RE: Slava (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Venčanje, krštenje, godišnjice …

Poruka

Ana RR -> RE: Slava (24.10.2019 15:42:28)

Pa znate šta, ja budem kao preparirana posle slave ali volim da spremim svašta i da aranžiram i da sve izgleda lepo. Ove godine prilično klasično spremam inače umem da se zezam sa slanim princes krofnama, punjenim korpicama itd.

Večeras ću da napravim slanu pitu i stavim je u zamrzivač. Ako uspem, mislila sam večeras da napravim i kore za medenu pitu i da ubacim konzerve kondenzovanog mleka da se kuvaju pa sutra da filujem. One su mi pipave zbog kora, ovo drugo je standardno u suštini.

Sanjica26 RR -> RE: Slava (24.10.2019 15:52:44)

Anci, mislim da cu i ja kao ti (kad budemo poceli da slavimo svetu Petku) da pravim raznovrsno i puno toga Ostala mi je ta slika iz detinjstva da je uvek na slavskoj trpezi bilo raznovrsnih jela. Moja mama je bila premorena, ali je bila zadovoljna. A tata je uvek govorio da ne stedimo na hrani. 
Sad kad imam svoju porodicu, a dolaze nam gosti nikakvim povodom volim da spremim svasta novo. 

flamingos -> RE: Slava (24.10.2019 16:52:09)

Ja ću dve torte za slavu,neću kolače da spremam

branki* -> RE: Slava (24.10.2019 17:29:08)

ja slavim slicno ,skoro isto kao bebilule.slava je mrsna,ja radim,slobodan dan mi je samo za dan slave.ono sto spremam je prase koje ispecemo u pecenjari.predjelo bude suhomesnato,to naredjam u ovale.spremam junecu corbu.sarme.i pravim dve torte.jedna bude sa orasima obavezno,gabon ili reforma,a druga neka laganija.jos spremim kod predjela gibanicu ili male pitice,kiflice sa sirom,salatu od sira i susama,bude kiselih paprika i tursije,ruska salata.
anci,divan ti je meni,.

Mirko Svirko -> RE: Slava (24.10.2019 18:29:26)

Pa ja se zezam oko dekoracije. Od sargarepe i paradajza j krastavca pravim razne cvetice labudove itd.. pa aranziram predjelo i pravim tu svasta dan pre pa pokrijwm folijom..Salvete pakujem da unutra bude escajg.. Ali generalno isto se sprema. Spremala sam gibanicu prosle godine i slane projice mafine... Mesila lepinju koju sam stavila ispod slavskog kolaca. Ali kolace slatke zaista ne spremam ja. 

kamičak -> RE: Slava (24.10.2019 19:04:13)

Svaka cas_t za trud i i bogat slavski jelovnik..

nata11 -> RE: Slava (24.10.2019 20:04:02)

Mirko i ja uvek tako radim salvete, sa dzepom 😀

milicicak -> RE: Slava (24.10.2019 22:01:40)

Anci, dobar ti je meni 👍

Koja slana torta? Recepat molim 😀
I sta su dunavski valovi i bregovska pita? Takodje, recepat molim 😀
Ja cu ove godine (za sada sam sigurna): pecenje (zato sto se meni jede), tost tortu, valdorf, salatu od susama, cezar salatu, salatu od pecenih paprika, pavlake i belog luka, rusku (zbog mm), moracu neke pitice za decu, masnu pogacu i mozda jedan tanjir sa sirevima...
Kolaci: euroblok, chocholate chips, bajaderu, mini cokoladne mafine, ferreroroshe kuglice i moram jos nesto...

Ana RR -> RE: Slava (25.10.2019 11:37:21)

Mili, bregovska pita se upravo peče, cela kuća miriše [sm=smiley1.gif] ovo je mera za duboki pleh iz rerne, baš je izdašna. Inače, ovo nije originalan recept i zato mi se i sviđa. U originalu ide suvo grožđe, premazuje se skutom, meni više paše ova modernija varijanta.

Dunavski valovi klasičan ali jako lep.

E da, napisala sam da pravim medenu pitu ali zapravo je to ruski medovik, sa karamelom od kuvanog kondenzovanog mleka (koji sam juče zaboravila da skuvam btw).

Slana torta je klasična - pečem kore (dve sa spanaćem i jednu običnu, a fil je od krem sira, pavlake, ćureće šunke i vlašca).

