Ana RR -> RE: Slava (24.10.2019 11:10:29)
|
Evo ja u pripremama za slavu. Trenutni meni (uvek podložno izmenama [sm=smiley36.gif]) je: pogača x 2 (jedna za svekrvu + sve ostalo nosim i njoj) kiflice sa sirom pita sa ajvarom, sirom i pečurkama slana torta meze (pršuta, sir, biber blok, ćureći file, masline, kiseli krast., sir u masl. ulju sa začinima) salata sa piletinom, prazilukom, pečurkama i pavlakom (verovatno ću samo jednu salatu pošto preteram sa količinom pa se na kraju ne pojede) sarma sa suvim mesom (nju će mi mama spremiti [sm=smiley27.gif]) rolovana piletina praset_____ina (pečem je na slabijoj vatri, lagano i dugo) pekarski krompir sa povrćem salata od kupusa, crvenog luka i šargarepe salata sa pečenim paprikama i belim lukom tartar sos bregovska pita medena pita saher kocke kolač magdalena tortice (testo kao za išlere, spajaju se vanila filom) dunavski valovi ? ili švarcvald kocke? lešnik gnezda ? Poslednja tri su pod znakom pitanja, videću koliko ću stići. Izbacila sam čorbu ove godine, definitivno bude višak iako je ja baš volim. Možda se predomislim u poslednjem momentu [sm=smiley36.gif] još se dvoumim za krompir, mm kaže da nije potreban...
|
|
|
|