravo.gif] nismo isli kod dr. jer sam pre toga isla bas par puta stalno, prije ce pokupiti neku bolest tamo [sm=zmeden.gif] sad je sve ok [sm=smiley1.gif]

Zemunka85 -> RE: Osip (19.5.2013 23:05:35)

Moje dete se osulo, prvi put. Bas mi je tuga...pri tom je opet nesto izujedalo, tj mislim da je komarac i def je alergicna na ujed. Ono je strasno...
A sto se osipa tice, bas kako je Unina mama pisala - ne oko guze, vec na preponama, kod ribice i u nasem slucaju par tackica na ribici. Nije baaaas strasno, ali je sve gore. Kupili smo seba med, nadam se da ce pomoci. Koliko cesto da mazem? Sutra cu uzeti musemu i bez pelena ce biti ceo dan.

Zemunka85 -> RE: Osip (19.5.2013 23:05:37)

Moje dete se osulo, prvi put. Bas mi je tuga...pri tom je opet nesto izujedalo, tj mislim da je komarac i def je alergicna na ujed. Ono je strasno...
A sto se osipa tice, bas kako je Unina mama pisala - ne oko guze, vec na preponama, kod ribice i u nasem slucaju par tackica na ribici. Nije baaaas strasno, ali je sve gore. Kupili smo seba med, nadam se da ce pomoci. Koliko cesto da mazem? Sutra cu uzeti musemu i bez pelena ce biti ceo dan.

mlada_mama -> RE: Osip (19.5.2013 23:17:01)

nama je doktorica za osip na pisi dala nystatin mast, 3x dnevno 7 dana, i povuklo se skkkkkroz odmah nakon 3 dana, ali sam nastavila jos 4 dana jer je to neka vrsta antibiotika...

Rosita -> RE: Osip (20.5.2013 13:31:19)

Sinoc sam kod D primetila osip na ledjima, vratu i malo po grudima [sm=smiley13.gif]. To se ne vidi dok se dobro ne zagleda, sitne tackice, ali grubo je pod rukom, hrapavo. E sad, 16og sam pocela da ga mazem niveinim bebi uljem, tj. masiram posle tusiranja. Sumnjam na to. Ali, osima nema po nogama i guzi, a i to sam masirala. U pitanju je ovo ulje, navodno za osetljivu kozu. Ulje sam pocela da mazem 16og a osip sam videla 19og. Sta mislite, da li je od toga? U kuci imam samo sudocream, i to sam jutros namazala, u sredu idemo na kontrolu pa cu da vidim ako ne prodje.

Olga75 -> RE: Osip (20.5.2013 13:33:56)

mozda je osip od znoja

Rosita -> RE: Osip (20.5.2013 13:54:04)

Mozda? Mada mi se ne cini da se on nesto znoji, tu je izgleda na mene, ja na 40 stepeni skoro ni kap ne ispustim.

Modessty -> RE: Osip (20.5.2013 13:57:40)

Danilo je umeo tako da se osipa po negde kad mu je vruće. Možda je to

Rosita -> RE: Osip (20.5.2013 14:12:04)

O, ako je to, kad ga ukiflicim bice mu tek veselo [sm=smiley13.gif]. Nadam se da ce proci, preskocicu niveu veceras.

Yula -> RE: Osip (20.5.2013 22:53:13)

Ja bih izbacila to ulje na neko vreme i pratila, veoma moguce da je od njega bez obzira sto se nije svuda osuo. Mozda se bas tu osuo jer mu ta mesta manje disu od lezanja. Bebe se osipaju od svega i svacega.

Rosita -> RE: Osip (22.5.2013 14:39:33)

Pedijatrica isto kaze da je mozda od nivee. I da to ne koristim vec samo jekoderm i pantenol. Mada mu je cini mi se malo manje, i dalje onako hrapavo pod rukom, pa eto, koristicu pantenol pa cu da vidim.

Anoniman -> RE: Osip (22.5.2013 16:25:11)

rosita, takav osip koji opisujes sam ja imala u prvoj trudnoci i to preko stomaka jer sam ga mazala bebi uljem. ja sam samo resavala to tusiranjem, pa preko ciste koze bebi puder. i odmah bi se povlacilo. jos nisam odmah ukapirala da je od ulja, pa sam dva puta napravila istu gresku. oba puta je bebi puder resio problem. isto je tako izgledao, hrapavo.
ulje ne odgovara svakoj kozi, zapusi kozu i ne moze da dise.

Rosita -> RE: Osip (22.5.2013 16:28:04)

Eto, sigurno je od ulja! 3 bambija za mm, koji je protivnik kozmeticarenja bebe od strane njegove supruge [sm=smiley36.gif]

truncek -> RE: Osip (29.5.2013 16:46:54)

moja dvogodisnja kcerka ima taki osip po celu obrazima nosicu i bradi ali na obrazima joj se sada ranice otvaraju koje pustaju vodu to vec traje sedam dana tako jutros je cak ustala nije mogla desno oko otvoriti jedna strana joj je natekla neznam sta da radim pomozite mi isla sam dok.. dva puta oba puta su mi dali dvije kreme koje mi ne pomazu :( zao mi je male jer to nju ne svrbi ona se ne cese po tom mjestu ali kada se nasmije koza po obrazima joj pukne i onda krvari to je boli :(

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>