choopa choops -> RE: Slava (28.10.2016 16:50:18)
|
Ma naravno da ću spremat šta znam, ali ovo je ovdje obavezno po slavama. Do sad je spremala svekrva, a možda ćemo zajedno spremit, pa svako neka nosi svoju činiju [sm=smiley36.gif] Brodet ne pravimo uopšte ovako. Pravi se od grujeva (kao jegulja), pa se onda ta riba prvo okači na neku kuku, pa se onda vuče sa mrežastom vrećom da se slome sitne kosti. Onda se sječe na komade od recimo 4cm i slaže u šerpu u kojoj je pripremljen toć, tj ovo sa lukom parajzom, mrkvom, parikom...E onda se poslaže, nalije vodom, i dugo kuva. Ja znam otprilike postupak, ali ne znam tačno mjere i ne bih baš ni pokušavala da napravim to prvi put za slavu [sm=zmeden.gif] Ali me zeza to jer svi to očekuju, kažem ti to je kod nas kao sarma za mrsnu slavu [sm=smiley36.gif] Ne znam, vidjećemo još, ima vremena...
|
|
|
|