I uz predjelo sam dodala salatu trljanicu (pečene paprike, tvrdi sir, mladi luk ili beli luk, peršun, malo pavlake).

vocicana -> RE: Slava (25.10.2019 11:55:21)

Ana zaklacu te[sm=smiley1.gif]

kamičak -> RE: Slava (25.10.2019 16:25:45)

Sad kad pola RR dodje na Aninu slavu da proba sve divne djakonije 😀

Sanjalicaaa -> RE: Slava (25.10.2019 18:29:38)

Anci, svaka cas_t 👏👏👏

nata11 -> RE: Slava (25.10.2019 21:36:36)

Joj trljanica 😋😋😋 samo je mi ovde pravimo sa suvom paprikom.

Odlican ti je meni Ana. 
Mili po kom receptu pravis pecene paprike sa pavlakom i b. lukom? Samo pomesas ili ima jos neki dodatak? 

Mirko Svirko -> RE: Slava (25.10.2019 22:28:54)

Sta je to trljanica?Ja nikad nisam cula za to. 

milicicak -> RE: Slava (25.10.2019 22:31:52)

Anci, hvala za recepte 😘

Nato, samo paprika, so, pavlaka, beli luk i malo ulja. Pa redjam sloj papirke, premazem pavlakom sa gore navedenim i tako dok ne napunim ciniju. Nekad stavim i persun, nekad ne...

Ana RR -> RE: Slava (25.10.2019 23:17:02)

Ostalo mi samo da zamesim testo za tortice, kad nemam više putera... mogla sam da potpišem da je bio još jedan ali nemaaaa... i sad pečem paprike za trljanicu, pijem neki grazzano hugo koktel (kupila u lidlu, mnogo je fin) i pravim se da me kičma ne boli.

Nato, da, sećam se da su moji u selu (dole kod Pirota) pravili sa suvim paprikama i ovčjim sirom [sm=smiley1.gif] i dan danas selo pamtim po mirisu petrovki i nanizanim crvenim paprikama [sm=smiley27.gif]

Mili, nema na čemu [sm=smiley2.gif] kako praviš tost tortu? Svaki put kažem da ću sebi olakšati i napraviti slanu tost tortu i svaki put odustanem [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Slava (25.10.2019 23:31:28)

IZVORNA PORUKA: kamičak

Sad kad pola RR dodje na Aninu slavu da proba sve divne djakonije 😀

Ja idem kod Ane, a za vas ostale ne znam😋

milicicak -> RE: Slava (26.10.2019 6:45:59)

Ana, tost torta pravim zbog sestre, ona je obozava :) Umutim pavlaku i msjonez, dodam malo senfa, so i biber po ukusu. Skinem koricu sa tosta, poredjam u ciniju, namazem bogat sloj mase pa izrendam krastavce i jaja. Onda namazem svako parce tosta na onu stranu koja ide do krastavaca i jaja pa poredjam drugi sloj tosta. Opet premazem pa izrendam kackavalj i sunku i dodam malo iseckanog suvog mesa. I ponovo stavim tost.

Fora je da se tost namaze sa obe strane i da se obavezno napravi dan ranije.

Ana RR -> RE: Slava (26.10.2019 16:04:46)

Sanjči [sm=smiley31.gif]

Mili, zvuči odlično! Moraću jednom da napravim.

E, ova bregovska pita je nešto prelepo. Odsekla sam joj krajeve, da je lepo poravnam i evo ceo dan samo čapkamo. Baš je prefina.

flamingos -> RE: Slava (27.10.2019 13:45:13)

Ana,srećna slava.Prijatan ručak,uživajte u predivnim jelima koje si spremila❤

smeško -> RE: Slava (27.10.2019 14:25:47)

Анчи, срећна слава! Да је славите још стотинама година!

branki* -> RE: Slava (27.10.2019 14:37:48)

Srecna slava Ani i svima koji slave!ja bila do crkve i ne idemo nigde u goste. 

Ivanka 75 -> RE: Slava (28.10.2019 7:25:13)

Ana, kako prodje slava?
Srecna slava Ana (ne secam se da sam ti negde pozelela).... 
Nadjoh recept za Dunavske valove.... Mmmmmmmmmmmmmmm 😊😊😊😊

Ana RR -> RE: Slava (28.10.2019 11:06:49)

Hvala devojke [sm=smiley31.gif] ništa nisam fotkala, toliko smo bili u haosu. Moram da budem neskromna i da kažem da je klopa bila fantastična. Naravno da smo spremili duplo više nego što treba i da ne znam šta ću sa tim sada, ali bilo je savršeno.

Kolači su bili pun pogodak [sm=smiley20.gif]

vonavoj -> RE: Slava (28.10.2019 11:27:55)

Bravo Ana!Kazi mi recept za zito,ove godine prvi put slavimo,pa pravim.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>